Arrangementer

Camping Venner kontra Mærke Klubber

Hvor er de dog ved at være lidt dobbelt moralske i DCU.
Man har fra DCU`s side altid haft et horn i siden på Camping Vennerne fordi de lavede ture der matchede Kredsturene, og på trods af at største delen af dem der kører med Camping Vennerne er medlemmer af DCU, har jeg i min karriere i DCU aldrig støt på nogen omtale af Camping Vennerne.
Men til gengæld er jeg flere gange støt på omtaler af diverse CV-mærke klubber såsom Hymer, Kabe og Cabby klubben. Der også laver turer i lighed med DCU, eller for den sags skyld en ski klub, der i 2014 reklamerede i teksten med deres arrangementer, på trods af at der er en Kreds i det Nordlige Jylland der også laver skiture.
DCU hjemmeside skal ikke bruges til reklame for andre foreningers arrangementer
Men DCU skal være mere åben over for alle former for camping interesser, selvom der er nogen der formår at lave ture mindst ligeså gode som DCU, man kan bare tage Paris turen der var helt fantastisk.

Skrevet af Carl Hansen, 26-04-2015 - 20:25

Vi har nok alle prøvet at blive afvist til et DCU stævne. Ja selv min nu afdøde gode ven Tage Hvam blev afvist at deltage i en Holland tur på et tidspunkt hvor han var formand for 6.kreds som arrangerede turen.

Vi var 4 par som var blevet afvist og vi dannede derfor vores egen Holland tur.. Sådanne selvbestaltede ture skal vi bare ikke fortælle om her på siderne, for sæt nu hvis nogen gerne vil med fordi de heller ikke nåede at komme med i lodtrækningen. Så er det YT.

Skrevet af Carsten Bryld, 26-04-2015 - 20:07

Steen, det er ikke det jeg skriver, der er bare ikke et sted der står skrevet hvad regler der er for lodtrækning inden for DCU. Ellers vil jeg gerne have oplyst hvor de står. Dengang jeg sad i en kredsbestyrrelse var der ikke en eneste, der kunne oplyse mig om hvor de stod.

Skrevet af Steen Æbeløe, 26-04-2015 - 17:25

Carsten, er det rigtig opfattet at du mener kredsbestyrelserne sidder og plukke deltagerne ud og dem de afviser får bare vide at de har tabt i lodtrækningen?

For mig virker det som en meget grov beskyldning mod kredbestyrelserne.

Skrevet af Ib Andersen, 26-04-2015 - 15:24

Kære Carsten

Du er inde på et område hvor du ikke kender starten på det som du omtaler derfor bør du undlade at komme med nogle påstande om noget du ikke ved grundet den korte tid du var med i en kreds bestyrelse

Skrevet af Carsten Bryld, 26-04-2015 - 11:39

Jeg er helt på linje med dem der skriver at man ikke skal reklamere for andres ture i DCU forummet.
Mit indlæg var ment som en opfordring til DCU om at komme ind i kampen og prøve at ligestille alle der har interesse for camping. Det er jo lidt mærkværdigt at de forskellige mærkeklubber og en enkelt skiklub godt kan få positiv omtale i Camping & Fritid, men en sammenslutning af Campister der kalder sig Camping Vennerne, de får ingen omtale da De på højeste niveau er bandlyst i DCU.
Til Jer der har fået afslag på ture vil jeg gerne oplyse, at det selvfølgelig er ærgerligt når man har sat sig op til en tur og man har fået afslag.
Jeg kom selv med i DCU rumlen, fordi jeg mødte op på en Generalforsamling med ønsket om en fornuftig forklaring, hvorfor vi netop lig blev afvist til en tur.
Forklaringen lå lige til højrebenet, det var bedre at lave en succesrig tur for 50 vogne end en dårlig tur for 100 vogne.
I øvrigt findes der ingen skrevne regler for en lodtrækning i DCU, det er blot noget man oplyser for at folk ikke skal føle sig forbigået på en uheldig måde.

Skrevet af Flemming Udbjørg, 26-04-2015 - 09:34

Tak for din præcisering - men det jeg henviste til, var såmænd ikke, at man gjorde det på samme måde i de to forskellige løsninger, når der var for mange tilmeldte.

Det var denne tekst , jeg kommenterede på:

"Vi meldte os på en DCU tur i påsken, men kunne ikke komme med, fordi der var dobbelt så mange tilmeldte, som der var plads til ved det pågældende arrangement"

Min pointe var så, at også i Campingvennernes egne ture, kunne der være pladsproblemer, så ikke alle kom med.

Men helt enig - to forskellige måder at gøre det på. Men der vil ved overbookning være nogen som ikke kommer med - i begge løsninger.

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 26-04-2015 - 07:29

Det ligger da i sagens natur, at de foreninge/klubber der udbyder ture ikke reklamere for dem på hindandens hjemmesider. Det ville jo svare til at Superbrugsen reklamerede i Bilka's reklamer, gad vide om Dansk supermarked ville syntes om det?
Forskellen er blot at på DCU hjemmeside er det medlemmerne selv der skriver, og der vil så altid kunne opstå reklame for ture i andres regi selvom det er imod reglerne.

Og så en lille rettelse til dig Flemming:

Ved overtegning til DCU's ture, er det IKKE efter først til mølle princippet, men der foretages lodtrækning mellem alle der har tilmeldt sig inden tilmeldingsfristens udløb netop for at alle skal have lige muligheder for at komme med og ikke kun dem der er hurtige på tasterne, jvf. DCU kredsenes regler.

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 26-04-2015 - 07:15

Det ligger da i sagens natur, at de foreninge/klubber der udbyder ture ikke reklamere for dem på hindandens hjemmesider. Det ville jo svare til at Superbrugsen reklamerede i Bilka's reklamer, gad vide om Dansk supermarked ville syntes om det?
Forskellen er blot at på DCU hjemmeside er det medlemmerne selv der skriver, og der vil så altid kunne opstå reklame for ture i andres regi selvom det er imod reglerne.

Og så en lille rettelse til dig Flemming:
Ved overtegning til DCU's ture, er det IKKE efter først til mølle princippet, men der foretages lodtrækning mellem alle der har tilmeldt sig inden tilmeldingsfristens udløb netop for at alle skal have lige muligheder for at komme med og ikke kun dem der er hurtige på tasterne, jvf. DCU kredsenes regler.

Skrevet af Flemming Udbjørg, 25-04-2015 - 09:37

Knud Hansen - dit udgangspunkt er forkert! Men der kan være det rigtige i det, at kredsen selvfølgelig gerne vil være sikre på, at det, som de lægger navn til, faktisk kan gennemføres, og at der er tænkt på alle mulige forhold undervejs.

Men jeg vil da gerne vide, hvilke turforslag man har forelagt for kredsene, som man så ikke har fået opbakning til?? - og årsagen til, at man ikke har fået denne opbakning??

Om kredsture med begrænsede pladser; Denne tekst findes på alle Campingvennernes tilmeldingsblanketter - så det kan ikke være alvorligt problem for Campingvennerne:

"Da der er ofte er begrænset antal pladser, vil pladserne blive besat efter "først til mølle" princippet.

Men selvfølgelig skal andre - private, foreninger eller... - ikke kunne bruge DCUs gratis forum til at konkurrere med DCU-kredsenes egne arrangementer.

Som medlem har du altid lov til at starte en tråd som "Vi vil til Estland til sommer - skal vi følges?" - for at finde campingvenner at følges med.

Men Campingvennerne fungerer på en anden måde, hvor nogen har lavet et færdigt arrangement, men datoer, pladser, spisning, busture, sejlture, vinsmagning m.v. og en pris - og så "sælger" man pladser til dem, som vil være med. Turen er færdigpakket - man skal bare melde sig til.

Det er en væsentlig forskel fra de private campister, som gerne vil lave en følges-ad-tur.

Skrevet af Knud Pedersen, 25-04-2015 - 08:24

Knud
Jeg er nu ikke helt enig i din betragtning ang. Planlægning af ture
Har du et forslag er kredsene næsten altid lydhøre og der skal nok være et bestyrelsesmedlem som går med.
Det er dog en betingelse at turen har et alment interesseområde og så skal økonomien hænge sammen.
Har selv været "initiativtager" til flere ture i vores kreds uden problemer

Knud

Skrevet af Knud aa Hansen , 25-04-2015 - 00:44

Du véd jo godt at for at lave en tur i DCU regi skal man være bestyrelsesmedlem, som så står som rejseleder, og det kan være svært at overbevise dem om at ens tanker/ ideer er supergode, samtidig kræver det nok lidt/ meget arbejde at arrangerer.
Mvh.
Knud

Skrevet af Flemming Udbjørg, 22-04-2015 - 21:58

Søren, hvorfor benytter I jer ikke af DCU-kredsene - deres arrangementer eller ved at lave nye arrangementer sammen med dem??

Det er vel det, som er kredsenes virkelige berettigelse

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 22-04-2015 - 21:56

Hej
Vi meldte os på en DCU tur i påsken, men kunne ikke komme med, fordi der var dobbelt så mange tilmeldte, som der var plads til ved det pågældende arrangement.
Der er altså kunder nok i butikken - - men for få tilbud.
Hvis andre ville lave tilbud ville det da kun være en håndsrækning.
MVH BJ.

Skrevet af Carsten Bryld, 22-04-2015 - 21:53

Hej Flemming
Jeg skriver jo netop også at man ikke skal have ret til at reklamere i DCU Regi for andet end det der vedrører DCU.
Men derfor kan man vel godt omtale Camping Vennerne på samme plan som Mærke Klubberne.

Skrevet af Flemming Udbjørg, 22-04-2015 - 21:02

.... er det ikke lidt dobbeltmoralsk at ville lave sine egne arrangementer og så forvente at DCU skal "reklamere" for dem - i konkurrence med de arrangementer, som DCUs egne kredse og mange aktive kredsmedlemmer knokler for at holde i gang ??

Jeg synes da at Campingvennernes initiativer skal roses; Alt der virker for at skabe gode campingoplevelser skal vel støttes.

Men på samme måde, som Campingvenner heller ikke kan bruge Campingferie.dk til at omtale sine egne ture i konkurrence med Peer Neslein, så kan man da heller ikke forvente, at man skal kunne reklamere for ture, som kan tage luften ud af de mange gode arrangementer som DCUs kredse tilrettelægger.

Mon man hos Campingvennerne.dk vil reklamere for Peer Nesleins tilrettelagte ture eller for DCUs kredsarrangementer??

Jeg har læst jeres hjemmeside igennem -og finder ikke ét eneste ord om hverken DCU-kredsenes ture og træf eller om Peer Nesleins tilrettelagte ture.

Men I vil gerne have, at de andre reklamerer for jer - og anfører at "...DCU skal være mere åben over for alle former for camping interesser"

Men gælder det så ikke også den anden vej??

Hvis dem der arrangerer ture i Campingvennerne .dk også er medlemmer af DCU, kunne de jo passende tage kontakt til de lokale kredse, og indlede et samarbejde om ture. Så skal I nok for den omtale, som turene vil give.