Program; sort sol 2017 med naturvejleder

Sort Sol Original

Søndag den 8. oktober 2017 kl. 15.30 – kl. ca. 20.30

 

 15.30 Mødested Skærbæk Familie Camping, Ullerupvej 76, 6780 Skærbæk Velkomst, kort introduktion ved Sort Safaris naturvejleder

 16.05 SlotsSafari Schackenborg Slotshave

 16.50 Kørsel frem til stærenes overnatningssted (forventet mellem 10-30 min.)

 17.00 Kort gåtur til observationspunktet for Sort Sol, normalt under 1 km

 17.15 Naturvejlederen fortæller om stære og Sort Sol

 18.00 Sort Sol over marsken, stærene flyver og opfører Sort Sol i op til 40 min. før lokal solnedgang

 18.43 Ca. tidspunkt for lokal solnedgang, herefter køres retur til mødestedet

 20.30 Afslutning på programmet

Programmet vil forhåbentlig bringe jer tæt på Danmarks flotteste naturfænomenet Sort Sol som er, når landets største stæreflokke samles over marskens tagrørsområder og opfører en ”himmelballet”.

Natur-eventen Sort Sol er oprindelig navngivet af Sort Safari® , og vi har den absolut største viden om stærene og Sort Sol. Vi har, som de eneste, mulighed for at føre jer frem til landets suverænt største stæreflokke og ind i ellers lukkede, private områder, hvor stærene ofte overnatter.

Vi kalder derfor vore arrangementer Sort Sol Original

Husk pas/legitimantion, da stærene ofte vælger at gå til ro syd for landegrænsen.

Sort Sol er en naturoplevelse, og derfor foregår det meste af arrangementet naturligvis i naturen. Vi kører så tæt på observationspunktet som overhovedet muligt, og har som oftest en mindre gå- tur (under 1 km) frem til stedet, hvor stærene overnatter.

Vi anbefaler, at I kommer i varmt og gerne vind- og vandtæt tøj samt praktisk fodtøj (travesko/støvler) eller evt. gummistøvler, hvis vejret er regnfuldt.

Medbring om muligt gerne kikkert. Det anbefales også at medbringe et vandtæt siddeunderlag.

Bussen kan normalt ikke blive i området pga. trafikale forhold og privat vej-ret. Sluttidspunktet er vejledende og udtryk for den hyppigst forekommende situation. Stærenes nedslag styres af de lokale lysforhold, og er det mørkt i vejret, går de til ro væsentlig tidligere, hvorfor arrangementet i nogle tilfælde afsluttes tidligere end angivet. Ofte vælger stærene at overnatte syd for landegrænsen. Her er de private fællesveje flere steder spærret for private biler, hvorfor turen kun kan gennemføres i bus.

Vi kan desuden tilbyde jer et kort, eksklusivt besøg i den lukkede del af Schackenborg Slotpark Kort og godt I 1661 fik feltherre Hans Schack overdraget Møgeltønderhus af kongen som tak for hans indsats i svenske-krigene. Han blev den første af 11 generationer, der residerede på det slot som han opførte, og som han naturligvis kaldte Schackenborg. Efterfølgende blev slottet atter overdraget til kongehuset, og i 1993 flyttede H.K.H. Prins Joachim ind og drev godset frem til sommeren 2014, hvor Schackenborg Fonden blev stiftet af Prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond. Kom med på et eksklusivt besøg og hør den spændende historie om det for området så betydningsfulde slot.