Foto Lise Kjær

DCU 7. Kreds Eventyret starter i Kassel

Er Kassel stedet du altid er sust forbi, så har du nu chansen for at opleve området i og omkring byen.

-
3434.00

Beskrivelse af stævnet:

Der var engang …. To brødre, som boede i Kassel som skabte uforglemmelige eventyr. Hvem husker ikke Rødhætte, Hans og Grethe, Tornerose og mange, mange flere.

Vi vil gerne invitere jer med til området, hvor de to brødre skabte deres uforglemmelige værker.

Turen går til Camping in Naumburg, fra 2. – 9. juni 2024. Pladsen ligger ca 510 km fra Padborg.

Naumburg in Hessen ligger ca. 25 km fra Kassel på den tyske bindingsværkvej.

Foto: Lise Kjær

En flot gammel by med omkringliggende bjerge og frodige blomsterenge. Allerede i 1998 skabte Naumburg sit eget eventyr, hvor det lykkedes at få såvel private som omegnens landmænd med på ideen om at dyrke total-økologisk,

En sejltur på Edersee

Edersee dam er et 11,8 km2 stort reservoir, der holder anslået 199,3 millioner m3 vand tilbage. Det er det næststørste areal og det tredjestørste volumen af alle reservoirer i Tyskland. På sejlturen serveres en frokost og for de, der har lyst bliver der også mulighed for at gå en tur over den flotte dæmning.

Foto: Lise Kjær

UNESCO Bergpark Wilhelmshöhe.

Den er 240 hektar stor og er anlagt i samme stil som en engelsk landskabspark og regnes for den største bjergpark i Europa. Parken er anlagt i 1696. Som kronen på værket troner en enorm kobberstatue af Herkules på en 70 meter høj sokkel på anlægget. Nedenfor værket kan I beundre det enestående springvandsanlæg. Der pumpes mere end 750.000 liter vand i de 12 kilometer lange kanaler ned til slotssøen, hvor det kulminerer i et 52 meter højt springvand.

Foto: Lise Kjær

Vi skal selvfølgelig også besøge Grimmwelt – Brdr. Grimms museum og hov der er ikke 2, men 3 brødre. Den knap så kendte Ludwig Emil blev en anerkendt kunstner. På museet vil vi blive guidet rundt og høre om de berømte brødres spændene liv. Her stifter vi også bekendtskab med deres livsværk, den Store Tyske Ordbog. Eventyrbøgerne er i dag en del af UNESCOs verdensarv.