Jakob og Elisabeth Sode-Larsen drømmer om at rejse Europa tyndt i campingvogn. Jakob og Elisabeth Sode-Larsen på 29 og 30 år drømmer om at rejse Europa tyndt i et par måneder i deres campingvogn. Foto: Rasmus Schønning
Campingferie

Kærlighed og camping: Tog på bryllupsrejse i lånt campingvogn

Selvfølgelig blev det camping: Sådan lyder det fra Jakob og Elisabeth Sode-Larsen på 29 og 30 år. Her er der slet ikke var i tvivl om, hvilken ferieform de skulle vælge. Camping er det bedste – også for unge.
Annonce

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen

August 2019

 

En ferie på gulvet i forteltet foran en varmeovn blev 30-årige Jakob Sode-Larsens første møde med campinglivet. Det var sammen med svigerfamilien, og det vil for de fleste lyde som noget, man kun gjorde én gang.

Men ikke Jakob, der sammen med sin kæreste den 29-årige Elisabeth Sode-Larsen, var på sin første campingtur. Elisabeth sov i campingvognen sammen med sine forældre. I dag er parret gift, og begge er vilde med camping. Elisabeth er vokset op med ferieformen.

Efter et stykke tid blev det tid til, at parret skulle have deres egen feriebolig, og her blev venner, andre campister og tv-programmerne ”Campingmagasinet” og ”Anne-Vibeke Rejser” sammen med internettet både en hjælp og en inspiration til, hvad der skulle vælges, fortæller Elisabeth Sode-Larsen.

– Vi begyndte i det små og har løbende anskaffet os det campingudstyr, som dækker vores behov. De ændrer sig hele tiden, så vi skifter stadig ud og køber nyt, men det er også fordi, vi begge er udstyrsnørder og godt kan lide at have det helt rigtige grej med, siger hun.

 

Vi drømmer om camping i Europa

Elisabeth og Jakobs første tur sammen var deres bryllupsrejse i lånt campingvogn, og rejsen gik til Fyn. Det blev en ferie uden fortelt på campingvognen, fordi det simpelthen var for uoverskueligt at regne den opgave ud selv.

Parret blev også udfordret af hård blæst og skybrud, men det gav bare flere hyggetimer i campingvognen, og de to glemmer aldrig ferien, der med milepæl slog fast, at camping var sagen.

Senere, da parret fik anskaffet sig den campingvogn, som de kører på ferie i nu, gik den første tur til DCU-Camping Rågeleje i Nordsjælland, og det var egentlig udelukkende for at afprøve den splinternye campingvogn og alt det nye og forskellige udstyr, der var installeret.

– Denne vinter ligger vi fast i Nordsjælland, tæt på hvor vi bor, så vi så ofte som muligt kan komme på camping, men så snart det bliver forår, skal vi helt sikkert ud at trille igen. Det er den slags camping, vi bedst kan lide, og drømmen er at køre rundt i Europa i et par måneder, som vi trækker ud af kalenderen, og det bliver nok allerede i august og september 2019, siger Elisabeth Sode-Larsen.

 

Flere fordele ved camping

Campingvognen, som Elisabeth og Jakob Sode-Larsen ligger i, er en Hobby OnTour 470 UL. Desværre er der ikke mange i Elisabeth og Jakobs vennekreds, der også camperer, og det, synes de begge, er synd, for vennerne ved ikke, hvad de går glip af.

– Måske ændrer det sig med tiden, for de kan i hvert se, hvor meget vi elsker camping, og hvor meget vi slapper af, når vi er på camping. At de også driller os med, om vi går i campinghabit, det tager vi med et smil, for de ved jo ikke bedre, smiler Elisabeth Sode-Larsen.

Derudover er der alle de andre fordele, som Jakob Sode-Larsen fremhæver:

– Vi har altid været medlemmer af DCU for at få mest muligt for vores feriepenge, men også for at få Camping-fritid, hvor vi som aktive campister hele tiden lærer noget nyt. Vi har også brugt flere af fordelene, som eksempelvis forsikring af campingvogn gennem Gjensidige, siger Jakob Sode-Larsen.