Hobby, campingvogne, campingnyheder, 2018 modeller

Campingvogn

Hobby er klar med 56 modelvarianter til 2018

Hobby byder til 2018 på 56 modelvarianter fordelt på syv campingvognsserier.

Den tyske caravanproducent Hobby går ind i sit 50. år med et program, der henvender sig både til campisten, der flytter sig ofte, og til familien, som hellere vil ligge fast – plus en hel masse vogne mellem de to yderpunkter. 

Hobbys syv campingvognsserier hedder fortsat On Tour, De Luxe, De Luxe Edition, Excellent, Prestige, Premium og Landhaus. Sidstnævnte spiller dog ikke nogen nævneværdig rolle på det danske marked. 

Nyt design
On Tour er fortsat indstigningsmodellen til campisten, der vil have en lille, let campingvogn med et fornuftigt udstyrsniveau. Til den kommende sæson har On Tour fået nyt eksteriør, så den nu ligner de øvrige Hobby-serier med undtagelse af Premium og Landhaus, som begge har deres eget unikke udseende.  

On Tour byder på den mindste campingvogn i Hobby-familien i skikkelse af 390 SF. Ingen af de fire modeller er bredere end 2,20 meter, og med totalvægt mellem 1.200 og 1.350 kg ligger de fire også vægtmæssigt på et niveau, hvor de fleste små og mellemstore biler kan trække dem. 
Tre af On Tour-vognene henvender sig til campistparret, mens 470 KMF er en køjevogn, der sigter på børnefamilien. 

Til denne sæson kommer alle fire On Tour-modeller med en ekstra bred indgangsdør, som allerede findes i de øvrige Hobby-modeller. Også i forhold til interiøret er On Tour blevet opgraderet, så de minder om Hobbys øvrige serier. 

Op til otte sovepladser
De Luxe er familievogne, hvilket illustreres af, at fem ud af de 12 De Luxe-modeller er køjevogne. Det nyeste skud på De Luxe-stemmen er køjevognen 515 UHK, hvor der er plads til ikke færre end otte sovende personer. Dermed er vognen som skræddersyet til den moderne familie, hvor der både skal være plads til dine, mine og vores børn. De mange sovepladser er dels skabt ved hjælp af to køjer i højre side af fronten, dels takket være en hæve-sænkeseng placeret under loftet over den meget store siddegruppe i bagenden. Derudover kan der sove op til tre børn i siddegruppen bagest samt et enkelt barn ved sidedinetten, som er placeret forrest ved siden af køjerne. Selvom 515 UHK altså er uhyre rummelig, er den alligevel ikke mere end 2,30 meter bred, og med en totalvægt på 1.600 kg kan den trækkes af adskillige mellemklassebiler.  
De Luxe-serien byder både på enkelt- og dobbeltsenge og har til 2018 fået et nyt møbeldekor, der sigter på at give campisten en hyggelig og rar følelse inde i vognen. 10 ud af de 12 modeller er udstyret med et 150 liters Super-Slim-Tower køleskab, så familien har mulighed for at handle stort ind. 

Billede
Hobby, campingvogne, campingnyheder, 2018 modeller

 

Den frække dreng
Hobbys De Luxe Edition har traditionelt været den frække dreng i klassen med et sporty udtryk, og det er der ikke ændret på i år, hvor De Luxe Edition kommer i otte forskellige modeller. 440 SF er den mindste, mens køjevognen 650 KMFe er den største i familien. 

Stor variation 
Excellent-serien kommer til den kommende sæson i 13 forskellige modeller med meget stor variation. Tre modeller – 495 WFB, 540 WLU og 560 WFU – er alle udstyret med et stort badeværelse bagest, hvor toilet og bruser er adskilt. 

Excellent 460 SFf er et nyt grundrids, som stikker ud fra flokken med sit store soveværelse med en stor queensize-seng forrest og køkken bagest. Vognen har desuden Trumas gasovn, VarioHeat, installeret som standard. 
Interessant er det også, at Excellent nu fås i en 560 LU-udgave med ekstra lange enkeltsenge placeret bagest. 

Billede
Hobby, campingvogne, campingnyheder, 2018 modeller, Hobby Excellent 460 SFf

Billede
Hobby, campingvogne, campingnyheder, 2018 modeller, Excellent 460 SFf

 

I luksusafdelingen
Hobby har naturligvis også fortsat noget til campisten, der vil have lidt ekstra af det hele i skikkelse af Prestige- og Premium-serierne. Prestige kommer i 11 forskellige modeller, hvoraf 560 LU er ny med sine lange enkeltsenge bagest og stor rundsiddegruppe i front. Den appellerer til det modne par, mens den store, dobbeltakslede 720 KWFU er henvendt til børnefamilien, som vil have masser af plads. Vognen er godt ni meter lang, og med sine 2,50 meter i bredden og en totalvægt på 2.200 kg vil den friste mange fastliggere, selvom man naturligvis sagtens kan køre med vognen, hvis bilen har muskler til det. Børnene har i 720 KWFU deres helt egen aflukkede afdeling, hvor de kan hygge sig i fred og ro. Ligesom i Excellent-serien er køkkenet også i Prestige-vognene blevet opgraderet, så det nu er på niveau med køkkenet i Premium-modellerne. 

Premium, der i stor udstrækning sigter på pladskrævende par med hang til komfort, kommer til denne sæson i seks forskellige varianter, hvor 495 UL er den mindste, mens 650 UKFe sammen med 660 WFU er de største. Sidstnævnte har badeværelse bagest i hele vognens bredde, hvor den separate brusekabine er adskilt fra toilettet. Hobby har til denne sæson spejlvendt soveværelset i sine serier med bogstaverne Fe. Det betyder, at den franske seng nu er i vognens højre side, mens badeværelset er placeret ved siden af i venstre side. Den store fordel ved den løsning er, at toiletkassetten dermed trækkes ud i forteltsiden.

Jubilæumsmodeller
På pressemødet oplyste ledelsen af den store caravanvirksomhed, at Hobby i anledning af sit 50 års jubilæum kommer med tre nye Excellent-jubilæumsmodeller, der alle er spækket med udstyr, og som i sine indretninger sigter bredt. Det drejer sig dels om 540 UL med enkeltsengene helt i front, dels 560 CFe med fransk dobbeltseng forrest i højre side, og dels køjevognen 560 KMFe, hvor den franske dobbeltseng er forrest og køjerne bagest. De tre jubilæumsmodeller ventes at ramme de danske forhandlere i løbet af september i år. 

Også når det kommer til autocampere har Hobby meget at byde på i 2018, hvor 33 forskellige modeller rammer det europæiske marked. Det inkluderer både delintegrererede autocampere, alkovevogne, vans og kassevogne, som i Tyskland går under navnet ”Kastenwagen”.