Medlemsfordel

Mariager-Handest Veteranjernbane

Info
Køb 1 voksenbillet og få den næste til halv pris eller 1 barn gratis
Annonce

Rejs med veterantoget – 75 år tilbage i tiden!

Tag plads i det gamle - næsten 100 årige - veterantog i Mariager og rejs tilbage til bedstemors eller oldefars dage.

Allerede når du har købt din billet, er rejsen begyndt. En "tur/retur Mariager Handest" er en billet i brunt pap, ganske som den, stationforstanderen i billetlugen solgte til bedstemor eller oldefar.

Sådan fortsætter oplevelsern. Lokaltoget holder ved perronen, lokomotivet fra 1909 eller 1928 har dampen oppe, eller motorføreren har gang i mortovognen - måske bygget hos Triangel i Odense i 1928.

Togføreren fløjter afgang - og rejsen tilbage i tiden er begyndt. 17 kilometer hver vej gennem noget af det smukkeste Danmark, fjord, købstadsidyl, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Hastigheden er 30 kilometer i timen, så du når at få sjælen med.

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mirager og Handest tager 45 minutter hver vej, og der er heldigvis nok at se på undervejs. Der er også mulighed for at komme ud at stå på en af de åbne endeperroner på personvogne og nyde kulrøgen og høre dampslagene fra det gamle lokomotiv der tøffer og pruster gennem det naturskønne landskab syd for Mariager Fjord med flittig brug af dampfløjten.

Hele familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven og eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs - det gør blot turen endnu hyggeligere.

Man kan også nyde den medbragte mad på Handest station, hvor der er borde og bænke.

Kaffe, kage, is og sodavand kan købes i Jernbanekiosken på stationen og lad børnene køre en tur med den postkasserøde skinnebus på modelbanen.

Banen er åbnet i 1927 og kørte som lokalbane indtil 1966. Lokomotiver og vogne er fra perioden 1900 – 1950 og har kørt på lokalbaner over det meste af Danmark – fra Skagen i nord til Hundested i øst og Thyborøn og Nr. Nebel i vest.

 

Hvorfor ikke leje dit eget tog eller din egen vogn?

Gør busturen, udflugten, brylluppet, fødselsdagen, receptionen eller firmafesten til noget særligt i år – lej et veterantog.
Dit helt eget. Et tog med stil. Med damplokomotiv eller motorvogn spændt foran personvogne med åbne endeperroner og med personale i flotte gamle uniformer. En tur i noget af Danmarks flotteste natur. I kan gøre ophold undervejs, hvis I har lyst til picnic i det grønne.
Eller lej jeres helt egen vogn og få den koblet til dagens ordinære veterantog.
Mulighederne er mange.

Ved køb af en voksenbillet til veterantoget, tilbydes enten én barnebillet gratis eller én voksenbillet til halv pris.

Billetter til de ordinære veterantog kan bookes direkte via 
www.mhvj.dk

Mariager station tlf. 98 54 18 64

Priser
Mariager – Handest (T/R):
Voksne kr. 120
Børn kr. 60,- 
 

Køreplan

 

Husk dit DCU-medlemskort. 

Kan ikke kombineres med andre rabatter. Besøg veteranjernbanens hjemmeside www.mhvj.dk for yderligere information.

Eller kontakt dem via mail mhvj@djk.com eller på telefon 98 54 18 64