Portugal, Porto, Lonely Planet, bedste budget, value for money

Portugisisk storby er Europas bedste budget-destination

Den portugisiske storby Porto er af Lonely Planet kåret som den bedste europæiske budgetdestination i 2017 – og på verdensplan rangerer den charmerende by på en tredjeplads over prisvenlige rejsemål. Samtidig er den naturskønne, portugisiske øgruppe Azorerne kåret som den tredjebedste region i verden og den bedste i Europa. Udmærkelserne er en del af Lonely Planets årlige ”Best in Travel”-kåring.

Drømmer du om at invitere kæresten eller veninden på en solrig weekendtur, der ikke æder hele julegaveopsparingen, er charmerende Porto et godt bud. Den portugisiske storby er netop udnævnt som Europas bedste budgetvenlige rejsemål – og den tredje mest budgetvenlige destination på verdensplan – ved det anerkendte rejseguideforlag Lonely Planets årlige Best in Travel-kåring.
 
Storbyferie med ”value for money”
Vinbyen Porto, der er Portugals andenstørste by, er et skønt mix af hyggelige gader, spændende museer, smagfulde restaurantoplevelser og et væld af overnatningsmuligheder – alt sammen til meget rimelige priser. Lonely Planet fremhæver samtidig de nærliggende strande og de mange billige, direkte fly som plusser for den europæiske vinderby, der ifølge forlaget er et oplagt rejsemål til en storbyferie med ”value for money”.
 
Byens centrum, der er udnævnt som UNESCO Verdensarv, gemmer på flere historiske monumenter og bygninger som fx São Francisco-kirken og Palàcio da Bolsa. Mange besøgende vælger også at tage på sejltur på Douro-floden i de traditionelle Rabelo-både, der i gamle dage blev brugt til at transportere vintønder fra gårdene på Douros bjergskråninger rundt til vinkældrene i byen.
 
Vinentusiaster kan glæde sig til at besøge de stemningsfyldte vinkældre eller de lokale vinbønder, der gerne viser rundt på markerne og arrangerer autentiske vinsmagninger, mens shoppelystne besøgende kan se frem til en god blanding af portugisiske og internationale high street-kæder samt luksuriøse specialforretninger og konceptbutikker.

Image
Portugal, Porto, Lonely Planet, bedste budget, value for money

 
Bedste europæiske region
Porto er ikke den eneste portugisiske stjerne i Lonely Planets 2017-kåring. Naturskønne Azorerne, der er en portugisisk øgruppe 1.500 km ud for fastlandet, har fået titlen som den tredje bedste region i verden – og den bedste i Europa.
 
Lonely Planet fremhæver især de storslåede naturoplevelser og den karakteristiske lokalkultur. Flere rejsespecialister har udnævnt rejsemålet som ”Det næste Island”, fordi besøgende her kan opleve alt fra frodige vulkaner og varme kilder til middelalderlige landsbyer, høje klipper og barske kratere. Og det er tilsyneladende noget, der tiltaler verdens rejsende: De sidste 12 måneder er antallet af besøgende på Azorerne steget med hele 31 % – en tendens, der med stor sandsynlighed fortsætter i kølvandet på Lonely Planets flotte udmærkelse.

Image
Portugal, Porto, Lonely Planet, bedste budget, value for money

 
Se alle kåringerne i Lonely Planet’s Best in Travel 2017 

Læs mere om campingpladser i Porto

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her