Adria Alpina 573 UP, Adria, campingvogn, 2017-model

Campingvogn

Adria 2017: Campingvogne for enhver smag

De populære Adria-campingvogne byder på forskellige nye indretninger, så der er noget for enhver smag.

Hidtil har Alpina-vognene været mellem seks og ni meter lange, men nu kommer en ny Alpina 573 UP med en indvendig længde under seks meter.

De campister, der har haft et godt øje til Adria Alpina, men som har valgt serien fra på grund af vognenes størrelse, kan nu glæde sig. For blandt de i alt 10 modeller til 2017 er en helt ny Adria Alpina 573 UP, der har en indvendig længde på 5,70 meter, og som dermed er noget lettere at manøvrere, end de øvrige vogne i serien, der alle har indvendige længder på mellem seks og ni meter.  

– Alpina har hidtil været forbeholdt dem med store biler, men vi har oplevet en efterspørgsel efter en mindre Alpina, og det får man med denne vogn, hvor der er tale om ultimativ luksus. Vi har taget den store rundsiddegruppe fra Astella og puttet over i denne vogn, hvor man også får et lækkert hjørnekøkken centralt og fransk dobbeltseng med elevation, fortæller salgs- og marketingdirektør hos Adria Danmark, Per Højgaard. 

Alpina-vognene har blandt andet i-shape eksteriør, glasfiber på tag, sider og bund samt Sky-light ovenlysvindue på de fleste af indretningerne. Vognene har Alde-centralvarme og vandbåren gulvvarme, Ergo-badeværelse og Bluetooth controller.
Alpina 573 UP har en egenvægt på 1.540 kg. og en totalvægt på 1.900 kg. 

Billede
Adria Alpina, camping, campingvogn, 2017, campingnyhed

Adora mest solgte
Ifølge Per Højgaard er Adora-serien fortsat den mest populære Adria-serie i Danmark og står for cirka 50 % af salget. 

Ny i familien er Adora 593 UK, som er en køjevogn med tre køjer og en slide-out sofaseng i vognens bagende. Vognen har en egenvægt på 1.400 kg og en totalvægt på 1.800 kg.

Også 613 UL, som Adria selv kalder for ”den ultimative egoistvogn”, er en ny model med enkeltsenge bagest, der kan omdannes til en dobbeltseng, samt en stor rundsiddegruppe forrest. Vognen har en totalvægt på 1.800 kg. Alle Adora-modeller har fået det slanke 142 liter-køleskab fra Thetford – med undtagelse af den mindste Adora 472 PU. 

Som den eneste vogn i Adora-programmet er Adora 753 UC, der har fritstående dobbeltseng bagest, udstyret med Alde-centralvarme som standard. 

Adria producerer i alt seks serier – Aviva, Action, Altea, Altea 4two, Adora og Alpina. 

Bruger lyttelapperne 
Adria er i øjeblikket det suverænt bedst sælgende campingvognsmærke i Danmark med en markedsandel omkring 35 %. Salgs- og marketingdirektør hos Adria Danmark, Per Højgaard, har et bud på, hvad succesen skyldes.

– Det handler meget om, som vi også skriver i vores pressemateriale, at vi er gode til at bruge lyttelapperne. Vi lytter i meget høj grad til det, vi hører fra vores kunder, for det er jo dem, der skal købe vores produkter, siger Per Højgaard.

Som et led i den strategi holder Adria 4-5 gange om året udviklingsmøder på fabrikken i Slovenien, hvor input fra de forskellige markeder bliver taget op og drøftet.