Campingpladsen

Området ved DCU-Camping Hesselhus

Gå på opdagelse omkring campingpladsen

Hvis du skal på campingferie i Jylland, så bør du overveje DCU-Camping Hesselhus i Midtjylland. Campingpladsen ligger i et stort, fredet område, også kaldet mini Østrig. Det er et skønt naturområde med mange stier lige op til campingpladsen.

Funder Ådal - nyd udsigten

Den smukke ådal kommer rigtig til sin ret inderst i området langs stien øst for Funder Å. Her er der flotte skrænter og en storslået udsigt over mod de furede Hørbylunde Bakker. Fra bund til top i ådalen er der op mod 50 meter. Nederst i lavningerne er der moser, enge og  sumpskove, og øverst på de tørre bakker er der heder, plantager og løvskov. Alle vegne er der et rigt plante- og dyreliv. Ved Hesselhus kan man tage en afstikker ned i bunden af ådalen og opleve Funder Å tæt på. Her snor vandløbet sig smalt og livligt af sted som en bæk, på vej fra sit udspring oppe ved Bølling Sø. Funder Å har et stort fald og er et af de vandløb i Danmark, som har den hurtigste strøm. Fra bakkerne løber mange kilder til, og vandløbet bliver hurtigt til en rigtig å.

Den Jyske Højderyg

Den Jyske Højderyg er vandskellet mellem Østersøen og Kattegat mod øst og Vesterhavet mod vest. Vandløb løber enten mod øst eller vest herfra og ud til havet. Højderyggen og vandskellet har før haft stor betydning for samfærdsel og bebyggelse i Jylland. Langs vandskellet går bl.a. Hærvejen, som derved så vidt muligt undgår at krydse fjorde og åer. Af samme grund er de fleste østjyske købstæder opstået ved bunden af en fjord.

Lystfiskeri

Silkeborgegnen er det rene eldorado for lystfiskere. I søer, åer og bække kan man fange mange fiskearter, lige fra skaller til laks, og de naturskønne omgivelser indbyder til mange timer med en fiskestang og en god frokostkurv.

Himmelbjerget

Et naturligt højdepunkt er naturligvis Himmelbjerget, der med sine 147 meter rager op i landskabet, og som kan ses langvejs fra både til lands og fra vands. Turen dertil kan gøres i bil, på cykel eller til fods, men man kan også tage turen dertil med verdens ældste dampskib, Hjejlen.

Danmarks smukkeste jernbane

Veteranbanen Bryrup Vrads er med sin 5 km lange banestrækning en lille rest af Horsens-Bryrup-Silkeborg Jernbane. I 1968 indstilledes driften, og samme år stiftedes veteranbanen, som året efter atter kørte på strækningen. Veteranbanen er kendt i vide kredse i kraft af den skønne natur den gennemkører og bliver med rette betegnet som Danmarks smukkeste jernbane. Området er meget kuperet og ud over søerne får man også set hede, skov og lyngbakker - se mere her: www.veteranbanen.dk