Baldi Camping

Tjekkiet 2023

Tur til Vestbøhmen

-
8700.00

Tur til Tjekkiet  11. juni til 22. juni 2023

I år går turen til området Vestbøhmen. Området er et oplagt ferieland, der byder på bjerge, udstrakte skove og dejlig natur.

Vi skal bo på pladsen Baldi Autocamp ved Jesenice sø  www.baldi.cz i den verdensberømte kurbytrekant.

Okrouhlá - Jesenice 3, 350 02 Cheb, Tjekkiet

GPS 50 04 18.8 N

12 28 30.48 Ø

 

På alle udflugter bliver vi kørt i bus, så man kommer nemt til at lære hinanden at kende og kan få en/to øl på turen. Tjekkier har en tilladt alkoholpromille på 0. På alle turer er der dansktalende guider og vi indtager Tjekkisk frokost med kaffe og kage. Drikkevarer er på egen regning

Under opholdet får vi set og oplevet en masse, vi kommer til at smage på de lokale retter og der vil være tid til at slappe af på egen hånd. Vi skal også have en aftenfest med musik og dans.

 

Program:

 

Søndag d. 11. 6. 2023

Ankomst og info møde kl. 17.30

 

Mandag d. 12. 6. 2023 – byen Cheb

Det er vigtig at lære byen der ligger tættest på pladsen at kende. Derfor har vi i dag valgt at tage en tur til byen Cheb. Cheb er en af de ældste og vigtigste byer i Tjekkiet og vi får en grundigt rundvisning her. Vi ser blandt andet det ældste bevarede bygningsværk – borgen, torvet med elleve handelshuse fra 1200 tallet, rådhuset og den barokke Samsonbrønd m. m.

Vi slutter turen af med en 3 retters frokost med kaffe.

 

Tirsdag d. 13. 6. 2023 – Jachymov – det kommunistiske fængsel + bjergkæden Krusne hory

Alle ved, at Tjekkiet er et tidligere kommunistiske land under Sovjetunionen, men desværre er ikke alle klar over, hvor slemt det var at leve i de kommunistiske tider. Den værste periode var omkring 1950, hvor kommunisterne arresterede alle dem, der var mod regimet. Demokratiet eksisterede kun på papiret. Vi har på en tidligere tur besøgt stedet, hvor der fandtes et af de kommunistiske fængsler og vi mener at tiden er til et nyt besøg. Senere på dagen kører vi gennem bjergene, hvor det tyske mindretal tidligere boede. Området blev forladt efter krigen.  

Det bliver en af de længere dage, men fuld af oplevelser.

Vi indtager undervejs en 3 retters frokostmenu med kaffe

 

Onsdag d. 14. 6. 2023 – Thun porcelænfabrik

Tjekkiet er kendt for krystalglas og øl, men ikke mange danskerne er klar over, at Tjekkiet også har en stor produktion af porcelæn. I dag besøger vi en af de ældste porcelænfabriker – Thun – der blev grundlagt i 1794 og regnes for det største i midt Europa. Vi ser deres udstilling med fin håndmalet porcelæn og selvfølgelig også selve produktion. Der vil være mulighed for at handle i deres butik til fornuftige priser.

Frokosten indtages i fabrikkens kantine. I dag består den kun af en hovedret og der er ingen kaffe.

 

Torsdag d. 15. 6. 2023 – Kurby Mariánské Lázně og et bryggeri

Vi starter dagen med en byrundtur i kurbyen Mariánské Lázně, hvor vi skal se alle de vigtigste steder. Hovedattraktionen er kurkolonnaden med den syngende fontæne. Der bliver mulighed for at smage på nogle af de mineralske kilder og der bliver noget tid på egen hånd.

Bagefter kører til en restaurant, hvor vi spiser en 3 retters frokostmenu med kaffe og når vi har spist, skal vi have en rundvisning på det lokale bryggeri. Vi skal smage på det lokale øl – deres mørke øl blev nummer 2 i konkurrencen European Beer Star, hvor der  deltog 2395 forskellige øl fra 44 lande.

 

Fredag d. 16. 6. 2023

Vi holder dagen fri

 

Lørdag d. 17. 6. 2023

Vi tager en tur til det lokale marked, hvor de handlende mest er vietnamesere og man føler sig som i Asien. Marked ligger tæt på den tyske grænse og regnes blandt de store i Tjekkiet. Så mon ikke man kan finde noget sjovt, man gerne vil have med hjem? Vi kører dertil med bussen og har cirka 2,5 – 3 timer på egen hånd.

Der er ingen frokost denne dag men om aftenen holder vi fest på en restaurant hvortil vi bliver transporteret i busser.

Der vil være en buffet med Tjekkiske retter incl. 3 drinks, musik og dans.

 

Søndag d. 18. 6. 2023 – en tur efter skat  

Om søndagen efter aftenfesten har vi kun en eftermiddags tur og i dag skal vi se noget helt særligt.

Året er 1985, og kriminalpolitiet leder efter en form for værdifuld genstand, der befinder sig et sted på landet, og som en ukendt udlænding også er interesseret i. Der er kun få spor, og det er næsten umuligt at løse opgaven. Til sidst finder politiet en skat gemt under slotskapellets gulv i Bečov nad Teplou - en smukt dekoreret guldkiste, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede, og som indeholdt Skt. Maurus’ jordiske rester. Relikvieskrinet er et af de smukkeste eksempler på middelalderligt guldsmedearbejde og er det andet mest værdifulde relikvie i Tjekkiet lige efter kronjuvelerne.

Der er ingen forplejning på denne tur.

 

Mandag d. 19. 6. 2023 – Ridehal og en tur til Las Vegas

I dag kører vi først til Tjekkiets største ridehal. Ridehallen er den næststørste i Europa Den største er den berømte Spanske rideskole i Wien. Vi får en rundvisning her, stedet bliver åbnet specielt for os. Vi kan glæde os til at høre den spændende historie om, hvordan blev salen bygget, ødelagt under kommunismen og restaureret igen. Efter rundvisning kører vi videre til det tjekkiske Las Vegas – I vil aldrig tro, at noget lignende findes i Tjekkiet og der får vi frokost og lidt sjovt med at spille...

VIGTIG – alle skal have sit pas med til Las Vegas

Frokosten er et tag selv bord og der er ingen kaffe med.

 

Tirsdag d. 20. 6. 2023 – Kurby Karlovy Vary

Vi kører en tur til Karlovy Vary – en af de smukkeste byer i hele Tjekkiet. Byen er et af de mest besøgte kursteder i landet, hvor man har fundet flere tusinde mineralkilder. Ærligt talt – byen kan ikke beskrives, den skal besøges.

Efter vores ankomst til byen starter vi med en byrundtur igennem selve byen. Der er så meget at se på – kolonnaderne, sanatorierne, hotellerne, alleer, parker, lystslotte og meget mere. Efter byrundturen og frokost vil der være tid på egen hånd – man kan nemt bruge flere timer der

Sidst på eftermiddagen skal vi have rundvisning på Becherovka. Becherovka er den mest berømt tjekkiske likør og kaldes i Tjekkiet for Karlovy Varys trettende mineral kilde og vi får lov at smage på flere forskellige slags.

Frokosten er i dag en 3 retters menu med kaffe

 

Onsdag d. 21. 6. 2023 – Præmonstranserkloster Tepla

Munke klosteret blev grundlagt allerede i 1193 og ejede over 9000 ha marker og 6000 ha jord. Da kloster var på sit højeste, rummede det møller, bryggeri, salthus, apotek og gæstgiveri. Kloster husede munke frem til slutning af anden verdens krig, men da komunisterne kom til magten blev alle munkene fængslet og kloster er blevet lavet om til kasserne. I dag er det igen præmonstranter, det ejer stedet og vi skal høre den spændende historie og se blandt andet det prægtige bibliotek, hvis sal er 25 m lang,12 m bred og 16 m høj.

Vi spiser her en 3 retters frokost med kaffe

 

Efter hjemkomsten siger vi farvel til vores guider og stryger standeren

 

Torsdag d. 22. 6. 2023 – afgang

 

Tak for denne gang

Ændringer kan forekomme

 

Tilmelding åbner Søndag d. 22. januar 2023 kl. 12:00 og sidste tilmeldingsfrist er søndag d. 12. februar 2023 kl. 18:00

Priser for denne tur der omfatter 11 overnatninger incl. strøm, 9 udflugter med bus,  7 frokostmenuer og 1 aftenfest med spisning, musik og dans.

Pris pr vogn med 2 personer incl. strøm kr. 8.700

Pris pr vogn med 1 person incl. strøm kr. 5.300

Pris for en ekstra voksen i vognen kr. 3.950

Sidste frist for indbetaling af stævnegebyr 13. marts 2023.

Stævneledere:


Sanne og Pelle  tlf. 2020 8091  rasmussensusanne@yahoo.dk

Kaj og Hanne  tlf. 6135 3550  hansenjespersen@gmail.com

 

 

Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.

Log ind her