Foto Karen Skjønnemand

DCU 7. Kreds Krokusfestival i Husum

Tag med 7. Kreds til krokusfestival i Husum. Vi skal se de ca. 5 millioner krokus som blomster hvert eneste år i Slotsparken. Et fantastisk syn, nærmest som et maleri af et lilla hav.

-
2282.00

Tag med DCU 7. kreds til Krokusfestival i Husum

 

Tag med 7. kreds til krokusfestival i den nordtyske vestkystby Husum, kun 50 km syd for den danske grænse.

Stævnet afvikles fra den 13. – 18. marts 2024. Det er ikke er muligt at komme før eller blive på campingpladsen efter stævnet. Campingpladsen har vinterlukket og er udelukkende åben for os i ovennævnte tidsperiode.

Vi skal bo på campingplads Regenbogen Ferienanlag Husum, Dockkoogstrasse 17,
25813 Husum.

Vadehavet. Foto: Karen Skjønnemand

Campingpladsen ligger lige bag diget ud til Nordsøen og lige på den anden side af diget åbner der sig et helt særligt naturområde, hvor man dagligt kan opleve når tidevandet skifter i Vadehavet. Tidevandet er så kraftigt at den inderste del af havnen i Husum er helt tørlagt ved lavvande. Derfor kan man opleve et syn af en havn, hvor adskillige af de inderste både står nede på den tørlagte sandbund.

Fra pladsen er der kun 3 km til Husum-by.

Foto: Karen Skjønnemand

Oplev sammen med os foråret i Husum, hvor over 5 millioner lilla krokus vælter op af jorden og danner et blomsterhav omkring byens slot. En fantastisk oplevelse af stærke farve- og duftindtryk, man virkelig skal unde sig selv. De blomstrende krokus er et betagende syn som trækker mange turister til Husum. I slotsgården er der i forbindelse med festivalen opstillet boder der dels sælger lokalt kunsthåndværk, træskærerarbejde, glashåndværk, samt hus- og havedekorationer.

Husum Slot er bygget i nederlandsk renæssancestil i årene 1577-1582. Bygherren var Adolf, Hertug af Slesvig-Holsten-Gottorp. Slottet er opført på et område, hvor franciskanere i 1400-tallet havde opført et kloster. Man mener, at det var hertuginderne, der plantede de første krokus. Andre peger på, at det går helt tilbage til munkenes forsøg på at dyrke safran.

På markedspladsen rundt omkring byens varemærke Tine-brønden, en bronzestatue af en fiskerpige der venter sin ven hjem fra havet, er der ligeledes opstillet rigtig mange boder hvor der handles på loppemarkedsniveau. Her sælges der selvfølgelig krokusplanter til gæsterne, men der er også mulighed for at købe fødevarer, samt lækkerier som kager og slik. Er sulten til stede, er der boder der sælger sildesandwich, pandekager, pølser, og kartoffelretter.

Et af højdepunkterne under festivalen er kroningen af årets krokus-dronning/-majestæt, hvilken begivenhed vi selvfølgelig skal overvære. En særlig attraktion er også vægternes natlige rundgang lørdag aften, hvor foråret synges ind.

I Husum er der åbnet et stort indkøbscenter ved navn Theo, som ligger centralt i byen. Her findes et parkeringshus, som vi vil anbefale jer at benytte når vi skal til byen.

 

Vi har sammensat følgende program:

Hyggeaften med en lille opgave og noget godt til ganen. Vi deler jer i hold og håber på I kan finde plads i en af campingvognene.