Tommy Boisen

På kredstur til Italien i autocamper

Seks autocampere og 44 campingvogne var i sensommeren med DCU 5. Kreds til Italien og Sicilien. På Autocamper Show kan du høre Tommy Boisen fortælle om turen set med autocamperbriller.

Tekst Torben Brandt
Foto Tommy Boisen

 

Hvordan er det at være på tur med en DCU-kreds, når man kører i autocamper? Det fortæller DCU-medlem Tommy Boisen om. 

– Jeg tror, at en del DCU-medlemmer har fordomme om, at kredsturene kun er for campingvogne, og at turene er meget klikeprægede. Det er rigtigt, at de fleste på kredsturene er i campingvogn, men man kan sagtens være med i autocamper. Der var 100 deltagere med, og der var selvfølgelig nogle, der kendte hinanden i forvejen, og sådan vil det altid være, men der var overhovedet ingen kliker, og vi med autocamper blev på ingen måde udelukket fra fællesskabet, siger Tommy Boisen.

 

Italien

Han og konen Lone camperede i mange år i campingvogn, men for nogle år siden solgte de den til fordel for en autocamper, og det var den, de kørte i, da de i august og september var på fire ugers rejse i Italien og Sicilien.

Turen var arrangeret af DCU 5. Kreds og havde deltagelse af 50 vogne, hvoraf de seks var autocampere, og de 44 var campingvogne.

 

En på opleveren

Inden ægteparret Boisen meldte sig til turen, tog de kontakt til arrangørerne fra DCU 5. Kreds.

– Jeg ringede for at høre, om vi selv skulle køre til seværdighederne, for der har dem med campingvogn fordel af at kunne køre i egen bil, og det kan man ikke med en autocamper. Men alting fungerede rigtig godt for os, for vi var 5-7 dage ad gangen på campingpladsen, og på fællesturene var der arrangeret transport med bus eller båd. De gange, hvor vi havde dage til fri afbenyttelse, var folk søde til at spørge, om vi ville med i deres bil, hvis de kørte på tur på egen hånd.

– I det hele taget var der masser af oplevelser og udflugter. Autocamperne var selvfølgelig i mindretal, men det spillede ingen rolle, for alle havde de samme intentioner om at få en på opleveren og at være sammen med nogle hyggelige mennesker. Det er bestemt ikke sidste gang, vi kører på tur med en DCU-kreds, siger Tommy Boisen.

 

Italien

Ud over de fire ugers rejse i Italien og Sicilien brugte Lone og Tommy en uge på transport hver vej, så de i alt var seks uger på farten. De tilbagelagde i alt 5.893 km.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her