Autocampere, autocamper, camping, autocampersalg, campingforhandler, camping branchen, nedsættelse af bilregistreringsafgiften

Campingbranchen jubler over nedsættelse af bilafgifterne

Billigere registreringsafgift vil gøre det mere attraktivt at investere i autocampere.

– Tidligere er autocamperne blevet forbigået, men det her kan meget vel betyde en opblomstring for autocampere i Danmark, siger Torben Jensen, talsmand for danske autocamperforhandlere.

For folk, som går med en autocamperdrøm i maven, er der nu godt nyt på vej. Den nylige nedsættelse af bilregistreringsafgiften omfatter nemlig også autocampere, og det betyder en nedsættelse af registreringsafgiften på autocampere fra 60 til 45 procent. Og det er noget, som kan mærkes, lyder det fra Camping Branchen, der blandt andet er brancheorganisation og politisk talerør for forhandlere af campingvogne og autocampere.

– En nedsættelse af registreringsafgiften på 15 procent for køb af en autocamper vil typisk give køberen en besparelse på 50.000-100.000 kroner. Dét sammenholdt med, at vi sidste år fik gennemført en omlægning af ejerafgiften, således at de nyeste og miljørigtige autocampere fik en mærkbar reduktion i den årlige ejerafgift, har gjort det langt mere attraktivt for helt almindelige mennesker at købe en autocamper. Den er ikke længere en uopnåelig drøm, som er forbeholdt de mest velhavende, siger Torben Jensen, formand for autocamperudvalget under Camping Branchen.

Endelig på omgangshøjde med andre lande
Forud for den seneste nedsættelse af registreringsafgiften er gået mange møder og et pres på det politiske system.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har rendt Skatteministeriet og ministeren på dørene med vores budskab om, at autocamperne bør tænkes med i afgiftsnedsættelserne, siger Torben Jensen og peger på, at Danmark i mange år har været langt bagud, når det gælder udbredelsen af autocampere sammenlignet med udbredelsen i alle andre europæiske lande. 

– Der er rigtig mange danskere, som har drømt om at opleve den frihed, det giver, at kunne køre rundt i en autocamper, hvor det i høj grad er den spontane rejselyst, der bestemmer. Men det har for langt de fleste været en umulighed, fordi afgifterne har været så høje, og vi har med misundelse kunnet se, hvordan ganske almindelige mennesker i vores nabolande langt nemmere kunne få råd til en autocamper. Det billede ændrer sig forhåbentligt nu, siger Torben Jensen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her