Pia og Kell Haugaard camperer i Isabella Ventura Trinus Pia og Kell Haugaard var i begyndelsen af 50’erne, da de begyndte at campere. Nu har de camperet i fem år – og de er vilde med det. Foto: Rasmus Schønning
Fortelte

Pia og Kell: Tog hul på campinglivet da ungerne fløj fra reden

Camping behøver ikke at komme ind med modermælken. Pia og Kell Haugaard begyndte først at campere, da børnene var flyttet hjemmefra.
Annonce

Tekst: Torben Brandt

Juli 2019

 

Pia og Kell Haugaard er i slutningen af 50’erne og havde aldrig troet, at de en dag skulle kalde sig selv campister. Men sådan er det gået, efter de for fem år siden stiftede bekendtskab med campinglivet.

De camperede ikke, da børnene var små, men da ungerne fløj fra reden, tog de som så mange andre i samme situation tilværelsen op til revision. I den forbindelse talte de også om, hvordan fremtidige ferier skulle foregå, når det kun var ægteparret Haugaard, der skulle af sted.

De kendte ikke så meget til camping, men nogle af deres bedste venner er ivrige campister, og da de havde mulighed for at låne en campingvogn af Kell Haugaards far, prøvede de det af – og kunne lide det. De besluttede derfor at købe en brugt campingvogn, en Dethleffs med enkeltsenge og et medfølgende Isabella Commodore fortelt.

 

Vogn med fritstående seng

De havde dog kun deres Dethleffs i halvanden sæson, inden den blev udskiftet. Efter at have sonderet markedet købte Pia og Kell Haugaard en splinterny og stor Hobby med fritstående dobbeltseng, som parret foretrak frem for en campingvogn med enkeltsenge.

– Vi besluttede, at hvis vi skulle gøre det, skulle det være 100%, siger Kell Haugaard.

Parret gik også på jagt efter et nyt fortelt, som hurtigt kunne rejses og pilles ned de gange, hvor de kun skulle være kort tid på campingpladsen. Valget faldt på det dengang nye Pascal luftfortelt fra Ventura, som er Isabellas indstigningsmærke. Forteltet havde imidlertid nogle børnesygdomme med syningerne, problemer med utætte luftkanaler og endda en luftkanal, der eksploderede.

Heldigvis var der lydhørhed fra producentens side, som efter bedste evne forsøgte at hjælpe, når forteltet drillede. Til sidst havde der dog været så meget bøvl med forteltet, at Isabella uden beregning tilbød parret et nyt Ventura luftfortelt, denne gang et nyt Trinus 400.

– Det var klasse at møde den form for kundeservice, som vi fik fra Isabella – og det nye fortelt har bare været super godt, siger Pia Haugaard.

 

Nyder tosomheden

Til daglig arbejder Kell Haugaard som marketingschef for Sønderjyske Elitesport, der dækker både fodbold, håndbold og ishockey. Det er en udadvendt stilling med kontakt til mange mennesker, og derfor nyder han campingturene med Pia ekstra meget.

– Jeg har behov for at blive nulstillet – det bliver jeg på vores campingture, hvor man kan være social, men man behøver ikke altid at være det. Vi holder meget af at være sammen med andre, men vi kan også sagtens bare nyde tosomheden, siger Kell Haugaard.

 

Børnene vil gerne med

Sandskaer Strandcamping, som ligger helt ud til vandet i nærheden af Aabenraa, er blandt deres absolutte favoritpladser, men også Henne Strand Camping på den jyske vestkyst har en stor stjerne hos parret, som nyder at spise på gode restauranter og forkæle sig selv, når de tager af sted.

Når turen går til udlandet, bliver GPS’en ofte indstillet i retning mod Italien, og selvom deres nu voksne børn ikke er vokset op med camping, kommer de gerne på besøg, når forældrene camperer.

– Det er så hyggeligt, når de kommer og besøger os på campingpladsen. For os er det langt hyggeligere end at bo på et hotel, fastslår Pia Haugaard.