Vogne og udstyr

Campingvogn med og uden støddæmper

Vi er en familie der er ganske uerfarne som campister. Sidste år lejede vi en Burstner campingvogn som vi trak til Italien. Dette var en så god oplevelse at vi valgte at købe en brugt Knaus Country TKM500, årgang 1995, uden at vi pt. har været ude at køre med den. (vores bil er en Passat stationcar TDI)

Min bekymring går på at den campingvogn vi lejede havde støddæmper, og den vi har købt har ikke, men er som jeg forstår ophængt i gummi.

Er der nogen der har erfaring med om det er svære og mere ustabilt at køre med en campingvogn af denne type hjulophæng, og kan der evt. eftermonteres støddæmper, eller gøre andet der vil kunne hjælpe på evt. problemer

På forhånd tak

Per

Skrevet af , 06-01-2001 - 03:41

Jeg eftermonterede selv støddæmpere på min Knaus Country 450TK fra 1995 uden problemer.

Med venlig hilsen
S. Larsen

Skrevet af , 05-01-2001 - 14:42

Mange tak for dit svar, det vil jeg gå igang med

Per

Skrevet af , 04-01-2001 - 01:08

Jeg monterede selv støddæmpere på min vogn og det er ikke nogen større operation støddæmperne koster 50 Dm pr stk i tyskland plus du skal have nogle beslag til at stikke ind i akslen på campingvognen de koster ikke ret meget de monteres der hvor der sidder en aflang sort plastik-prop i den bevægelige del af akslen,
men det er nemmest lige at kigge på en anden vogn
for se hvorledes de skal monteres.
Hvis du ikke har mulighed for at køre til tyskland
så prøv den lokale trailerforhandler her er stød-
dæmperne væsentlig billigere end ved camping-
forhandleren, alt dette gælder hvis der er tale
om en alko-undervogn andre har jeg ikke kendskab til.
Jeg ville priotere støddæmpere før en stabilisator.

Skrevet af , 31-12-2000 - 10:59

Søg &quote;slinger&quote; i kategori &quote;gode råd og ideer under &quote;søg&quote; herover, så kommer gamle indlæg frem.
Med Venlig Hilsen.

Skrevet af , 30-12-2000 - 21:10

Hej Jens

Tak for din hurtige besvarelse.

Ved du om det er muligt at eftermontere støddæmper på vores campingvogn, og er det noget man selv kan gøre eller skal det ske på et værksted ?.

Og har du kendskab til hvad det typisk koster, hhv. hvis man selv gør det eller lade det ske på et værksted ?

Du beskriver også den mulighed for at montere en stabilisator, begge dele er jo nok at foretrække, men hvis man skal prioritere hvad har så den største effekt ?

Du henviser også til at ?slinger? har været omtalt tidligere, det er ikke lykkes mig at finde det, kan du informere mig om hvor det er.

Godt nytår

Per

Skrevet af , 30-12-2000 - 17:45

Dette emne har været debatteret før under overskriften slinger og har også været gengivet i bladet hvor jeg blandt andet beskrev at jeg havde haft en adria der også var født uden støddæmpere.
Jeg satte selv støddæmpere på og det er utroligt hvilken forskel det gør som jeg selv mener er det utroligt at campingvogne kan blive typegodkendt uden, det svarer jo stort set til en bil uden støddæmpere.
Men dette var det måske en sag for DCU at få ændret.
Ellers vil jeg anbefale dig at få en stabilisator monteret, da dette giver en meget roligere vogn specielt i en overhaling er denne og støddæmperne det da kan gøre forskellen på om vognen har tendens til at slingre eller ikke.
Den kan købes væsentlig biligere her i Januar når alle campingforhandlerne holder udsalg.
Held og lykke med den nye campingvogn.