Grafik: Rikke Steenstrup

Coronavirus

Læs seneste nyt om DCU og corona/covid-19

Opdateret den 21.04.2021.
Alle DCUs skønne campingpladser er nu åbne, og du kan trygt holde ferie hos os.

For corona advice and rules on DCU camp sites in English, please read here

DCU har selvfølgelig stadig fuldt fokus på sikkerheden ift. coronasituationen, så du og din familie trygt kan tage på camping hos DCU. Vi følger naturligvis udviklingen nøje og opfordrer til, at vi alle sammen hjælper til med at passe på hinanden. Alle DCUs 20 campingpladser er åbne fra den 19.03.2021.

Særregler angående mundbind
Som led i kampen mod covid-19 og den nye smittebølge besluttede myndighederne den 29.10.2020, at alle personer over 12 år skal bære mundbind i lokaler med offentlig adgang, herunder butikker, træningslokaler, serveringssteder o.l. Derfor skal vi bede alle DCUs gæster om at bære mundbind disse steder på campingpladsen.
Kravet gælder ifølge myndighederne også for køkkener, fordi der håndteres fødevarer, og dermed altså for fælleskøkkenerne på campingpladserne.
Kravet gælder ikke for opholdsstue, toiletfaciliteter o.l., men du er naturligvis altid velkommen til at tage det på alligevel. På den måde hjælper vi hinanden med at passe på hinanden.
Derudover har myndighederne hævet afstandskravet fra en til to meters afstand til hinanden i supermarkeder m.v. og det offentlige rum, gældende fra 06.01.2021.

DCU byder alle velkommen
Fra og med fredag den 19.03.2021 er alle DCUs 20 campingpladser åbne, og meget er, som det plejer, andet er ikke. Du og din familie er det vigtigste for os, og vi glæder os til at se dig, men vi har også brug for din hjælp.

Alle - også dagsgæster - er velkomne
Alle er velkomne på DCUs campingpladser, og du må også gerne få gæster, så længe I alle overholder myndighedernes regler, som p.t. siger, at man højst må være 10 personer samlet i det offentlige rum. Myndighederne anbefaler desuden, at man også overholder dette i private sammenhænge.

Har du reserveret plads?
Vær opmærksom på, at DCU er underlagt myndighedernes udmeldinger ift. corona. Hvis DCU igen skulle blive pålagt at begrænse antallet af gæster, vil DCU prioritere de gæster, der har booket først.

Ekstra rengøring på pladserne
Alle de åbne faciliteter vil blive gjort ekstra rent, og du vil finde både afspritning og skilte med anbefalinger om adfærd.
Husk også altid selv at vaske hænder, spritte af, holde afstand osv., så vi hjælper hinanden med at passe på hinanden. Har du særlige behov, så kontakt vores dygtige lejrchefer, som står klar til at hjælpe på den plads, hvor du gerne vil bo.

Legepladser, boldbaner, fælleskøkkener og pools er åbne, men ...
Legepladser, boldbaner, fælleskøkken, opholdsrum og pools er åbne, men med restriktioner ift. antal personer plus kravet om mundbind, som beskrevet ovenfor. Læs de skilte, der er sat op rundt omkring. Vi kører på denne måde for at passe på vores gæster og ansatte - og vi håber meget på din forståelse. Har du konkrete spørgsmål ift. dit ophold på en af DCUs campingpladser, skal du kontakte den konkrete plads.

Hvis du er i karantæne for corona
Er du i karantæne, skal du blive hjemme. Oplever du tegn på coronasmitte, skal du følge Sundhedsstyrelsen anbefalinger, som du finder på www.sst.dk. Alle de forholdsregler, der gælder i samfundet generelt, gælder også på camping. 

Kredsarrangementer i DCU
I DCU har alle syv kredse årligt en hel del arrangementer og rejser til fordel for medlemmerne, men corona/covid-19 krisen har unægtelig ændret utrolig mange ting. Det ubetinget vigtigste for DCU er medlemmernes sikkerhed, og derfor har vi også aflyst en del arrangementer, som ikke kunne gennemføres ift. lukkede grænser og andre restriktioner fra myndighederne. Det er vi rigtig kede af, men vi takker også for den store forståelse, der har været fra hele landet.
Ift. fremtiden vil vi afholde de arrangementer og rejser, som kan lade sig gøre ift. at overholde regler og retningslinjer.
Vi er i tæt kontakt med myndighederne og følger alle udmeldinger.
Vi aflyser, når det ikke er muligt at gennemføre, og vi gennemfører, når vi kan overholde alle retningslinjer og sikre deltagernes sikkerhed.
Hvis du har spørgsmål til et konkret arrangement i en af DCUs kredse, skal du kontakte kredsen direkte.

Campingferie på DCUs mange fordelspladser
Husk, du også kan holde ferie på DCUs fordelspladser, som du finder Se alle DCUs fordelspladser her

Campingferie i udlandet
Det kan pt. være noget uoverskueligt at få et overblik over reglerne i udlandet. Vores bedste råd er, at du holder dig orienteret på Udenrigsministerets hjemmeside.
Du finder også relevant information om at rejse i EU og gode råd via artiklen her.

Tak for forståelsen og opbakningen
Mange – utrolig mange – viste både forståelse og opbakning i en meget svær tid. 1.000 tak for det.

Kontakt DCU, hvis du er i tvivl om noget
Brug os - vi er lige her. Hvis du har spørgsmål, så står vi klar til at hjælpe. Det gælder både lejrcheferne på vores 20 campingpladser, medlemsservice på tlf. 33210600, på info@dcu.dk og hovedkontoret generelt. Der er ingen dumme spørgsmål i disse tider.

Hjælp os med at passe på dig
Sidst, men ikke mindst, har vi en bøn til dig: Vi ved, der er mange holdninger til det, vi gør, og hvordan man kan håndtere coronasituationen, og det er også helt i orden, men vi lover, at vi forsøger at gøre camping så ”normalt” som overhovedet muligt for dig og din familie - uden at vi går på kompromis med sikkerheden. Hjælp os med at passe på dig ved at overholde de af Sundhedsstyrelsen allerede fremsatte anbefalinger om personlig hygiejne, at holde afstand osv. På den måde står vi sammen i kampen mod corona og passer på hinanden.

Tak for hjælpen. Vi glæder os til at se dig.

 

Derfor udskød DCU åbningen af pladserne i foråret 2020
Den 14.04.2020 åbnede DCUs campingpladser delvist, forsigtigt og kontrolleret for at passe på vores gæster og ansatte. Fra 22.04.2020 åbnede også pladsernes legepladser, boldbaner og fælleskøkkener – alt sammen dog med ekstra forholdsregler ift. coronasituationen. Vi åbnede pga. coronasituationen 24 dage senere end planlagt, og det har været den sværeste beslutning, vi nogensinde har taget i DCU på vegne af dig som medlem, men vi har gjort det for at udvise samfundssind i kampen mod corona, passe på dig og din familie og passe på vores ansatte. Det, synes vi, man skal kunne forvente af en organisation, der repræsenterer de danske campister.