Campingpladsen

Området ved DCU-Camping Kulhuse

Gå på opdagelse tæt på campingpladsen

Havnen

Kulhuse Havn blev bygget af Christian IV (eller nogle af hans medarbejdere) i 1635 med henblik på at kunne transportere tømmer og trækul fra det nærliggende Nordskoven til Hovedstaden ad søvejen. Bag havnen ses en del af Englæderskansen fra 1808 - den anden del kan ses på den modsatte side af fjorden ved Sølager.

Det er muligt at sætte sin båd i vandet via havnens bådslip. Ved havnen ligger desuden et dejligt spisested, Kulhuse Kro, med en utroligt flot panoramaudsigt. I kroens underetage finder man ligeledes en veludstyret grillbar.

Kulhuse - den gamle by

En spadseretur i byen vil føre dig tilbage i tiden ved et kik på alle de gamle og velholdte huse fra en svunden tid. Der er indkøbsmuligheder i Kulhuse.

Fjord og skov

Der er gode muligheder for at fiske ud fra kysten eller køre en tur til den nærliggende ”put & Take”. Nordskoven syd for pladsen har meget at byde på for naturelskere, fx de 3 tusindårige egetræer: Storkeegen, Snoegen og Kongeegen, som er den ældste af de tre. Frederik VII’s jagthytte ligger naturskønt gemt i denne enorme skov, som udmærker sig ved at væld af gode cykelstier.

Nærmeste turistbureau er i Rejsestalden, Jægerspris (10 km fra Kulhuse), hvor der også afholdes arrangementer sommeren igennem.

Frederikssund

Frederikssund er ligeledes et godt handelssted med bl.a. storcenteret "Sillebroen Shoppingcenter", som ligger for enden af gågaden, se mere her. Her er også gode spisesteder. Frederikssund er jo også vikingernes hjemsted og i 2001 havde vikingespillene 50 års jubilæum.