k7_druer

DCU 7. Kreds Alsace 2022

Tag med på Kreds 7's forårstur til Turckheim i Alsace.

Alsace er bl.a. kendt for en smuk og afvekslende natur, pittoreske småbyer  og ikke mindst en meget stor produktion af især hvidvin, men også rødvin og cremant, som er en pendant til champagne.

På turen skal vi opleve naturen, de smukke byer og selvfølgelig skal vi også smage på vinen.

Campingpladsen vi skal bo på hedder Camping Le Medieval Turckheim. Det er en forholdsvis lille og rolig plads med store parceller. Fra pladsen er der udsigt over vinmarkerne. Pladsen og faciliteterne er totalrenoveret i 2013.

.

Der er under 5  minutters gang til den maleriske middelalderby Turckheim.

Byen er grundlagt helt tilbage i år 1312 og har i dag ca. 3800 indbyggere. Byen har smukke gamle bindingsværksbygninger, byporte og brostensbelagte gader.

I byen er der forskellige små butikker, restauranter og cafeer, som alle er et besøg værd.

Der er et lokalhistorisk museum, der fortæller om kampene i og omkring Colmar under 2. verdenskrig, og hver aften kl. 22.00 kan man komme med vægteren på en runde i byen.

Nærmeste større by er Colmar som ligger ca. 7 kilometer fra campingpladsen. Der går både tog og bus  fra Turckheim.

Image
k7_alsace

Eksempler på hvad vi bl.a. skal opleve på turen:

ECO Musee

Et rigtig hyggeligt frilands museum, lidt som Den Gamle By i Århus eller Den fynske Landsby. Museet afspejler livet i regionen for ca. 150 år siden: Gamle huse, fremvisning af forskellige håndværk og husflid og levende gamle franske husdyrarter. Museet har bygninger og faciliteter fra hele Alsace.

 

Storkeparken ( NaturOparc)

I dag er der langt mellem storkene i Danmark - men det er ikke tilfældet i Alsace, hvor storkefamilier har indtaget tagene i Alsaces hyggelige vinbyer. Det er dog ikke helt tilfældigt, da de opdrættes i stor stil på storkefarme uden for byerne.

Måske er det fordi storken ifølge alsacianerne bringer held og god høst. Allermest kendt er myten om storken som leverandør af nyfødte børn. Sagnet stammer faktisk fra en gammelnordisk tradition med rødder i ’Vølvens Spådom’ fra den sene vikingetid. Her lyder sagnet: ”Manden kom af ask og kvinden af elletræ, men det var tordenguden Høner, der bragte menneskene sjælen. Sjælens bærer var en stork.” 


Vi kommer helt tæt på de fascinerende storkefugle, og andre truede dyrearter som f.eks de europæiske oddere og den fritlevende europæiske hamster, men også skarver og skildpadder. Den smukke park breder sig over 5 hektar.

Lidt til den søde tand

Vi skal besøge en chokoladefabrik i Ribeauville, hvor vi får en rundvisning i produktionen og slutter med en prøvesmagning af chokoladen samt selvfølgelig alsacevin, der passer perfekt til chokoladen.

Grand Ballon:

Naturen skal også nydes, så vi tager en bustur til Grand Ballon, som med sine 1424 meter over havet er det højeste punkt i bjergkæden Vogeserne. Der er en fantastisk udsigt fra toppen. I klart vejr er det muligt at se helt til Alperne.

Ruten op over Grand Ballon er kørt 9 gange i Tour de France.

.

Haut Koenigsbourg:

Det største slot i Frankrig er Haut Koenigsbourg. Det ligger på vinruten  lige på kanten af Vogeserne. Slottets facade måler 270 meter. Det blev opført af en schweizisk adelsfamilie i det 12. århundrede.

I det øjeblik man passerer porten til middelalderborgen, træder man ind i en forunderlig verden af rustninger, vindeltrapper, våben og spiraltårne. Det er en spændende oplevelse at udforske den store borg, der tidligere var hjem for både borgfruer og stolte riddere. Fra borgen, der ligger majestætisk isoleret på en bjergtop i ca. 800 meters højde, er der en fantastisk panoramaudsigt over Alsace-dalen

Borgens strategiske position betyder, at den har været vidne til europæiske konflikter, der har involveret både lokale borgherrer, konger og kejsere. Fæstningen blev ødelagt flere gange, senest af den svenske hær under Trediveårskrigen. I 1901, da Alsace var tysk, lod kejser Wilhelm den 2. slottet genopføre som en komplet middelalderlig ridderborg.. 10 år senere blev det fransk.

Retur til tilmelding.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 21 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her