Kronings, logo, caravanleverandør

Kronings fortsætter med ny ejer

Kronings, der leverer produkter til caravanindustrien, blev for nylig erklæret konkurs, men nu genopstår virksomheden med nyt CVR-nummer og ny ejerkreds.

Af Torben Brandt

Kun få dage efter, at Kronings blev erklæret konkurs, er der atter liv i forretningen, der i en årrække har leveret blandt andet movere, elektriske støtteben, alarmsystemer, varmeovne og airconditionanlæg til den danske og udenlandske caravanindustri.


Ny leder

Lasse Smidt er ny daglig leder og ejer af virksomheden, der ligger i Sædding ved Esbjerg, og som også har en dattervirksomhed i Kina. Han oplyser til DCU, at han ikke tidligere har haft noget med den daglige drift af virksomheden at gøre, men at han har været på sidelinjen i Kronings gennem de sidste 5-6 år.

– Så jeg kender produkterne og teknikken, der ligger bag, rigtig godt, siger Lasse Smidt.

 

Starter på en frisk

Den nye ejer købte alle aktiver i det gamle Kronings den 21. januar og reetablerede dem i et nyt selskab med intention om at drive samtlige Kronings-aktiviteter videre.

Hans plan er at drive forretningen videre som hidtil, men med nye øjne på såvel interne som eksterne arbejdsprocedurer.

– Jeg vil først og fremmest have opmærksomhed på driften. Jeg vil ikke have så stort fokus på at udvikle produktporteføljen, men derimod sikre pålidelighed i den portefølje, man allerede har, og løfte de eksisterende produkter til et endnu højere niveau. Eksempelvis ligger der nogle interessante muligheder for at integrere styresystemerne på vores airconditionanlæg, movere og heat’ere. 

 

Skal kontakte samarbejdspartnere

Den nye leder har i begyndelsen brugt meget tid på at kontakte samarbejdspartnere og forhandlere og få forklaret dem situationen for den genopståede virksomhed.

– Vi har allerede haft fat i mange af vores danske nøglekunder. Derudover har vi 350 forhandlere over hele verden, som vi løbende skal have kontaktet, så de kan blive orienteret om konkursen og om, at Kronings er fuldstændig genoplivet på en sund finansiel platform. Det betyder, at den likviditetsmæssige situation er afklaret, så man også i fremtiden kan fortsætte med forhandling af Kronings-produkter, siger Lasse Smidt.

 

Direktør fratrådt

Han oplyser, at Kronings tidligere direktør, Søren Christensen, ikke længere er aktiv i virksomheden, men at man derudover lægger stor vægt på at bevare medarbejderne.

– Vi gør alt, der står i vores magt, for at bevare så mange arbejdspladser som muligt. Især på hovedkontoret i Danmark har vi en rigtig dygtig organisation, som jeg vil læne mig op ad og bygge et nyt bæredygtigt koncept op omkring.

 Og ifølge den nye ejer er der gode grunde til at se optimistisk på fremtiden for Kronings.

– Når man kigger flere år tilbage i regnskaberne, kan man se, at det har været en lønsom virksomhed med fornuftige indtægter, og det kan vi få igen. Vi skal have fokus på den bedst mulige kundeservice, og så ser jeg et stort marked både for Kronings-segmentet og i høj grad også for den lille Hero-camper, som jeg ser et voldsomt vækstpotentiale i, slutter Lasse Smidt.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her