Campingpladsen

Området ved DCU-Camping Rågeleje

Gå på opdagelse i nærheden af campingpladsen

Nordsjælland

DCU-Camping Rågeleje ligger perfekt ved Nordsjællands kyst og byer. Her finder man både strand, restauranter, golfbaner og er samtidig blot en times kørsel fra København.

De smukke Heatherhill bakker, indbyder til dejlige traveture. Er man til gåture i naturen, smukke solnedgange over havet, lyden af havets bølgebrus eller "slå smut med sten" i vandkanten med hele familien, så er alle muligheder åbne her og alt sammen i et afstressende tempo. Campingpladsen ligger kun få minutter fra Kattegat og det smukke Heatherhill område, hvor familien kan nyde gåturen i bakkerne eller badning og fiskeri.

Nordsjælland byder på mere end 400 km kyststrækning, så der er rig mulighed for at nyde havet og et væld af andre spændende oplevelser i området.

Mange muligheder for udflugter -  i en fornuftig radius ligger byerne Helsinge, Gilleleje, Hillerød, Fredensborg og Helsingør. København er kun 45 minutters kørsel herfra.

Helsinge og Tisvildeleje

Helsinge by ligger centralt i Kattegatkystens grønne bagland, smuk indpasset mellem Arresø og Esrum sø. Helsinge er en aktiv handelsby for mange gæster i sommerlandet. Gå en tur i gågaden, nyd springvandet eller slap af i det grønne Gadekærsanlæg midt i byen. Mindre end 10 minutters kørsel fra campingpladsen, finder man Tisvildeleje, som hører til Kattegatkystens bedste badestrand. I feriemånederne er denne egn et af Nordsjællands mest attraktive udflugtsmål. Landskabet i området har frodige marker og moseenge, Tisvilde Hegn m/Troldeskoven. Tibirke bakker med udsigt over Arresø er et besøg værd for natur elskere.

Gilleleje

I Gilleleje mærker du tydeligt, at det er havnen der er kommunens pulsslag. Fra de tidlige morgenstunder stævner små og store fiskefartøjer ind i Sjællands største fiskerihavn. Mens dagen endnu er ung, ser du fiskerne losse fangsten. Tag en tur ind forbi fiskeauktionshallen, hvor nattens fangst bliver solgt. Besøg en af de velassorterede fiskeforretninger, der bugner af smagfulde delikatesser - eller køb en af de lækre varme fiskeretter og nyd den på bænkene, mens du lytter til fiskekutterne og mågernes skrig. Gilleleje er også en hyggelig handelsby med butikkerne liggende i de små gader blandt de smukke gamle fiskerhuse. Seværdighederne i omegnen af Gilleleje er bl.a. Smidstrup Farmen - en sjov oplevelse for børnene. For de kultur interesserede er der Esrum Kloster eller Esrum Møllegård, som ligger i tilknytning til klosteret.

Frederiksborg Slot

Byen er bygget op omkring det fantastiske Frederiksborg Slot med Barokhaven og slotssøen, som besejles af færgen M/F Frederiksborg. På torvet og i gaderne er der jævnligt musikalsk underholdning. For kunstinteresserede er der adskillige vekslende kunstudstillinger og spændende skulptur.

Hillerød er en god shopping by med C4-strøget, der strækker sig langs slotssøen eller Slotsarkaderne beliggende midt i byen.

Helsingør

Helsingørs beliggenhed ved det smalle Øresund har gennem mange år bidraget til byens liv og aktiviteter. Helsingør rummer mange kulturelle begivenheder fx: Kronborg m/ Holger Danske, Karmeliterklosteret, Øresundsakvariet, Danmarks Tekniske Museum, Handels og søfartsmuseet. Helsingør byder også på mange smukke velrenoverede huse i den gamle bykerne.

Fredensborg

Fredensborg By opstod i forbindelse med opførelsen af Fredensborg Slot. Slottet danner rammen om statsbesøg og familie begivenheder i kongefamilien. Slottet kan normalt besøges i forbindelse med rundvisninger i juli, hvor der også er mulighed for at besøge den reserverede have med urtehaven og Orangeriet.

Omkring Fredensborg ligger Falkonergården, Nordsjællands Legetøjsmuseum og Danmarks eneste Orchidegartneri. 

København

45 minutters kørsel fra pladsen har vi Danmarks Hovedstad, som med sit besøg vil give mange forskellige ferieminder. Her er et rigt kulturliv. Gå en tur på Strøget - centrum for shopping - oplev et sprudlende liv i gademiljøet med gøglere eller tag en afstikker ned i de små brostensbelagte sidegader fx Gråbrødre Torv.

Der er så mange seværdigheder at besøge, så alle kan ikke nævnes her - men besøg fx Amalienborg Slot med vagtskiftet kl. 12.00, Tivoli, Københavns Zoo, Experimentarium, Tycho Brahe's Planetraium, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Den Lille Havfrue.

Læs mere her: www.aok.dk