camper surfergrej børn Pia og Martin Rasmussen surfer med begge deres børn i fritiden. Det er derfor vigtigt, at vognen, som parret samler inspiration til selv at bygge, har plads til alt deres udstyr. Foto: Kim Basse
Reportage

Pia og Martin kigger på camper: Kræver plads til surfergrej og børn

Pia og Martin Rasmussen fra Nordsjælland samler inspiration på campingmessen Caravan Salon i Düsseldorf 2019. Pia indretter, og Martin skal bygge parrets nye camper til familien.
Annonce

Tekst og foto af Kim Basse

 

Et par korte danske sætninger flækker den summende mumlen fra, hvad der svarer til indbyggertallet i en større dansk provinsby. Vi er til Caravan Salon 2019 i den tyske Ruhr-by Düsseldorf, og ordene, som DCUs udsendte tilfældigt opsnapper, stammer fra Pia og Martin Rasmussen, der har taget turen hertil fra Nordsjælland.

- Vi er nede og få lidt inspiration til en campervan, som vi måske selv vil bygge, fortæller Pia Rasmussen, inden hun stopper og griner og korrigerer sig selv:

- Eller Martin har planer om at bygge en selv, siger hun, mens hun stadig griner.

- Så vi er ude og samle inspiration til, hvordan man kan indrette dem på forskellig vis og indrette rummet, lys, opbevaring og sengeplads og sådan noget. Så jeg synes faktisk, det er rigtig, rigtig godt at være her og undersøge de forskellige vogne og de forskellige varianter, siger hun.

 

Selvbygger og ambitiøs – på Martins vegne

Caravan Salon Düsseldorf spænder over, hvad der svarer til cirka 52 fodboldbaner, og de 18 haller er fyldt til bristepunktet med campingvogne, autocampere, campervans, telte og campingudstyr i alverdens afskygninger og former.

Det er her et sted mellem endeløse rækker af campervans, at DCUs udsendte tilfældigt fanger sine landsmænd, mens de ser på en rød van af mærket Pössl.

- Altså, vi drømmer lidt om at komme af sted til sommer, så det er jo et godt tidspunkt at tage herned på nu og få noget inspiration til, hvordan den skal se ud, siger Pia, inden hendes mand går til bekendelse med, hvor handy han rent faktisk selv mener, han er:

- Overhovedet ikke. Jeg synes bare, det kunne være sjovt, siger han, inden han skynder sig at nedtone Pias ambitioner på hans vegne i forhold til selvbyggeriet, som, hun mener, tager et års tid eller lignende.

- Der er ikke rigtig nogen tidshorisont. Nu er vi bare nede for at se. Det er heller ikke sikkert, det nogensinde bliver til noget. Det er bare tanken og ideen, siger han, inden Pia igen får ordet:

- Nu må vi se. Det kan godt være, det ikke lige bliver til sommer. Men vi er faktisk rigtig glade for at campere, så vi plejer at låne en campingvogn om sommeren og tager af sted. Vi er the happy campers, siger hun og ler.

 

Camper skal have plads til surfergrejet

Pia og Martin har to børn sammen. Dem har de dog efterladt hos bedsteforældrene, mens de selv er taget på kærestetur sammen.

- Vi er bare på storbyferie. Vi har én på otte og én på snart 16, og vores teenager er ikke så vild med at campere mere, så med tiden skal han jo ikke med på sommerferie mere, fortæller Pia Rasmussen, der har meget specifikke krav til, hvordan Martin skal bygge parrets vogn.

- Vi har fundet mange spændende ting. Man har jo en ide om, hvordan sådan en vogn skal se ud, men hernede kan man komme ind og kigge og se, hvor køleskabet skal stå, og hvor sengepladserne skal være, siger hun.

- Og så skal vi have en masse plads til bagage, fordi vi også surfer, og vi skal have vores surfergrej med. Vi surfer med begge vores børn, og det skal der være plads til, siger Pia Rasmussen.

 

Lange campingture i udlandet

Bilerne, som det nordsjællandske par kigger på, er alle sammen under 3.500 kg. Det betyder, at de alle sammen kan køres på et almindeligt kørekort.

Martins sølvgrå hår skinner i det bløde lys fra lamperne i hallen. På trods af sølvrævens hårpragt var der kun 43 lys i lagkagen på hans sidste fødselsdag, mens tallet var to færre for Pias vedkommende.

Til dagligt arbejder de to sammen som selvstændige rådgivere inden for pensioner.

- Vi hjælper folk, der synes, at pensioner er lige så svære at forstå, som vi synes, det er svært at forstå, hvordan campervans er indrettet, siger Martin og griner.

Selvom parret ikke helt når at komme til enighed på Caravan Salon 2019 om, hvornår Martin skal have deres campervan klar, så er der alligevel enighed om ferieplanerne for næste år.

- Mine forældre har en campingvogn, og den har vi lånt nogle gange, siger Martin, inden Pia fortsætter:

- Mange gange. Vi har været af sted i hvert fald fire somre på nogle lange ture. Vi har været i Sydfrankrig, Sardinien, Italien og i Spanien sammen med børnene, hvor vi har været af sted i op til en måned med campingvognen. Så det kan være, at det bliver det, vi gør igen til sommer, siger hun og griner, inden de to igen surfer ud i menneskehavet i Messe Düsseldorf.

    Mødtes på Caravan Salon

    DCU mødte Pia og Martin Rasmussen på Caravan Salon 2019 i Düsseldorf.

    Caravan Salon er verdens største campingmesse.

    Hvert år besøger mere end 200.000 mennesker messen.

    Det svarer til, at hele Odense lægger vejen forbi messen, der strækker sig over et areal svarende til 52 fodboldbaner.