1

Sensommertur til Lüneburger Heide

-
3395.00

De sidste aftaler til DCU 6. Kreds´ sensommertur til Celle området er ved at falde på plads.

I skrivende stund sidder vi på Camping Allerblick ”Auf der Hude” og nyder udsigten over floden Aller, som løber stille forbi.

1

Vi skal bo på Camping Allerblick ”Auf der Hude”, hvor vi har reserveret pladser på et grønt område, som ligger lige ned til floden Aller. Pladsen er en familiedrevet plads, som ligger i udkanten af byen Winsen kun 16 km fra motorvejen. På pladsen er der en lille restaurant med en sydvendt terrasse hvorfra man kan nyde udsigten over floden.

Winsen (Aller) i Südheide er en kommune i distriktet Celle i Niedersachsen. Kommunen har 13.378 indbyggere og ligger i den sydlige udkant af Lüneburger Heide ved bredden af floden Aller. Navnet på kommunen kommer fra Wynhausen( Wyn – græsmark).
Kommunens våbenskjold viser Stechinelli- porten, et monument for samfundet, hvori Lüneburgs våbenskjold, et gyldent skjold med røde hjerter og en blå løve på, er indlejret mellem de to portstolper.

1

Naturen omkring Winsen byder på skove, små hedeområder, charmerende snoede vandløb, heder med deres unikke flora og Lüneburger Heides største sammenhængende sølandskab.

Winser kirken er viet til Johannes Døberen. Da alle steder med kirker opkaldt efter denne skytshelgen er bygget omkring år 800, antages Winsen at være opstået omkring denne tid.
Da ”Allertalbahn” jernbanen blev bygget mellem 1903 og 1905, fik Winsen en jernbaneforbindelse med en station i Südwinsen, men strækningen blev lukket for passagertrafik i 1966 og for godstrafik i 1985.

Floden Aller der en biflod til floden Weser er 263 km lang har sit udspring 25 km vest for Magdeburg i Sachsen-Anhalt. Herfra løber den i en gammel smeltevandsdal langs den sydlige del af Lüneburger Heide, inden den nordvest for byen Verden løber ud i Weser.

Den første dag lægger vi ud med en bustur til byen Celle. Vi bliver hentet på campingpladsen og kører mod Celle, hvor vores dansk talende guide stiger om bord. Bussen starter med at køre en tur rundt til nogle af byens seværdigheder, hvorefter vi stiger af bussen for at se nærmere på byen og slottet til fods.

Celle med sine omkring 70.000 indbyggere og et areal på 176 km2 er den næststørste by – efter Lüneburg – mellem Hannover og Hamburg.
Byen er beliggende i glacialdalen i Aller. Inden for byområdet løber floden Lachte ud i Aller i øst og floden Fuhse i vest.
Celle betragtes som den sydlige port til Lüneburger Heide. Byen er kendt for sit renæssance- og barokslot og en malerisk gammel bydel med over 400 bindingsværkshuse fra det 16. til det 19. århundrede, der overlevede 2. Verdenskrig. Bindingsværkshusene er bemærkelsesværdige for deres talrige inskriptioner. Men i modsætning til husene i andre bindingsværksbyer i det sydlige Tyskland er de ikke alt for udsmykkede.

Slottet i Celle var en af fyrstehuset Braunschweig-Lüneburgs residenser. Det fire-fløjede anlæg er det største slot i den sydlige del af Lüneburger Heide. I Danmark kender vi først og fremmest slottet for, at den danske dronning Caroline Mathilde levede sine sidste år på slottet i Celle.

Caroline Mathilde blev dronning af Danmark, da hun og Christian 7. blev gift i 1766. Hun var datter af prins Frederick Ludwig af Wales og søster til kong George 3. af England. Caroline Mathilde var mor til Frederik 6. og prinsesse Louise Augusta.

Caroline Mathildes ægteskab med den sindssyge Christian 7. isolerede hende ved hoffet. I 1770 indledte hun et kærlighedsforhold til kongen livlæge J.F. Struensee, og Louise Augusta, som hun fødte i 1771, var sandsynligvis hans datter. Efter Struensees fald året efter blev Caroline Mathilde arresteret og hun indrømmede ægteskabsbruddet. Ægteskabet med Christian 7. blev ophævet, og hun blev forvist.

Vi skal også besøge Hannover, som er hovedstaden i delstaten Niedersachsen og ligger ved floden Leine. Som delstatshovedstad har Hannover mange administrative, økonomiske, videnskabelige og kulturelle institutioner, bl.a. Landestheater med operascene. Ud over Hannovers Universitet, som blev grundlagt i 1831, er der i byen en række uddannelsesinstitutioner. Hannover er en kendt messeby, og i år 2000 var byen vært for verdensudstillingen Expo 2000.

Igen bliver vi hentet med bus på campingpladsen og igen stiger vores dansk talende guide ombord i Celle, hvorefter vi kører mod Hannover. I Hannover kører bussen os rundt til byens seværdigheder og efterfølgende får vi tid på egen hånd i byen.

Hannover var oprindelig en fiskerilandsby, den voksede i middelalderen til by, blandt andet blev der bygget bymurer og flere kirker.

Greverne af Braunschweig flyttede til byen i 1636, og grevskabet, som også var kurfyrstedømme og fra 1814 kongerige, blev senere kaldt Hannover. I slutningen af 1600-tallet blev Hannover hovedstad i kurfystendømmet Braunschweig-Lüneburg. Med Georg 1. kom huset Hannover i besiddelse af den britiske trone. Under fem monarker var Storbritannien og Hannover i personalunion. Den sidste britiske monark af huset Hannover var dronning Victoria, og da hun arvede tronen betød det samtidig afslutningen på personalunionen, siden Hannovers love ikke tillod kvinder at arve tronen.

I 1814-1866 var byen Hannover hovedstad i kongeriget Hannover. Derefter var byen hovedstad i den preussiske provins Hannover. Nu er Hannover hovedstad i delstaten Niedersachsen.

Hannover blev besat af Preussen i 1866. Byen fortsatte med at vokse, men blev ligesom mange andre tyske byer svært ødelagt af bombeangreb under 2. verdenskrig. Hannover var et vigtig trafikalt knudepunkt og produktionscenter, og derfor også et mål for den strategiske bombning under 2. verdenskrig. Mange blev dræbt og mere end 90 % af byen blev ødelagt af i alt 88 bombetogter. På grund af dette har Hannover også mange moderne bygninger. Hesteracen hannoveraner kommer også fra byen.

I Walsrode ligger efter sigende verden største fuglepark – Welt Vogelpark – som har 675 fuglearter med alt fra kolibrier og konodorer til pingviner og papegøjer.

Men parken er meget mere end fugle. For der er et farvesus i de botaniske haver med deres blomsterhav, der skifter med årstiderne.

Fra foråret til midten af maj kommer tusinder af forårsblomster til live. Fra midten af maj tiltrækker 120 forskellige Rododendron arter sig opmærksomheden. Om sommeren og frem til oktober kan der opleves rosenblomstringer i 70 forskellige arter. Om efteråret flytter ”Indian Summer” ind og forvandler haverne til et fyrværkeri af efterårsblomster.

Det, der oprindeligt begyndte som en privat hobby for Walsrode-købmanden Fritz Geschke med opdræt af fasaner og vandfugle, udviklede sig under ledelse af hans datter Uschi og hendes mand Wolf Brehm fra 1962 til en verdensbrømt attraktion for natur- og dyreelskere og en internationalt meget høj respekteret myndighed for opdræts- og beskyttelsesprojekter.

Vi har endnu engang hyret en bus, som denne gang kører os ud på Lünebuger Heide, hvor vi skal på en smuk tur med hestevogn over heden. Undervejs gør holdt for at nyde en dejlig frokost omgivet af den smukke hede.

 I egne biler kører vii til Det tyske oliemuseum, som blev etableret i det tyske petroleumsselskabs lokaler på den såkaldte Djævleø i begyndelsen af ​​1960'erne, kort før olieproduktionen i Wietzer-olieskakten blev stoppet. Der var bevaret fire brønde med tidssvarende udstyr fra før 1930.

Museet ligger på en del af det tidligere Wietzer oliefelt, den såkaldte Djævleø på højre bred af Wietze, hvor olieboomet begyndte i 1889. På det knap to hektar store parklignende udeareal kan man stadig finde talrige tekniske levn fra olieproduktionen fra tiden op til 1930 på deres oprindelige placering.

I 1997 byggede det tyske petroleumsmuseum Wietze en ny udstillingshal, der tilbyder en generel introduktion til olie- og naturgasproduktion over et areal på mere end 300 m 2. . Besøgende får et indblik i hele produktionsprocessen fra den geofysiske eftersøgning af forekomster over de forskellige udviklingsmetoder til forarbejdning og opbevaring.
Der er arrangeret guided  rundvisning på engelsk. 

 

Program

Lørdag                 Ankomst
                               Standerhejsning

Søndag                Bustur til Celle med rundvisning på slottet med dansk guide

Mandag               Bustur til Hannover med rundvisning og dansk guide

Tirsdag               Fridag
                                Spisning på lokal gasthause i gå afstand.

Onsdag                Hestevognstur på Lüneburger Heide med indlagt tysk frokost, transport i                                          bus.

Torsdag               Tur til Weltvogelpark i Walsrode i egne biler.

 Fredag                Besøg på Olieboringsmuseum i Wietze
                               Standerstrygning

Lørdag                 Afrejse

 

Pris:                      Enhed med 2 personer kr.3395,-
                               Enhed med 1 person kr.2595,-
                               Børn/Ekstra personer kr. 1295,-

Med i prisen er:  7 overnatninger incl. 4Kw strøm/døgn, bad, 2 busture med dansk guide, entré på Celle slot, spisning på gasthause, entré til Weltvogelpark, Hestevognstur med frokost med bustransport, entré til olieboringsmuseum og masser af hygge.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Tilmelding:          20/6 2022 kl.19:00 – 11/7 2022 kl.19:00 via tilmeldingsformular på hjemmesiden

Vi glæder os til en spændende uge sammen med jer.

Turlederne
Bodil og Henrik 2445 3004
Dorthe og Lars 9156 9596

Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.

Log ind her