DCU-Camping Ejsing

I Ejsings dybe, stille ro

Der er mange gode grunde til at besøge DCU-Camping Ejsing Strand. Nogle af de væsentligste er stilheden, naturen og Venø Bugt, som er et populært sted for badende og surfere. 

Tekst og foto Torben Brandt

DCU-Camping Ejsing Strands nærmeste nabo er et mindre sommerhusområde, men ellers ligger campingpladsen omgivet af åbne vidder og kun et veludført stenkast fra en skøn strand med rent badevand.

Det er en hyggelig, naturskøn og forholdsvis lille campingplads med cirka 200 enheder, og det er ikke en af de DCU-pladser, der tiltrækker et stort publikum eller en masse strøgkunder, for man kommer ikke tilfældigt forbi på vej fra et sted til et andet.

DCU-Camping Ejsing Strand kører du til ad idylliske småveje næsten uden trafik, fordi du gerne vil holde din campingferie netop her – og det er der mange gode grunde til. 


Himmerlænding i front

Campingpladsen ligger på Fjordvej 1 i den nordlige del af Holstebro Kommune, så de lokale Ejsing-borgere vil formentlige sige, at de er vest- eller nordvestjyder, men rent organisatorisk hører området under Region Midtjylland.

Der er dog ikke nogen som helst midtjyde over campingværten, Jan Elkjær Nielsen, som er født og opvokset i Himmerland, hvilket tydeligt skinner igennem på dialekten.

Han har stået i spidsen for campingpladsen en enkelt sæson, men havde planer om at afprøve tilværelsen som campingvært allerede for flere år siden. Dengang blev det kun ved overvejelserne, men i 2022 tog han springet fra reparatør af entreprenørmaskiner til campingfatter på DCU-Camping Ejsing Strand, der udover de cirka 200 enheder også har tre ældre hytter og to nye luksushytter til udlejning.

Campingpladsen har ikke nye og moderne faciliteter, men der er pænt og rent over alt, og der emmer af ro og hygge. Og der er masser at tage sig til, for børnene kan brænde krudt af på den store legeplads med hoppepude, gynger, boldbane og klatrestativ, og ellers er der både minigolf og petanquebaner for store og små. Desuden er der mooncars til fri afbenyttelse for børn og barnlige sjæle.

Oppe ved campingpladsens indkørsel ligger receptionen med et minimarked, hvor der udover de basale fornødenheder også sælges slik samt kolde øl og vand.

Det er også i denne del af campingpladsen, at der er et fælleskøkken, hvor der lige udenfor er opstillet borde og bænke til fri afbenyttelse, så man ikke behøver at gå tilbage til vognen eller teltet for at spise.

Har du brug for at handle større ind, ligger den lille by Vinderup små 10 minutters kørsel væk. Her finder du både en Rema 1000 og en Super Brugsen, ligesom byen også har blandt andet en tankstation, et pizzeria og en kombineret sports- og tøjbutik.


Børnevenlig badestrand 

Blot et par minutters spadseretur fra campingpladsen ligger områdets største attraktion, Ejsingholm Strand, som er meget børnevenlig og ligger på den østlige side af Venø Bugt.

Ejsing Strand
Badestranden ved campingpladsen er meget børnevenlig, for sandet er fint, og man skallangt ud, før der bliver dybt. 


Her skal du meget langt ud, før der bliver dybt, så det er et trygt sted at bade både for børn og voksne. Der er adgang til stranden fra campingpladsen via en natursti, og ellers behøver du blot at gå cirka 350 meter ad den asfalterede Fjordvej, før du får sand mellem tæerne. 


Gå langs vandet

Også når dagen er ved at være omme, er Venø Bugt et vidunderligt og meget fredfyldt sted. Spadserer du ned til Ejsingholm Strand fra campingpladsen og går til højre, så du har vandet på din venstre side, går stien lidt opad, og derfra er der en fantastisk udsigt over hele bugten.

Undervejs er der nogle steder opstillet borde og bænke, så du kan nyde en kop kaffe eller en godnatøl til solnedgangen.

Kaffe og kage
Udsigten tager kegler, når man går mod nord med vandet på sin venstre side. Undervejs er der borde og bænke, hvor udsigten og den medbragte kaffe kan nydes. 
 

Surfernes paradis

Selvom stranden er utrolig børnevenlig, har vand- og vindforholdene også gjort området populært blandt wind- og kitesurfere, som valfarter i stor stil til Ejsingholm Strand fra ind- og udland, ikke mindst Tyskland.
 

Surfer
Venø Bugt er et populært sted for surfere, der kommer til fra både ind- og udland. 


Surferne nyder godt af vestenvinden, som giver gode betingelser, og samtidig betyder den lave vanddybde, at det er trygt at være her for både erfarne og nybegyndere.

Her til sommer skal en gruppe elever fra en ungdomsskole i Holstebro således have base på campingpladsen et par dage, mens de gennemgår et surferkursus i Venø Bugt.

Også for kajakroere og gæster med paddleboard er bugten populær, og for alle dem, der ikke har lyst til hverken at surfe eller dyrke andre former for vandsport, er det god underholdning at nyde synet af de aktive vandsportsentusiaster inde fra stranden. 


Tag til Venø

Surferne er også glade for vandet på den vestlige side af den lille ø, Venø, der ligger nord for Struer i vandet mellem Venø Bugt og Venø Sundet.

Venø er cirka 7,5 km lang og 1,5 km bred på det bredeste sted, den er hjemsted for cirka 185 indbyggere, og så huser den også en efterskole.
 

Venø
Det er let at komme til Venø med færgen fra Struer, og når først du er fremme, er der gode muligheder for at vandre uden at fare vild, for Venø er blot 6,5 kvadratkilometer stor. 
 

Er man dygtig, kan man surfe fra fastlandet til Venø, men det er mere oplagt at tage Venø Færgen, der sejler fra Struer til Venø året rundt. Overfarten hedder Kleppen-Venø og kan bryste sig af at have Danmarks korteste overfartstid, for det tager kun et par minutter at sejle over det 275 meter brede Venøsund.

Afhængig af årstid og tidspunktet på dagen sejler færgen to-tre gange i timen, så det er let at komme til og fra øen.

De seneste fire år har der været en velbesøgt ø-festival på Venø, men festivalen holder pause i 2023, så arrangørerne kan samle kræfter og måske også få nogle flere frivillige med på arrangørholdet. 


Gode cykelruter

Området omkring DCU-Camping Ejsing Strand er også godt for cykelfolket, der har masser af muligheder for at brænde nogle af feriekalorierne af.

Lige udenfor campingpladsen går Margueritruten, som er en national turistrute på i alt 4.218 km, der går ad landevejene, og som kan tilbagelægges både i bil og på cykel.

En del af ruten går på vejene omkring Ejsing, og selvom der ikke er cykelstier på vejene lige omkring campingpladsen, er der ikke ret meget trafik, så det føles ikke utrygt at cykle her.

Flere steder langs vejene er der skilte og rutekort, så det er ikke svært at finde rundt, selvom man ikke er lokalkendt. 

På cykeltur
Margueritruten går lige uden for campingpladsen. 
 

Dyst med familien

Hvis familien har brug for noget hyggeligt samvær med et element af konkurrence, kan den indre Lionel Messi udleves, og sparketeknikken finpudses på Ejsing Fodboldgolf, der ligger kun en kilometer fra campingpladsen.

Publikum kan dyste på to baner, der hver består af 18 huller, hvorfra der er en smuk udsigt over Venø Bugt fra de fleste af banens huller. Når først entreen er betalt, må man spille så mange spil på anlægget, som man har lyst til.

Du skal ikke forvente at finde velfriserede græsplæner uden om de 2 x 18 huller, for Ejsing Fodboldgolf har indgået et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening om at være Sommerfuglepartner.

Det betyder, at cirka 25.000 kvadratmeter jord er blevet omlagt til insektvenligt område, hvor græsset får lov til at gro til vilde blomsterenge for at tiltrække truede sommerfugle, bier og andre insekter.


Ind til Struer 

Hvis der er flere kræfter tilbage i benene efter et besøg på fodboldgolfbanen, kan I cykle ind til Struer i bunden af Venø Bugt, godt 17 km fra campingpladsen.

Turen er naturskøn og køres til at begynde med på landevej med ikke ret meget trafik, mens den sidste del køres på cykelstier, hvor noget af ruten går langs en jernbane. Hele vejen er der tydelig skiltning, så det er let at finde vej.

Struer
Struer er måske bedst kendt for at være hjemsted for Bang & Olufsen-koncernen. Byen har også en gågade med forretninger, restauranter og cafeer. 


Struer er i den brede offentlighed nok mest kendt som hjemby for Bang & Olufsen, men derudover har byen også en hyggelig gågade, et fint forretningsliv og en havn med liv, spisesteder og hyggelig stemning.

Havnen er et vældig populært overnatningssted for autocamperfolket, der her både får nærhed til by, så man kan gå til restauranter og indkøb, og samtidig byder havnen på gode sanitære forhold og flot udsigt over vandet.

Struer har også et ganske rigt kulturliv, der blandt andet byder på et jernbanemuseum, biograf, spillestedet Høloftet og Kulturcenter Struer, der består af Folkets Hus og Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter.

Hvis du allerede har været i Struer, er Skive et godt alternativ. Den ligger cirka 20 km øst for DCU-Camping Ejsing Strand, så køretiden hertil er kun en anelse længere end til Struer. 


Besøg Hjerl Hede

Hvis familien har brug for lidt åndelig føde, er Frilandsmuseet Hjerl Hede et spændende og lærerigt sted at besøge for hele familien.

Det blev etableret i 1930 og viser, hvordan livet på landet har udformet sig gennem 300 år.

I højsæsonen levendegør en række frivillige nogle af de gamle, glemte håndværk, som man levede af dengang. Er man en gruppe på 20 eller mere er det muligt at booke en guidet tur på Hjerl Hede, der ligger blot 10 km fra campingpladsen, så snupper du cyklen, kan du komme dertil på godt en halv time, mens det i bil ikke tager meget mere end 10 minutter.

Frilandsmuseet Hjerl Hede
Frilandsmuseet Hjerl Hede er åbent i hele højsæsonen og giver et glimrende indblik i, hvordan livet blev levet i gamle dage. Frivillige arbejder på de åbne værksteder for at give de besøgende en fornemmelse af, hvordan de gamle, glemte håndværk blev udført. 


Er der behov for flere oplevelser, ligger Vesterhavet mindre end en times kørsel væk i bil, og den hyggelige ø, Fur, kan ligeledes nås på cirka en time, inklusiv en kort sejlads med færgen fra Branden til Fur. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her