DCU Testcenter, testcenter, test, tjek, camping, autocamper, værksted, fugttest, gasttest, rabat Det er en god idé at få tjekket vognen, inden den skal i vinterhi. Foto: Anne-Vibeke Isaksen
Sæsonafslutning

DCU’s tekniske rådgiver: Giv vognen et eftersyn, inden vinterhi

Der er gode penge at spare på at give campingvognen eller autocamperen et eftersyn, inden den pakkes væk til vinter. Det fortæller DCU’s tekniske rådgiver Stefan Rosendal, der anbefaler DCU’s medlemmer at gøre brug af deres fordele på DCU’s testcentre.
Annonce

Senest redigeret: August 2019

 

Vind, vejr og asfalt slider på campingudstyret. Det er derfor en rigtig god ide at få gennemgået campingvognen og autocamperen, inden de stilles i hi for vinteren. Det fortæller DCU’s tekniske rådgiver Stefan Rosendal, der samtidig anbefaler DCU’s medlemmer at gøre brug af deres medlemsfordele på DCU’s testcentre.

- For DCU’s medlemmer er der nemlig hele 15 procent rabat at hente lige nu, mens der fra den 1. marts til den 31. august kun er 5 procents besparelse på et eftersyn i DCU, siger Stefan Rosendal.

Eftersyn af campingvogn og autocamper
DCUs tekniske rådgiver, Stefan Rosendal, råder DCU-medlemmer til at få foretaget eftersyn af autocamper og campingvogn mellem den 1. september til og med den 28./29. februar, hvor der både er penge og tid at spare.
Foto: Rasmus Schønning
- Vi ved af erfaring, at der er stort tryk på testcentrene, når campingsæsonen rigtig sparker igennem til foråret. Derfor anbefaler vi, at når campingvognen og autocamperen alligevel skal hjem i garagen, at den lige kommer forbi testcenteret og får tjekket de tekniske installationer, karosseriet, dæk og gasanlæg, og hvad der ellers måtte være efter sæsonens strabadser, siger Stefan Rosendal.

 

Gastest er vigtig

I Danmark er der ingen krav om, hvor ofte du skal have foretaget gastest på din campingvogn eller autocamper. Fra Stefan Rosendal og DCU’s side lyder anbefalingen dog, at man gør det minimum hvert andet år, fordi man dermed for et forholdsvis beskedent beløb kan forebygge ulykker.

Det er vigtigt, at testen foretages af en fagmand, der har den fornødne autorisation. Hos DCU er testcentrene udvalgt blandt campingbranchens cirka 60 autoriserede værksteder. Alle centrene lever derfor op til de strenge krav, du som forbruger bør kunne stille til pris, sikkerhed og grundighed.

– Det er helt op til den enkelte campist at beslutte, hvor ofte man vil have serviceret sin vogn, men fra DCU's side anbefaler vi, at man får foretaget et serviceeftersyn, inklusiv fugt- og gastest, i hvert fald hvert andet år. På den måde er man både med til at højne sikkerheden, og samtidig forlænger man jo campingvognens liv, når man løbende holder vognen ved lige og servicerer den, siger Stefan Rosendal.

 

Få fugttestet i samme omgang

Det kan også anbefales at få en fugttest med jævne mellemrum. Er der utætheder i campingvognen, og får fugten først rigtig fat, kan der udvikles svamp, som er noget skidt for helbredet og i værste fald kan gøre vognen både ubeboelig og usælgelig.

- Du kan få foretaget en fugt- og gastest i forbindelse med din almindelige servicering af campingvogn eller autocamper – enten på et af DCU’s Testcentre eller på et andet ordentligt caravanværksted, du har tillid til, siger Stefan Rosendal.

Find dit DCU Testcenter HER

DCU-medlemmer får rabat

Som DCU-medlem får du 15 procent rabat fra den 1. september til og med den 28./29. februar på samtlige DCU-eftersyn.

Fra den 1. marts til den 31. august får du 5 % rabat

Bestil tid hos ét af de mange DCU-testcentre og husk at vise dit gyldige DCU-medlemskort.