Campingferie

Campingferie på Korsika - en ferie du aldrig glemmer

Det har længe været en drøm at komme til Porto Vecchio i den sydlige del af Korsika, og nu er drømmen gået i opfyldelse

TEKST Anne-Vibeke Isaksen


Af med campingvognen på Camping California
Du kan sagtens tage campingvognen med til Korsika. I sær vejen langs kysten er fine at køre på, men det kan ikke anbefales at tage den med på sightseeing. Mit vogntog stiller jeg på Camping California, der ligger lige nord for Porto Vecchio. Pladsen ligger “forenden af vejen” og er ikke noget særligt, hvad angår faciliteter. Klimaet gør, at det er åbne bygninger, små bruserum, toiletter (husk selv papir) og et par håndvaske. Godt jeg har alt i campingvognen. Der er en lille købmand med morgenbrød, frugt, grønt og andre simple fornødenheder. Til gengæld ligger campingpladsen fuldstændig ubeskriveligt smukt ud til den uberørte Pinarello bugt med den fineste sandstrand og turkisblåt badevenligt vand.  Og så er den et godt udgangspunkt for oplevelser i området.

Billede

 

Skønne Porto Vecchio
Som mange byer her på Korsika så er byen delt i to. En gammel øvre bydel med bymur og smalle gader og en nedre bydel med moderne shopping og marina. Begge steder har sin charme, men min favorit er klart den gamle bydel, hvor en kop kaffe på Place du Public foran kirken Église St-Jean-Baptiste fra 1868, er den bedste måde at indsnuse byens historiske stemning på. I alle sidegaderne er der små restauranter. I dagtimerne er der ro og fred om aften summer her af liv. Et herligt sted.

Uforglemmelige Bonifacio – sæt en hel dag af
Bonifacio ligger direkte ud til Middelhavet og nærmeste nabo er den Italiens ø Sardinien 12 km borte. Byen er delt i to – den gamle bydel, står højt hævet over os og den nedre bydel, der er begunstiget af en smuk og dyb naturhavn. Der ligger i læ af klipperne, så man kunne gemme sig i gamle dage. I dag er marinaen fyldt med velholdte lystbåde og langs kajen er der cafeer og restauranter, hvor man kan nyde et godt måltid mad eller et glas forfriskende vin.

Skøn naturhavn i Bonifacio
Havnen er spækket med spændende historie – fra pirater til 2. Verdenskrig og filmoptagelser med bl.a. Navarones Kanoner er optaget her. Ud på en pynt markeres havnens afslutning med et gammelt fyrtårn Madonetta – den lille Madonna, der i dag drives med energi fra solceller.

Ud på havet
Ude i Middelhavet får bølgerne godt fat i båden og der skal holdes godt fast for at få billederne til at være nogenlunde lige. Og der er nok at tage billeder af for her er utrolig smukt. Klipperne rejser sig lodret fra havet og de gemmer på masser af oplevelser. Inde i en lille gemt bugt, der er ideel for dykkere, kan man se havbunden i det klare vand. Her gemmer sig også strande, som man kun kan finde til fods.

Billede

 

Verdensberømt grotte Sdragonato
Vi sejler også tæt på den verdensberømte grotte Sdragonato, der er unik for sin geologiske form og stalaktitter, der kun vokser med en cm pr. 100 år.

Turens højdepunkt
Højdepunktet på turen er efter min mening sejlturen under den gamle bydel, der ser ud til at kunne vælte i havet, hvad øjeblik det skal være. Hvor er det flot og sikken en udsigt de må have der oppe fra. 70 meter over havoverfladen. Før eller efter sejlturen er det oplagt at besøge den gamle bydel til fods. Parkerer du nede ved havnen, går der et lille tog op til byen.

 

Middelhavsstemning på Camping California
Det bedste efter en god dags oplevelser er at komme hjem på campingpladsen til sin campingvogn og så bare slappe af. Det er der rig mulighed for på denne plads. Den er rolig og folk sysler med små gøremål, mens cikaderne synger. Det er da ferie, ikk!

Sådan kommer du til Korsika

Du kan sejle til Korsika fra flere steder på Middelhavskysten. Marseilles, Nice og Genova (Italien) er de mest oplagte.
Man kan også ankomme til forskellige byer på øen f.eks. Bastia (nordøst) eller Ajaccio (vest). Hvis du allerede ved, hvor du helst vil have base på øen, så planlæg ud fra det.
En rundtur er også mulig.