Image

DCU 5. Kreds Thy og Hanherred

Her er din mulighed for at opleve en unik del af Danmark, når vi sætter Thy og Hanherred på programmet.

-

Her er din mulighed for at opleve en unik del af Danmark, når vi sætter Thy og Hanherred på programmet. En vigtig del af landet, som har meget at tilbyde os rejselystne danskere.

10 dage med 9 overnatninger på Vildsund Camping er udgangspunktet og det foreløbige program er:

Nationalpark Thy bus/guide

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, og blev oprettet i 2007. Området omfatter 24.370 ha og strækker sig over et op til 12 km bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Landskabet er præget af Klithede-landskab med store plantager og søer. Her er der mulighed for at se krondyr, rådyr og sjældne fugle. Vi skal også besøge de gamle fiskerbyer Stenbjerg og Vorupør.

Besøgscenter Østerild m/guide

Nationalt testcenter for store vindmøller er et forsøgsområde til at teste vindmøller på helt op til 330 meter i Østerild Klitplantage øst for Thisted. Indviet i oktober 2012.

Besøgscenter Østerild
Foto: Leo Jensen

Thorup Strand

Thorup Strand er et fiskerleje ved Skagerrak. Vi kender det fra TV i serien om ”Gutterne på Kutterne”. Vi ser redningsstationen, spilhuset og hører noget om hvordan tingene fungerer og en hel del om fiskeri i generelt.

Slette Strand

Han Herred Havbådes Værft tilbyder nybygning og reparation af klinkbyggede både i alle størrelser. Der arbejdes med restaurering af gamle, egnstypiske havbåde, der til sammen repræsenterer 1900-tallets bådebygning til brug på de nordvestjyske kystlandingspladser.

Hanstholm Bunkermuseum

En stor kystbefæstning, bygget af Nazi Tyskland ved Hanstholm i Nordvestdanmark under Anden Verdenskrig. Hanstholm fæstningen var resterne af fæstningen er nu et museum fra Anden Verdenskrig. Et lille veterantog bringer os rundt i området, hvor vi kommer tæt på det hele.

Hanstholm bunker
Foto: Leo Jensen

Thisted Bryghus

Thisted Bryghus lancerede Danmarks første økologiske øl. Vi skal høre historien om bryggeriet og have et par prøve smagninger.

Der bliver fridage og det traditionsrige Langbord, hvor vi hygger og bytter gode oplevelser.

Priser

Pris kr. 5.085 - enhed med 2 personer
Pris kr. 4.090 - enhed med 1 person

Det vil IKKE være muligt at have hund med på de guidede ture, men hund er velkommen på campingpladsen. Pris for hund afregnes med campingpladsen.

Tilmelding fra den 17. april 2023 kl.18:00 til den 23. april 2023.

Ret til at ændre i ovennævnte forbeholdes.

Turledere
Kirsten og John Sülau Jørgensen tlf. 2424 7174
Marianne og Leo Jensen tlf. 4060 4071

Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.

Log ind her