Foto: Visit Norway

Historisk mange danske skiløbere vil til Norge

De sidste år har stadigt flere danske skiløbere vendt bilen og skiene mod Norges vinterfjelde. Stigningen ser ud til at fortsætte igen i år, hvor de norske skidestinationer endnu engang melder om flere bookinger fra Danmark
Annonce

De sidste år har de norske skidestinationer fået besøg af flere og flere danske skigæster. Samme billedet tegner sig i år, og samtidig ser det ud til, at danskerne bestiller skiferien tidligere og tidligere. I Telemark melder man om 13 pct. flere bookinger end ved samme tid sidste år, mens Hafjell og Kvitfjell har 5 pct. flere.
- Det går stærkt! Jeg synes selv, jeg var tidligt ude, men alligevel var mange af de hytter, jeg overvejede, allerede optaget. I min familie er vi mange, der tager afsted, og vi går efter krævende skiløb med både alpint og langrend samt en stor hytte. Jeg ved godt, at vi har rimelig strenge krav, men alligevel er det overraskende, så tidligt man skal være ude i år, fortæller Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway.


Køb for en krone - betal 80 øre
I Trysil har man også haft fremgang de sidste år. Her mener Turid Backe-Viken, salgs- og markedschef i Skistar Trysil, at der er flere forklaringer på, at mange danskere er så tidligt ude i år.
- Vi har haft to vældigt gode vintre i Norge med gode sneforhold og behagelige vintertemperaturer, som har givet en masse skidage, forklarer Turid Backe-Viken, som også peger på, at den gunstige valutakurs sikkert hjælper manges beslutning på vej. Den lave norske kronekurs giver danskere 20 pct. mere for pengene, når der skal betales for skilejen, liftkortet og maden i Norge. En anden årsag kan være ønsket om at gøre det nemt at holde skiferie.
- De norske skidestinationer har været gode til at fjerne bøvlet. Det betyder meget, at man ikke skal stå med børnene i en lang liftkø eller vente på skibussen, men blot kan spænde skiene på lige uden for hotel- og hyttedøren. Tingene fungerer simpelthen, så man kan koncentrere sig om ferien, vurderer Henrik Verner Jensen.


De danske kvinder vælger skiferien
Traditionelt har beslutningen om, hvor skiferien går hen, været mændenes domæne, men i Hafjell har det tilsyneladende ændret sig i år. Mens mændene stadig står for søgningerne fra Norge og Sverige på Hafjells hjemmeside, ser det ud til, at de danske kvinder (52 pct.) har taget styringen over ferien hjemme ved computerskærmen. Det er i år både kvinderne, der søger mest, og kvinderne, der ender med at gennemføre bestillingen på Hafjells hjemmeside. De går samtidig langt oftere end fx svenskerne direkte ind på bookingsiderne, og det tyder på, at de oftere har bestemt sig på forhånd.

Billedtekst: Især de danske kvinder, sørger for at der bliver booket skiferie i norge. 
Foto: Visit Norway