Pornic rejseinspiration

Rejseinspiration

Pornic - camping med fransk Atlanterhavsstemning

I det fjerne kan du høre Atlanterhavet bruse, og himlen er præcis så blå, som en himmel kun kan være midt om sommeren. Det er camping ved Atlanterhavet, når camping er bedst.

Tekst og foto: Anne-Vibeke Isaksen

Godt gemt bag de forrevne klippefremspring gemmer den charmerende, lille atlanterhavsby Pornic sig i læ for det vejr, som Atlanterhavet også kan byde på, når det ikke er sommer, hvor solen brager ned fra en skyfri himmel og uden en vind, der rører sig. Det betyder dog ikke, at naturens kræfter ikke viser sig om sommeren.

Faktisk sker der fire gange om dagen noget, som i den grad er styret af naturens kræfter. Flod og ebbe ændrer på, at vandet kommer og går, men også på lyset og dermed himlens farver. Det hele hænger sammen, og alle, der bor her eller kommer på besøg, må leve med det, for det er naturen, der bestemmer.

 

Havnen er trækplaster

Havnepromenaden er en sand fryd for øjet, og der er hele tiden noget at kigge på. Ved lavvande ligger bådene på havbunden, som havde nogle tilfældigt tabt dem, og ved højvande ligner Pornic havn mange andre havne fyldt med vand.

 

Pornics havn

 

En særlig oplevelse er det at spise på en af de mange restauranter ved havnen, hvilket i sig selv kan anbefales, fordi du spiser så utrolig godt, men også fordi du, mens du spiser, kan opleve, hvordan hele havnen ændrer udseende, både når vandet er på vej til højvande og ved lavvande. Det er meget fascinerende.

 

Kom endnu tættere på

Hvis du vil endnu tættere på og gerne vil høre mere om området, kan du tage med på en guidet kajaktur, som naturligvis også er tilrettelagt efter både tidevand og vejrlig, fordi det af gode grunde kræver, at der er vand i havnebassinet. Det er en virkelig god måde at se byen og få dens imponerende maritime historie på.

 

Kajakguide i Pornic

 

Fiskeri er det altoverskyggende her, og ved kysten kan du opleve de helt særlige fiskestationer med kæmpenet. De kan lejes, hvis du er vild med kystfiskeri og gerne vil sidde med din egen udsigt og fiske fra din egen hytte.

 

Skaldyr, bobler og solnedgang

Lad det bare være sagt - du spiser ubeskrivelig godt i Pornic, og især hvis du kan lide alt godt fra havet. Ikke at du ikke kan finde en bøf eller en pizza i byen, men det vil være synd. Mad fra nærområdet er det bedste, der findes, og her kan du pege på den fisk, som du gerne vil have til aftensmad. På restauranten Marius kan du tilmed nyde en aperitif på tagterrassen, før du går til bords, mens solen går ned. En perfekt afslutning på dagen og en formidabel start på middagen.

 

Pornic

 

Forkæl dig selv med spa

Lidt syd for byen ligger Thalasso Spa, der er af ældre standard i forhold til mange af de spasteder, der de senere år er dukket op i Danmark, men er du til spa, er det alligevel et besøg værd. Du kan bade inde, i havet eller modtage behandlinger, og så skal du smage stedets gode mad, hvor der i den grad eksperimenteres med økologiske, vegetariske retter, som, du ikke troede, fandtes. Chefkokken er inder og kombinerer det lokale franske med eksotiske krydderier fra Asien.

 

Campingferie er perfekt

Der er ikke færre end 20 campingpladser/autocamperholdepladser i og omkring Pornic. Det er både små, hyggelige campingpladser, der er primitive, men også store resort-campingpladser med pool og faciliteter, hvis du mere er til det. Decideret autocamperpladser findes også. Fordelen ved campingferie er desuden, at du kan fortsætte ned langs Atlanterhavskysten til Bordeaux, hvis du har tid.

Du kan rejse langs Loirefloden med stop i vidunderlige Nantes og Angers, blot for at nævne et par perler, eller hvad med Normandiet, som er et helt kapitel for sig, men det er jo en helt anden historie.

 

Se Anne-Vibekes lille film fra Pornic

 

Nyttige links til rejseplanlægningen