Køb gas hele døgnet, Kosan Gas, døgnåbne gasautomater

Køb gas hele døgnet

Nyt gasfilter, en automatisk omskifter til to gasflasker samt døgnåbne gasautomater er blandt nyhederne fra Kosan Gas.

TEKST Torben Brandt

Hvis du ønsker at få monteret et gasfilter på dit anlæg i campingvognen eller autocamperen, har du nu flere valgmuligheder end tidligere. 

For hvor det hidtil først og fremmest har været Truma, der leverede denne løsning, er Kosan Gas nu også klar med et filter. 

Nej tak til urenheder
Gasfilteret forhindrer, at eventuelle urenheder i gassen sætter gasforbrugende apparater som komfur, køleskab og varmeovn ud af funktion. Kosan Gas skriver om sit nye filter, at det holder i minimum to år ved normal drift, og at det skiftes, når vognen alligevel er på værksted for at blive gastestet. I Danmark er der ikke et lovmæssigt krav om, at campingvognen eller autocamperen skal gastestes, men såvel DCU som Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at det minimum sker hvert andet år. 

Kosan Gas understreger, at firmaets produktgaranti på regulatorer gælder, uanset om der er monteret filter eller ej. Her adskiller Kosan Gas sig fra Truma, der ikke længere giver garanti på defekte gasregulatorer, hvis de er solgt uden gasfilter. 

To flasker ad gangen
En anden interessant nyhed fra Kosan Gas er en automatisk omskifter til stationær drift, hvor der kan kobles to gasflasker til ad gangen. Systemet er konstrueret, så det automatisk slår over til reserveflasken, når den første flaske er tom, og der ikke længere kommer tryk. Dermed undgår man at skulle ud i nattens mulm og mørke for at skifte til en ny gasflaske. 

Omskifteren fra Kosan Gas har udgang til både 8 og 10 mm rør og er udført efter de nyeste standarder for caravaninstallationer. Det betyder, at systemet dels har indbygget 30 mbar regulator, dels en overtrykssikring, så anlægget ikke får højere tryk end 150 mbar. Derudover har omskifteren et testpunkt for lækagetest – en såkaldt målestuds. Målestudsen gør det i forbindelse med gastests lettere for caravanmekanikeren at måle afgangs- og lukketryk fra regulatoren, fordi det kan gøres uden at demontere regulator og slange. 

Det er muligt at få tilslutningsslanger til omskifteren både med og uden slangebrudssikring. Begge slanger er godkendt til drift helt ned til minus 30 grader. Der er ikke noget krav om, at der skal være slangebrudssikring for denne type installation, men det giver en ekstra sikkerhed, hvis der skulle opstå brud på tilslutningsslangen mellem adapter og omskifter.

Nye gasautomater
Også på en anden front er der nyt. Kosan Gas har etableret en række gasautomater rundt i landet, hvor man kan køre næsten helt frem til automaten og derpå med sit betalingskort købe en ny gasflaske 24 timer i døgnet. Det er også muligt at indlevere sin tomme gasflaske, hvis man ønsker det. På hjemmesiden Kosangas.dk/gasautomat kan du se, hvor i landet automaterne er placeret.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her