DCU-Camping Mols, campingplads, campingvogne, telte

Campingferie i Danmark

Husker du også den forrygende campingsommer i 2018?

Campingsæsonen 2018 blev mindeværdig. I juli måned var der 3,9 millioner overnattende gæster på de danske campingpladser, knap 11 procent flere end i juli 2017.

Tre måneders sommer med masser af sol og varme satte sit tydelige spor på antallet af overnatninger på de danske campingpladser i sommeren 2018. I juli gæstede ikke færre end 3.887.048 mennesker de danske campingpladser, og det var en fremgang på 10,7 procent i forhold juli 2017, viser tal fra Danmarks Statistik.

Store forventninger

– Camping er den overnatningsform, der er steget mest, hvis man ser bort fra lystbåde, der ikke fylder meget i statistikken. Det hænger naturligvis sammen med den utroligt gode sommer, hvor gæsterne i større omfang har valgt sol og strand som ferieform. Det ved vi, fordi OCFF har lavet en medlemsundersøgelse, der viser, at det var de kystnære campingpladser, der oplevede den største vækst i sommerperioden 2018, siger Jens Brendstrup, direktør for OCFF.

Rykind hos campingcentre

Også campingcentrene havde stor glæde af 2018-sæsonen. De cirka 60 medlemmer af OCFF, der sælger campingvogne og -udstyr, oplevede et stort rykind, da sommeren startede med et brag 6. maj. Folk, der ikke havde fået brugt campingvognen i 2017, skulle have lavet service, have nye fortelte, nye gasflasker, nyt udstyr med videre.