Nye regler om Tempo 100-kørsel

Fra 1. juli 2016 er det tilladt for bilister med campingvogne eller andre påhængskøretøjer at køre op til 100 km/t på motorveje i Danmark, hvis campingvognen/påhængskøretøjet er godkendt og mærket i en synshal efter den danske ordning.

De nye regler imødekommer et ønske, der længe har været fra danske bilister, om at campingvogne og andre påhængskøretøjer kan blive godkendt til Tempo 100-kørsel i Danmark efter en ordning, som svarer til den tyske. Ordningen indebærer, at et køretøj med campingvogne, påhængsredskaber og trailere, som er godkendt og registreret til Tempo 100-kørsel, kan køre op til 100 km/t på motorvej (mod 80 km/t i dag) og op til 80 km/t på andre veje end motorveje (mod 70 km/t i dag).

For bilejere, der allerede har fået godkendt deres vogn efter de tyske Tempo 100-regler, vil gælde de samme regler som hidtil, nemlig at vogne med det tyske Tempo 100-mærke udelukkende må bruges til Tempo 100-kørsel i Tyskland. Færdselsstyrelsen har dog kontaktet tyske myndigheder for at drøfte muligheden for gensidig anerkendelse af landenes Tempo 100-ordninger.

De nye Tempo 100-regler har deres udspring i den ændring af Færdselslovens bestemmelser om hastighed, som Folketinget vedtog den 27. april 2016 (L 385). Lovændringen medfører desuden en snarlig ændring af synsbekendtgørelsen med indførelse af krav om periodisk syn af Tempo 100-påhængskøretøjer over 750 kg.
 

Kilde: Færdselsstyrelsen

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her