Åbent Landbrug, fødevare, landbrug, dyr, landet, mad, fødevareproduktion, landmand

Oplev livet på landet på nærmeste hold

Arrangementet er overstået. Hældes mælken fra koens patter direkte ned i mælkekartonen? Hvor på grisen sidder flæskestegen? Og får får får? Få svarene og stil dine egne spørgsmål, når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 18. september 2016. Landmænd over hele landet tager imod børn og voksne, der gerne vil vide mere om, hvor maden kommer fra.

Vil du se, hvor din bøf, mælken og den sprøde bacon kommer fra, inden det havner i supermarkedets køledisk? Så har du muligheden søndag den 18. september, hvor 50 danske landmænd byder interesserede helt ind i stalden og med ud på marken.

Åbent Landbrug er en enestående lejlighed for både børn og voksne til at blive klogere på, hvor og hvordan dyrene på landet lever, hvordan afgrøderne på markerne kommer ind i laden sidst på sommeren, og hvordan maden ser ud, inden den havner på spisebordet.

– Vi er stolte af vores gårde, den moderne produktion og de fødevarer af høj kvalitet, der kommer derfra. Derfor viser vi gerne vores landbrug frem for de danskere, som vil have en god oplevelse og blive klogere på, hvor deres mad kommer fra. Ved at åbne stalddørene håber vi på at skabe dialog mellem land og by, så vi kan komme tættere på de danskere, der hver dag køber de fødevarer, som vi producerer, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. 

Besøget ved Åbent Landbrug er et blik ind i en moderne fødevareproduktion, hvor teknologi og robotter er en del af landmandens hverdag til gavn for både dyrevelfærden og fødevaresikkerheden.

– Danskerne har ikke den samme nære og familiære relation til erhvervet som tidligere. Men de vil gerne vide, hvor maden kommer fra. Åbent Landbrug giver mulighed for at komme tæt på produktionen, dyrene og menneskene bag, siger Jan Morre Christensen, projektleder på Åbent Landbrug.

Og der er rig mulighed for at opleve køer, kalve, grise, kødkvæg, får, høns samt frugt- og grøntsagsproduktion, når landmænd over hele landet søndag den 18. september åbner dørene kl. 10-16. Alle er velkomne, og det er gratis.

Læs mere om Åbent Landbrug 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her