Efterårstur til de belgiske Ardenner

12/10 - 19/10
Annonce

 

Knap 800 km fra den dansk/tyske grænse og tæt ved Frankrig og Luxembourg finder man de belgiske Ardenner, hvor man kan nyde en imponerende og ofte uberørt natur. Ardennerne byder på et fastlandsklima, som kan sammenlignes med klimaet i Nord- og Midtfrankrig. En opdagelsesrejse gennem Ardennerne vil blandt andet byde på romanske fæstninger, borge fra Middelalderen, abbedier, fredelige klostre samt monumenter, som skal erindre om kampene fra begge verdenskrige. Noget af det mest prægtige er dog ikke de menneskeskabte seværdigheder, men de vældige Ardennerskove, der fortsætter ind i nabolandene Tyskland og Luxembourg.

Belgien er øldrikkernes paradis og jungle. Der er en så velsignet mængde øl, at man næsten ikke kan undgå at fare vild i de forskellige navne og typer. Der er lyst og mørkt øl, stærk og mindre stærk øl, der brygges på klostre eller på små landlige familieforetagender. Men hvorfor nøjes med almindelige øl navne, når man er i et land, hvor øl behandles med samme respekt og omhu som vin, og hvor man virkelig kan få nogle øl oplevelser for livet. Det er i dette område, man finder noget af det mest pragtfulde og utroligt velsmagende øl, der brygges af munke fra Trappist-ordenen. Belgierne drikker de almindelige, lette pilsnertyper til maden og nyder specialøllerne som aperitif eller mellem måltiderne. De drikker for hyggens og smagens skyld, ikke for at blivefulde, og man ser aldrig, at en belgier går rundt med en øl i hånden. Hver øl har sit eget glas, og når man skalnyde øl, ja, så skal man sidde i hyggeligt selskab på en af de mange caféer.

Midt i dette område ligger Parc La Clusure www.parclaclusure.be, som er en dejlig firestjernet campingplads beliggende i en dal, helt omkranset af skovklædte bakker og med den rislende flod L´Homme. Pladsen ligger mellem de hyggelige turist landsbyer St. Hubert og Rochefort. Som campister kan vi jo godt lide at stille campingvognen op på en jævn grund, og det kan man overalt på denne plads. Man skal ikke gå over åen efter vand, da der findes vandhaner ved hvert strømudtag, som byder på 16ampere. I øvrigt byder pladsen på gode faciliteter, som store rummelige pladser med græs, opvarmede toiletbygninger, Tv-stik og udendørs opvarmet swimmingpool og tre tennisbaner.

Når man ankommer til campingpladsen, bliver man mødt af et meget venligt og professionelt personale. Ejeren er hollænder, men taler ligesom det øvrige personale både flamsk, fransk, engelsk og tysk. Der findes en lille butik med et begrænset sortiment, en restaurant med veltilberedte menuer samt en hyggelig bar med et stort udbud af belgiske øl.

Kører man en tur mod øst, kan man besøge byen Bastogne. Den begivenhed, der virkelig har markeret Bastogne i nyere tid, er tyskernes belejring i julen 1944.Til minde om dette slag har man opført Bastogne Historical Center lidt uden for byen. Her har man samlet alt, hvad der har med slaget at gøre. I museet vises film, der er klippet sammen af tyske og allierede optagelser fra belejringen af Bastogne. Ved siden af museet ligger et stort, stjerneformet mindesmærke med navnene på de enheder, der deltog i slaget.

I hjertet af de belgiske Ardenner nær Durbuy ligger eventyr slottet Petit Sommme. Slottet har en lang historie og huser nu det spirituelle samfund Radhadesh Ardennes. De nye beboere har gennemgribende restaureret slottet til en sand spirituel oase, hvor man kan opleve den farverige indiske kultur. Slottet er nu en af hovedattraktionerne i Ardennerne.

Der er guider, der fortæller om slottets righoldige historie, og forklarer indisk kultur og religion. På slottet er der en vegetarisk restuarent, hvor vi skal smage en indisk vegetarplatte.

Få kilometer fra campingpladsen ligger Grottes de Han, som er Belgiens mest berømte drypstenshule. Den er skabt af floden Lesse, der forsvinder ind i en klippeside og fortsætter sit løb i tre forskellige niveauer nede under jorden. Enkelte steder bruser den af sted nede mellem klippespalterne, andre steder er den så fredsommelig og bred, at man kan sejle på den. Grottens gulv og loft er fyldt af stalagmitter og stalaktitter i alle mulige faconer. Man kan beundre dem, mens man går gennem en lang række imponerende sale. Der er endnu en stor seværdighed i byen Han-sur-Lesse, og det er den 250 ha store safaripark. Den er anlagt i et dejligt område i et typisk Ardenner landskab med åbent land og skov. Man bliver kørt gennem området, og på turen kan man møde nogle af de vilde dyr, der tidligere levede her. Nogle af dyrene er urokser, bison, vilde heste og brune bjørne.

Cyril Chocolat er en lille familie ejet chokoladevirksomhed, hvor vi får lov at komme ind og se og høre, hvordan de laver håndlavet belgisk chokolade. WWW.Cyrilchocolat.be

 

Program

Lørdag den 12. oktober Ankomst

Søndag den 13.oktober kl. 10.00 Standerhejsning kl. 15.00 Varm chokolade og vafler med nutella og piskefløde kl. 19.30 Ølsmagning

Mandag den 14. oktober Bastogne War Museum

Tirsdag den 15. oktober Radhadesh Chäteau de Petit Somme

Onsdag den 16. oktober kl. 19.00 Clusure Menu

Torsdag den 17. oktober kl. Grottes de Han og safaripark

Fredag den 18. oktober Cyril Chocolat kl. 10.00 Hold 1 kl. 13.00 Hold 2

kl. 17.30 Standerstrygning

Priser:
1 enhed med 2 personer: 2795,-
1 enhed med 1 person: 1850,-
Ekstra person over 12 år: 1150,-
Børn under 12 år: 870,-

Prisen dækker:
7 overnatninger incl. Strøm og bad, Varm cholade og vafler, ølsmagning, 3 retters clusure menu, entre til Bastogne, Entre Petit Somme og vegetarplatte, entre og guide i Hangrotterne og safariparken, besøg på Cyril chocolate.

Tilmelding i perioden 5. august – 29. august.
Besked om deltagelse og betaling senest 1. september.

Ved overtegning trækkes der lod blandt tilmeldte i forhold til DCU kredsenes fælles regler.

Med venlig hilsen
Turlederne:
Dorthe og Lars Foged 9156 9596
Anna Lene og John Pedersen 2148 9858

Priser:

1 enhed med 2 personer: 2795,-
1 enhed med 1 person: 1850,-
Ekstra person over 12 år: 1150,-
Børn under 12 år: 870,-