Hobby Prestige 720 WLC, campingvogn

Campingvogne

Hobby klar med seks serier til 2019

Der er noget for enhver smag i Hobbys 2019-program, der for campingvognenes vedkommende byder på 56 forskellige modeller.

Tekst og foto: Torben Brandt

En sikker sommerbebuder er, når caravanproducenterne inviterer pressen til fremvisning af sæsonens nye vogne. For Hobbys vedkommende skete det i begyndelsen af juni, hvor campingjournalister fra store dele af Europa valfartede til Nordtyskland for at se 2019-versionen af campingvogne og autocampere fra den store caravanproducent.

 

Sigter bredt

På autocampersiden har Hobby til den kommende sæson 27 modeller fordelt på seks serier. Det er dog især på campingvognssiden, at Hobby står stærkt, og her sigtes der bredt, så både nybegynderen, familien, parret og den kræsne campist har noget at vælge imellem blandt de velkendte serier On Tour, De Luxe, De Luxe Edition, Excellent, Prestige og Premium. I alt er der inden for campingvogne 56 modelvarianter og 39 indretninger.

Flere nye indretninger er blevet tilføjet til 2019-sæsonen. Det drejer sig om De Luxe 515 UHL, Prestige 720 WLC samt 540 FU, der både fås i en Prestige- og Excellent-version.

Hobbys vogne har et højt niveau af standardudstyr, der blandt andet inkluderer stabilisator og selvjusterende bremser. Næsten alle vogne har Dometic Slim Tower-køleskabe på enten 140 eller 150 liter som standardudstyr.

Andre væsentlige nyheder er, at det er blevet lettere at tømme de nye friskvandstanke, at sidevinduerne nu er 47 cm høje, og at sengehøjden er øget med fem centimeter, så det bliver lettere at komme ned i og op fra sengene, ligesom der bliver mere plads i magasinet.

 

On Tour

Indstigningsserien for Hobby er On Tour, der fås i samme fire modeller som i forrige sæson, hvoraf 460 DL og 470 UL er med enkeltsenge. Den mindste On Tour er 390 SF, der har fransk dobbeltseng i front, mens 470 KMF ligeledes har fransk dobbeltseng forrest og desuden køjer bagest. Alle fire vogne er 2,20 meter brede, er under syv meter lange og har totalvægte fra 1.200 kg til 1.350 kg. Vognenes kompakte størrelse gør dem ideelle til campisten, der flytter sig ofte, og derfor vil have en vogn, der er let at komme omkring med.

Billede
Hobby On Tour 460 DL, campingvogn

 

De Luxe

Denne campingvognsserie er den mest familievenlige fra Hobby, hvilket understreges af, at fem af de 13 modeller er køjevogne. Fire af vognene har enkeltsenge, mens de øvrige ni, inklusiv de fem køjevogne, har fransk dobbeltseng.

Den nye dreng i klassen er den spændende 515 UHL, som har enkeltsenge samt hæve-sænke-seng over den store siddegruppe. Det betyder, at der kan sove helt op til seks voksne, hvis sengen trækkes ned, og man samtidig omdanner siddegruppen til soveområde. Vognen er nært beslægtet med De Luxe 515 UHK, der blev sendt på markedet i sidste sæson.

11 ud af de 13 De Luxe-vogne er 2,30 meter i bredden, kun 545 KMF og 560 KMFe er 2,50 meter-vogne. Totalvægten ligger i spændet fra 1.300 kg på 400 SFe til 1.700 kg på den største i flokken, 560 KMFe.

Billede
Hobby De Luxe, campingvogne

 

De Luxe Edition

Denne serie byder på samme otte modeller som forrige sæson. Modellerne har det til fælles, at de er lidt frækkere og mere sporty i udtrykket og interiøret end de øvrige Hobby-serier. Fem af de otte vogne er i størrelsen mellem 440 og 495, hvilket er lig med 2,30 meter i bredden og totalvægte fra 1.300 kg til 1.500 kg. De resterende Edition-vogne er køjevognene 545 KMF, 560 KMFe og 650 KMFe, der er 2,50 meter i bredden og har totalvægte på mellem 1.600 og 1.900 kg.

Billede
Hobby De Luxe Edition 650 KMFe, campingvogn

 

Excellent

Hobby Excellent har i en årrække været en af Hobbys absolutte topsælgere og byder på hele 13 forskellige modeller i størrelser fra 460 til 560. Serien henvender sig ikke mindst til campingfeinschmeckere, der i år kan glæde sig over Excellent-familiens nye medlem i skikkelse af 540 FU, der har stor rundsiddegruppe forrest, køkken centralt og dobbeltseng samt badeværelse bagest. Pladsen i vognen er udnyttet så godt, at det har været muligt at indrette et separat bruserområde i forlængelse af toilettet. Badeværelsets placering i venstre side betyder, at udtømningen af toiletkassetten sker modsat forteltet, og eftersom køkkenet også er placeret i venstre side, lukkes varme fra køleskab og madlavning ligeledes ud i det fri i stedet for i forteltsiden.

Ni af vognene er 2,30 meter bredde, mens de resterende fire er 2,50 meter i bredden. Totalvægten på de 13 modeller strækker sig fra 1.350 kg for de letteste op til 1.600 kg.

Billede
Hobby Excellent 540 FU, campingvogn

 

Prestige

Disse vogne er nogle af Hobbys sværvægtere både i forhold til indretning og vægt. Kun to af de i alt 12 modeller, 495 UL og 540 FU, har totalvægte på 1.500 kg, mens de øvrige 10 Prestige-vogne har totalvægte fra 1.600 kg op til 2.200 kg. De to letteste Prestige-vogne er samtidig de eneste, der holder 2,30 meter i bredden, mens de øvrige 10 alle er 2,50 meter-vogne.

Prestige-serien rummer både indretninger med fritstående senge, franske dobbeltsenge og enkeltsenge. Også i denne serie kan man få den nye 540 FU med fransk dobbeltseng og badeværelse bagest, køkken centralt og stor siddegruppe forrest.

Også boogie-vognen Prestige 720 WLC er en ny, lækker indretning med kæmpe siddegruppe forrest, stort vinkelkøkken centralt og soveværelse bagest med to enkeltsenge, der både i bredden og længden har masser af plads. Helt i bagenden er der toilet og stor brusekabine.  Vognen har en 2.200 kg aksel som standard, men det er muligt at bestille den med 2.500 kg-aksel, hvis man skal køre med den og vil hæve lasteevnen.

Billede
Hobby Prestige 720 WLC, campingvogn

 

Premium

Sidst, men ikke mindst, er Hobby på banen med de samme seks Hobby Premium-indretninger som sidste år. Denne serie henvender sig til campisten, der hverken vil gå ned på plads eller udstyrsniveau. Enkeltsengsvognen 495 UL er den mindste med en bredde på 2,30 og totalvægt på 1.700 kg, mens de øvrige fem Premium-vogne er 2,50 meter i bredden. I alt består serien af to modeller med enkeltsenge, tre med fransk dobbeltseng, mens 650 UFf har fritstående dobbeltseng i front. 650 UKFe er den eneste af Premium-vognene, der har køjer.

Billede
Hobby Premium CFe 56, campingvogn