Skandinavien, skandinaver, Norge, Sverige, Danmark, rejser, ferie, feriedestinationer

Skandinaver er glade for nære feriedestinationer

Sommerferien behøver ikke at foregå under sydlige himmelstrøg på fjerne destinationer. Det viser en opgørelse af sommerens færgetrafik, som blev større end forventet. Stena Line ser væksten som udtryk for et skandinavisk tilvalg af nære feriedestinationer.

Stena Line melder således om solid sommertrafik i både juni, juli og august, hvor det primære trafikparameter i form af antallet af overførte personbiler var højere end forventet på ruterne Frederikshavn-Oslo, Frederikshavn-Göteborg og Grenå-Varberg. På ruten mellem Frederikshavn og Göteborg var antallet af overførte personbiler endda 10 procent større end antallet for samme periode sidste år. 

Ifølge Stena Line skyldes væksten i høj grad, at både danskere, nordmænd og svenskere har et ønske om at holde ferie på nære og sikre destinationer.

Forlystelser, strande og kroer trækker nordmænd til
Fårup Sommerland, Djurs Sommerland og Legoland samt ikke mindst Aalborg Zoo – dette er nogle af de primære grunde til, at nordmænd rejser til Danmark. Derudover viser kundeundersøgelser, at nordmændene er glade for strandene på den danske vestkyst, ligesom de danske kroer er i høj kurs. 

Til gengæld er danskerne begejstrede for muligheden for at stå på ski og besøge den berømte skihopbakke Holmenkollen, ligesom vi i høj grad søger imod aktive ferier i smukke naturomgivelser. Endeligt er har det formentlig betydning for danskernes rejsevaner, at Norge på det seneste er blevet en betydeligt billigere turismedestination, idet værdien af den norske krone er faldet.

Natur og historiske steder trækker svenskere til
I feriesammenhæng søger svenskerne naturoplevelser, historiske steder og gode strande. Alle forhold som Danmark er i stand til at opfylde. Til gengæld er danskerne vilde med Skærgården, hytteferier og aktive ferier i den rå svenske natur, ligesom oplevelsesparken Astrid Lindgrens Verden og Nordens største forlystelsespark Liseberg ligger højt på listen over udflugtsmål. 

– Vi har altid rejst meget internt i Skandinavien, og med det høje niveau for færgetrafikken i højsommeren 2016 ser det ud til at ske i endnu højere grad end tidligere, slutter Johan Edelman, Stena Lines linjechef for ruten Frederikshavn-Oslo.

 

Husk i øvrigt, at du som DCU-medlem kan få rabat på Stena Line - se links nedenfor.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 21 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her