Dethleffs, campingvogn, c'joy!

Dethleffs tager til OL

Den sydtyske producent af fritidskøretøjer leverer 100 campingvogne til vinter-OL i Sydkorea.

Dethleffs GmbH & Co. KG deltager med 100 campingvogne i de kommende, olympiske vinterlege efter at have modtaget en ordre fra legenes organisationskomité. Campingvognene skal være både hjem for journalister, udvalgte gæster og medarbejdere under Olympiaden, som finder sted den 9. til 25. februar 2018 i den sydkoreanske by Pyeongchang og til de efterfølgende Paraomlympiske Lege. Organisationskomitéen har bestilt 50 styk af hver af Dethleffs’ besteller modeller c’go og Camper, som produceres i september og oktober og afskibes derefter. Inden årets udgang ankommer alle campingvogne i Sydkorea, så de kan blive forberedt som både overnatnings- og opholdssted der, hvor disciplinerne skal finde sted.

Vogne kan stå hvor der er størst behov
Aftalen kom i hus via Dethleffs’ forhandler Buffalo Autohomes i Sydkorea. OL’s organisationskomité henvendte sig til Dethleffs’ forhandleren, da de havde modtaget flere forespørgsler fra sponsorer og pressekontorer angående alternativer til den begrænsede hotelkapacitet i Pyeongchang. Idéen om, at også campingvogne kunne bruges som overnatning, blev velmodtaget og giver arrangørerne den store fordel, at campingvognene kan stilles op netop der, hvor der er størst behov for dem, ligesom de overnattende gæster kan være endnu tættere på begivenhederne.

Eksport til mange lande
Ordren fra Sydkorea understreger betydningen af eksport for Dethleffs. 

– Vores eksportandel lå i sidste regnskabsår på 47,5 pct., forklarer Dethleffs’ eksportleder Michael Bosch. – Heraf udgør de øvrige europæiske lande 96 pct. De største eksportlande er i øjeblikket Frankrig, Norge, Sverige og Holland. Størst vækst har Dethleffs i Østeuropa og Storbritannien. 

– Men vi strækker følere endnu længere ud og har udover Kina, Sydkorea og New Zealand også forhandlere i eksempelvis Israel, hvilket må betegnes som et eksotisk land for vores branche, fortsætter Michael Bosch. – Den store ordre fra Sydkorea viser, at Dethleffs er på rette vej i anstrengelserne på at etablere sig på verdensplan. Åbningen af nye markeder er et af hovedmålene for vores eksportafdeling.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her