Gode råd og ideer

Demokrati

Posted by Benny Hauge Jakobsen, 11.11.2017 - 23:26

Hej
Når man læser herinde kan det se ud som nogen har forspist sig i demokrati.
De som har siddet i en bestyrelse ved også godt at bestyrelsen må have lejlighed og ro til at have et indre liv. Må have tid til et hjemmearbejde til i mindre grupper, at vende og dreje et emne som er blevet rejst.
Hvis det er en bestyrelse i f.eks. en lokal boligforening eller vejsammenslutning så er komando vejene sjældent så lange, det er nemt at hasteindkalde til et bestyrelsesmøde, mens en landsdækkende bestyrelse let kommer til at fungere langsommere.
DCU har et par gange oplyst at man ikke havde tilstrækkeligt grundlag til at udsende en erklæring, men det bliver straks mistænkeliggjort som manglende vilje eller en taktisk manøvre.
Landsdækkende foreninger kan godt virke træge, og det er ikke alle beslutninger der egner sig til afgørelse på et telefonmøde!
MVH BJ.

Posted by Erik Frantz Hyldahl, 25.11.2017 - 16:54

DCU er vel ikke spor anderledes en andre landsdækkende foreninger såsom fagforeninger - arbejdsgiverforeninger o.s.v. med at kredse vælger en “bestyrelse”.
Vedtægter siger hvordan og hvem der møder op til “ moderorganisationen” og fremfører deres synspunkter (kredsens).
Synspunkterne diskuteres og der besluttes hvorledes skibet skal sejle til næste havn (generalforsamlinger) fastlægges.
Så kort og godt vil man have indflydelse er der kun en vej frem, nemlig være villig til, at yde en indsats og deltage i arbejdet indenfor de ovenfor nævnte retningslinjer og indenfor de respektive foreningers forumer og ikke i forumer udenfor
Glædelig jul til alle andre glade campister

Posted by Peer Hansen, 13.11.2017 - 19:33

Man kan diskutere demokrati herfra og til evigheden. DCU er en topstyret forretning hvori man kan kan købe en rabatordning. Demokratiet her er som så mange andre steder stort set ikke eksisterende, idet man skal vælges langt nede i hierakiet, og derefter kæmpe sig op ad "rangstien", hvilket de færreste magter, fordi vejen er lang tung og brolagt med forhindringer.

Posted by Flemming Udbjørg, 13.11.2017 - 13:04

- og jeg er helt med på, at ikke alt er lykkedes i forhold til det demokratiske arbejde i DCU!
Jeg hævder bare hårdnakket, at vi ikke skal løse det, ved at skabe en ny eller sideordnet bevægelse. Vi har en organisation og bevægelse, som kan alt det, som der efterlyses!
Dette forum har alle mulighederne - også for at kunne skabe en god og ordentlig debat om alt som rører sig i DCU.
Kredsene er faktisk organiseret på demokratisk vis - og den måde, hvor medlemmer til DCUs repræsentantskab og bestyrelse, er jo som taget ud af den demokratiske håndbog.
"Jamen det virker ikke - og vi kan ikke komme til orde!" - hedder det sig så!
Jamen det skal vi/man da ikke finde sig i! Demokratiet skal fungere! Men hvem er så årsag til, at det ikke gør det?? Det har vi som medlemmer!! DCU er ikke "noget som helst" andet end det, som medlemmerne bestemmer det skal være. Alle vedtægter og regler er bygget sådan!
Men medlemmerne lader så tilsyneladende nogle kredsbestyrelser kører rundt med dem, siden medlemmerne ikke kan komme til orde og ikke får alle medlemmernes ønsker og holdninger komme frem i debatterne og beslutningerne i kredsene - og derfra til repræsentantskab og bestyrelse.
Det er da skammeligt - og det skal der gøres noget ved!!
Og hvem skal så gøre noget ved det?? Forestiller man sig, at organisationen læger sig selv og at kredsene af egen drift lægger stilen om?
Det tror jeg ikke sker - uden at medlemmerne gør sin indsats!! Vi har et betydeligt ansvar for, at få tingene til at ske - ved at møde op og være aktive i kredsene, og ved om nødvendig at vælte kredsbestyrelserne og sætte nye folk på posterne, som så får tingene til at ske!!
Hvordan skulle forandringerne ellers ske?? Selv verdens bedste debatforum kan absolut intet ændre - men kan skabe et gevaldigt skel mellem de (måske i virkeligheden ret få?) aktive meningsryttere, det store tavse flertal i medlemsskaren og den eksisterende organisation, som udfører det, som kredsene, repræsentantskabet og bestyrelsen har besluttet.
Hvordan kan tingene så ændres? Kun ved at medlemmernes aktivitet og forholden sig til sin organisation ændres!! - og her kan det blive meget op ad bakke for en forandringsproces!
Hvor mange medlemmer er aktive i kredsene?? Mere end 1-2% = 500-1.000 ud af det samlede medlemsantal?? Det er vist højt sat!
Hvor mange er via dette og andre fora aktivt interesseret i selv at ville medvirke i en proces, for at ændre på foreningen - eller bare vil møde op og være med til at forandre kredsene indefra? Mere end 1% = 500 ud af det samlede medlemsantal? Det er vist også noget i overkanten!
Så hvem tror på, at mere end samlet 5-600 medlemmer når det kommer til stykket, vil gøre noget som helst for at ændre på forholdene??
"Vi er bare medlemmer af DCU fordi vi får rabat på vores egne pladser og på en del gode samarbejdsplader - og så har vi ad denne vej fået os en billigt campingpas og et godt blad, som fortæller os, hvad der er af nyheder på campingområdet!"
Mere end 95% af medlemmerne som er helt ligeglade med al den røre omkring DCU og CR. Alle dem, som aldrig har været synlige hverken i dette forum eller på Facebook-forum. Alle dem, som faktisk er tilfredse med deres hidtidige medlemsskab - og helt ligeglade med både kredse og demokratiske processer.
Her er der debattører som forsøger at blæse sig op til at mene, at de taler for samtlige medlemmer, som stort set alle er helt ligeglade med balladen og bare glæder sig til, at de skal ud og campere.
Derfor er tanken om at skabe helt nye demokratiske fora dødfødt; Der vil være maks. et par hundrede interesserede som er med til at skabe holdninger, men kun det halve som vil gøre mere end at møde op og påtage sig ansvar eller opgaver.
"Jamen sådan er demokratiet jo - så hvis man vil have indflydelse, så man man jo møde op og være med" vil de aktive aktivister så indvende.
Og det kan man jo ikke sige så meget til - ud over disse 2 ting:
500 (ret højt sat, tror jeg) medlemmer skal bestemt ikke påtvinge hele foreningen en hel mase, som kun denne lille gruppe har som særlig og næsten religiøs interesse. De resterende 99% har også en ret på deres side - til bare at være tilfredse, uden at være aktive med andet end at campere! Vi skal ikke have mindretalsdiktatur!
Og det som man kræver af medlemmerne her - at være aktive for at få indflydelse - er jo hele kernen i problemet! Vi HAR en organisation, som kun meget få er aktive i - fordi alle de andre ikke vil være aktive på denne måde! Og det sære er så, at dem, som vil lave revolutionerne heller ikke vil være aktive i den allerede skabte organisation hvor de faktisk kan gøre en forskel! Altså hvis de bare er mere end et par stykker på kredsmøderne, som så ikke får opbakning til deres holdninger hos flertallet. Men sådan er demokratiet jo!!!
_______
Jeg går faktisk ind for demokrati - og retten til at være tilfreds, så jeg ikke absolut skal sættes foran en meningsvogn, for at være medlem af foreningen.
Og jeg går ind for, at debatter og forandringer skal ske inden for den demokratiske organisation som allerede findes.
Hvis du, jeg eller andre ikke føler at den demokratiske proces fungerer - så kan det kun skyldes at jeg/du/de andre står ret alene, eller bare at de andre er flest!

Og det er jo demokratiets inderste væsen!!

DCU kan sagtens trænge til en make-over - og jeg er ret sikker på, at der også findes tanker herom i organisationens højborg! Man vil garanteret gerne have glade medlemmer - alt andet er jo hul i hovedet!
Og gode input tror jeg altid er velkomne!

Men man må finde sig i, at ting kan tage tid, når/hvis 99% af af foreningens medlemmer slet ikke har set problemet og bare er glade for det de får.
Og man må i den sidste ende acceptere, at DCU faktisk har den rigtige organisation - som måske bare bruges forkert, fordi medlemmerne ikke bruge den rigtigt!
/Flemming U

Posted by Lennart Søderberg, 13.11.2017 - 05:29

Sten Basbøll: Det var nu ikke selve tråden "DCU medlemskab stiger 30 o/o" som jeg henviste til men et specifikt indlæg i den tråd under datoen 12.11.2017 kl, 1459, der beskriver hvordan det foregå når man har en anden mening end formanden, som jeg henviste til.

Hilsen Lennart

Posted by Steen Æbeløe, 12.11.2017 - 20:03

Flemming. Du skriver nok så fint at man skal samle nogle medlemmer der har samme syn på sagerne og så komme samlet til kredsens generalforsamling.

Kan du forklare mig og de andre hvordan du forestiller dig det. Skal vi sætte en annonce i avisen. Skal vi efterlyse folk på facebook eller i Peer Nesleins forum, for i vores eget må vi jo ikke.

Jeg kunne tænke mig, som jeg tidligere har prøvet, at man kunne bruge vores eget forum til fremlægge og diskutere ønsker/forslag og få dem diskuteret inden de sendes ind som forslag til generalforsamlingen

For en del år siden prøvede jeg endda i vores eget forum, at lokke flere unge med til vores kredsmøder, især med særlig opfordring til børnefamilierne, for vi må jo nok indrømme at de fleste aktive tilhører gruppen af det grå guld.

Og hvad fik jeg ud af det. Efter fået slettet x-antal indlæg blev jeg direkte blacklistet og kunne ikke bruge forum i flere dage.

Og fik besked fra huset om at diskutere kredsarbejde var politisk og ikke meningen med forum, hvilket jo er det samme som at forum ikke må bruges til foreningsarbejde.

Men håber da den indstilling hører fortiden til, eller skal vi sige at debatforum som dette og Campingferie hører fortiden til og fremtiden er på FB

Bortset fra det, så mener jeg det er fint med et foreningsforum, kun for medlemmer og hvor ingen kan gemme sig under sjove navne

Posted by Flemming Udbjørg, 12.11.2017 - 19:56

Nu kan man jo lave en hel side med mystiske regnestykker på, hvor meget DCUs kontingent stiger, og en hel side med spekulationer på, hvorfor det sker.
Når DCU "kun" har betalt 28,- kr. for CKE-passet hos CR, så kan man da ikke bringe 110,- kr. ind i regnestykket, for at finde en prisstigning på kontingentet.
Vi betalt 355,- i kontingent for 2017 og skal betale 355,- kr., for 2018. Det er der ikke meget prisstigning i!! - og jeg har ikke hørt om nogen som helst stigning af kontingenterne!
Man kan så selvfølgelig sige, at de 28,- kr. som DCU sidste år betalte til CR kunne være sparet i 2018, men her argumenterer DCU vel rimeligt, for at der undervejs er sket ændringer, som kan retfærdiggøre denne merpris i forhold til sidste år.

Men....alt dette har intet med Anettes indlæg om demokrati at gøre. Hun ønsker sig et totalt medlemsstyret regime, hvor alle medlemmer skal kunne komme til orde i alle forhold!!
Det er ikke bare betænkeligt - men det rene drømmeri.
Og når man så ikke selv benytter sig af den demokratiske organisation som faktisk findes - så går det da helt op i limningen.
Man behøver jo ingen revolution, hvis man ellers er i stand til at skabe tilslutning til sine ideer! Så vil flertallet jo skabe ændringerne!!

Altså hvis der er et flertal!! Og her kæntrer det så igen - for det som har fungeret indtil nu, er jo vedtaget af et demokratisk flertal. Måske fordi alt for mange ikke gad involvere sig - hvem ved! Men det kan man jo så ikke brokke sig over bagefter.

/Flemming U

Posted by Lennart Søderberg, 12.11.2017 - 15:51

Har tidl. Forsøgt at sende dette indlæg, men det kom ikke frem. Prøver igen:

Flemming Udbjørg: Du har ret i meget af det du skriver ovenfor, men sådan fungerer det ikke hos DCU!
Læs indlæg "DCU medlemskab stiger 30 o/o" i debatten hos campingferie.dk 12.11.2017 1459.
Rystende læsning.

Venlig hilsen Lennart

Posted by Lennart Søderberg, 12.11.2017 - 15:33

Flemming Udbjørg: Det er meget rigtigt det du skriver, men sådan fungerer det ikke hos DCU!
Læs tråden "DCU medlemskab stiger 30 procent" på debatten hos Campingferie.dk den 12.11.2017 1459.
Rystende læsning!

Venligst Lennart.

Posted by Flemming Udbjørg, 12.11.2017 - 12:33

Hvordan skal et demokrati være opbygget, så alle medlemmer kan få indflydelse - hvis medlemmerne ikke vil bruge det kredssystem, som præcist er oprettet til dette formål??

Der har været rejst megen kritik af kredsenes møder, som noget man ikke kan få indflydelse på - men det er jo ikke i nærheden af at være sandheden.

Hvis der møder 100 medlemmer op til et kredsmøde og kun 1 eller 10 som mener at alt bør være anderledes, så er det jo ingen rigtig overraskelse, at de ikke kan vinde deres sag.

Demokratiet taler jo med flertallets stemmer.

Så hemmeligheden er, at man så må organisere sig - og f.eks. sørge for til næste kredsmøde at have samlet en gruppe på 110 medlemmer, som støtter den sag man vil fremme - og så vil den demokratiske proces jo med stor sandsynlighed vise sin styrke - og føre til det nye flertals resultater.

Demokratiet har sine styrker - men stiller krav til dem som vil bruge demokratiet! Det er ikke nok at råbe om demokrati ud af vinduet eller i et debatforum - hvis man ikke selv gør mere ved det.

OP af stolen, find jeres støtter - og mød så op, og brug jeres stemmer!! Helt som ved kommunalvalget!!

Det er ikke nok at råbe på demokrati, hvis man ikke vil acceptere, at demokratiet kan gå imod én, når man ikke har nok tilslutning til syne synspunkter blandt de øvrige medlemmer.

Vi har et glimrende kredssystem, hvor alle medlemmer kan få indflydelse - hvis man selv gør noget for det!!

Kom nu igang Annette - eller find dig i, at demokratiet holder dig udenfor!

Vis os lige et par eksempler på landsdækkende organisationer, som involverer alle sine medlemmer i besluttende debatter om væsentlige emner via internet, email eller andet luftigt medie!

De emner som DCUs valgte repræsentanter skal tage stilling til, bygger jo ikke på 20 lette holdninger og en halv side postulater - men både fakta for og imod, økonomiske beregninger, juridiske overvejelser og politiske hensyn.

En debat med medlemmene om bare kontingentets størrelse kan ikke ske på et bare rimeligt oplyst grundlag - fordi ingen tror på de oplysninger som fremlægges og mange tror på, at man kan spare det halve i kontingentet, hvis bare DCU blev en mere effektiv organisation og ikke udgav et dyrt blad og ikke solgte CKE-kort og ikke havde DCU-testcentre, og ikke brugte PostNord og ikke ejede vore egne pladser, og ikke foretager sig noget som helst, som ikke er godkendt af alle medlemmer i alle postområder.

Det er det rene og skære vrøvl!

Jeg vil da gerne gå i spidsen for at bygge en sådan helt tom organisation, som ikke kan noget, ikke må noget og ikke gør noget. Jeg tænker den kan have et årskontingent på vel 50,- kr. - og alt sker via internettet.

Jeg lover ikke at gøre noget som helst for nogen som helst - og ikke at lave hverken regler eller andet - og har dermed ingen som helst opposition. 50.000 medlemsskaber á 50,-kr. uden at genere nogen som helst!!

Send bare pengene - 2.5 millioner kroner lige i lommen. Og alle sparer mindst 310,- kr. på sit medlemsskab.

Vi opretter en facebookgruppe, hvor alle som betaler kan debattere alt mellem himmel og jord - og når alle 50.000 medlemmer er 100% enige, så lover jeg at arbejde for, at det også gennemføres,

Kom nu igang!! Eller ses vi til kredsmøderne, hvor de rigtige ting sker??

Posted by Erik Pedersen, 12.11.2017 - 08:38

Mange gange har vi oplevet, at DCU ikke selv har en meing om enkle spørgsmål, f.eks cke-kortet, men skupper det videre til Campingrdået. Det virker forkert, at den forening vi er medlem af ikke selv har en holdning !

Vi mener, at vi som medlemmer MÅ forvente, at ledelsen trods alt har en selvstændig holdning/mening om alle ting som foreningen beskæftiger sig med.
At DCU kommer til møder og evt. forhandlinger, med hele det kommercielle erhverv... med De meninger / holdninger som DCU står vagt om. Men de holdninger/meninger får vi, medlemmerne slet ikke noget at vide om. Vi får ikke engang at vide man beslutter på foreningens vegne i samarbejdet med erhvervet og andre.

Det er netop de ting som er basis i en forening. Det der danner fundamentet er inddragelse og som minimum handler det om information. Når medlemmer informeres, så vil medlemmern også interessere sig mere for foreningen og foreninges øvrige liv. - Det er det som danner grobund for at få nye aktive og interesserede medlemmer.

Alle foreninger skal danne sig et 'vækstlag' hvorfra der kan rekruters nye 'tidlidsfolk' til at videreføre foreningen, når de gamle falder fra eller dør. Har en forening ikke et naturligt 'vækstlag' risikere den at dø med de gamle der forsvinder.

Måske er problemet at ledederne i DCU har den helt grundlæggende og meget gammeldags holdning, - at medlemmerne ikke skal blande sig.

Det er en meget farlig holdning til medlemmerne, den bremser og dræber folks interesse og initiativer.

Hvis man vil have foreningen til at gro og vokse videre, så må der for det første vises tillid til andre mennesker. Der skal informeres absolut mest muligt, så alle ved hvad der arbejdes med. Endelig, så skal man søge at inddrage flere unge i den organisatoriske del af foreningens arbejde. De er de unge der skal føre foreningen og de grundlæggende ideer videre og dem der skal forstå og værne om de tanker, som DCU oprindelig blev bygget på.

Demokrati i DCU kan ikke eksistere uden medlemmer.

Vi håber, at det er NU at DCU vil 'nytænke' - åbne sig og blive en stærk forening anno 2018/20.
En forening der kan stå på EGNE ben og blive forbrugernes talerør.
Den forening som forbrugerne og medlemmerne kan stole på, altid vil vælge at tage forbrugernes interesser i debatter og evt. forhandlinger.

DCU er, og skal være, campisternes interesseforening, som det første !

mvh
Erik og Anette

Bild
DCU medlemskab collage

Melde dich bei DCU an

Günstiger Urlaub in Dänemark mit DCU Deal

Der DCU Deal bietet folgende Vorteile:
• 30 % Rabatt auf die Preise pro Person
• Kinder bis 12 Jahre
• Ermäßigter Preis für Jugendliche (12 und 17 Jahren)
• Hunde – kostenlos
• Gratis Wifi

DCU-Deal: 470,- DKK 

Anmeldung