Krakow

DCU 5. Kreds Sommertur til Krakow i Polen

Krakov & Polske bjerge
Polens gamle hovedstadsområde - historie & natur

-
7700.00

Sommertur til Krakow i Polen

Vi genoptager nu endelig sommerturen til Krakow, som blev aflyst i 2020 på grund af Corona situationen.

Turen inkluderer:
- 9 x overnatning på Camping ”SMOK” (polsk: ”DRAGE”) bel. vest for Krakow
- 3 busudflugter med lokalkendt dansktalende guide med alle entreer betalt
- 3 frokoster under udflugterne inkl. 1 stk. valgfri standarddrikkevare
- en velkomstmiddag inkl. 1 stk. standarddrikkevare
- en afskedsmiddag inkl. 1 stk. standarddrikkevare
- dansk/polsktalende guide under udflugterne
- Turen til KZ Auschwitz-Birkenau* er tilvalg

Program

Torsdag 9.6.2022
Ankomst til pladsen og velkomst. Vores guide er på pladsen og tager imod os. Når alle er ankommet, afholdes der informationsmøde om forestående program og andre praktiske anliggender.
Om aftenen tager vi på en hyggelig restaurant og smager på polske nationalretter under en velkomstmiddag med underholdning.

Fredag 10.6.2022
KrakowSightseeing i Krakow og omegn. Om formiddagen tager vi på bustur gennem Polens 3-største by (760.000) og landets hovedstad gennem 600 år. Vi ser bl.a. Kongeslottet Wawel. Derefter tager vi på byvandring i Krakows Gamle By og Rådhuspladsen, hvor en af landets mest berømte kirker står. Krakows Mariakirke rummer et flot alter bland det smukke interiør, som er udført for 600 år siden af en tysk indvandrende skulptør Weit Stwosch.

KrakowPå Rådhuspladsen bliver der mulighed for ture på egen hånd, cafeliv, shopping i gågaden og i Klædehallen med mange, flotte souvenirbutikker. Derefter tager vi på besøg i Det jødiske kvarter Kazimierz. Jøderne har været bosat i Krakow siden middelalderen og har bl.a. bygget 7 synagoger og en kirkegård. Alt er blevet jævnet med jorden under 2.verdenskrig og befolkningen på 100.000 udslettet. Oscar Schindlers historie udspillede sig til netop i denne bydel og vi opsøger steder og hører historier relaterende til denne bizarre redningsaktion. Til frokost besøger vi et jødisk spisested og overværer koncert med traditionel, jødisk Klezmermusik inden vi bliver transporteret tilbage til campingpladsen.

Lørdag 11.6.2022
Fridag.

Søndag 12.6.2022
Krakow - saltmineWieliczka Saltmine er et af Polens Unesco-steder, en 700-år gammel saltmine. I minegange er der indrettet et spændende museum om minens drift, pyntet med lysekroner, helgenfigurer og en smuk kirkesal – alt hugget ud i saltblokkene. Turen foregår til fods dels med elevator. Turen er 2 km lang og for gennemsnitligt gående.

Nowa Huta (Det Nye Stålværk). Bydelens oprindelse er forbundet med grundlæggelsen af Polens største metalværk (Leninværket), som på Stalins ordre blev placeret 15 km øst for Krakow i begyndelsen af 1950erne og blev arbejdsplads for 35.000 mennesker tvangsforflyttede fra de sovjetiske Gulag fangelejre. I modsætning til Stalins intention om at skabe en systemlydig arbejder by forvandlede stedet sig til en skueplads for indædte kampe mod det kommunistiske regime. Ark kirken, bygget med folks bare hænder er et stærkt bevis på denne kamp. Bagefter besøger vi endnu en kirke, som er et af de største valfartssteder for katolske polakker – bl.a. fordi det har en tilknytning til den polske pave Johannes Paul 2. Frokost på hyggelig restaurant undervejs.

Mandag 13.6.2022
Fridag.

Tirsdag 14.6.2022
Krakow - tømmerflådeTømmerflådesejlads – turen går til bjergkæden Pieniny, hvor en af Polens 23 nationalparker er placeret. Her snor floden Dunajec sig gennem bjergene og danner smukke bjerglandskaber. Den lokale befolkning benytter sig af specielbyggede tømmerflåder for at sejle på floden og der er indrettet en turistrute gennem de flotteste partier af Nationalparken, som går langs den polsk-slovakiske grænse. Frokost på turen bliver også en kulinarisk oplevelse!

Krakov ZakopanelZakopane/Polske Alper – ”Stedet, som Gud brugte som forbillede, da han skabte Paradisset” – blev da sagt engang om denne maleriske bjergby ved foden af Polens højeste bjergkæde – Tatrabjergene, hvor toppene når op over 2500 moh. Blandt de flotte bjerglandskaber lever folket kaldet ”goralen” og de går til dagligt i flotte folkedragter. Vi er kun en håndfuld af de 2 mio. turister, som besøger stedet om året. Vores guide tilrettelægger dagen på en måde, så vi når at opleve stedets alle særprægede forhold. Vi skal bl.a. en tur med en bjergbane op til udsigtsstedet i 1300 m.o.h.

Onsdag 15.6.2022
Fridag.

Torsdag 16.6.2022 (tilvalg)
Krakow - AuschwitzAuschwitz Birkenau – Polen rummer desværre andet end flotte landskaber og smuk kultur. Blot en times kørsel fra Krakow ligger der et sted, som til evig tid vil minde hele verden om menneskehedens mørke side. KZ-lejren Auschwitz-Birkenau var skueplads for udryddelse af over 1mio mennesker under nazisternes Holocaust. I dag er der indrettet museum og på turen ser vi udstillinger og hører historien, som er et belastende vidnesbyrd for en af verdens historiens største forbrydelser. Fællesspisning til frokost på lokal restaurant.
Vigtigt: Da ikke alle måske ønsker denne udflugt, vil der være særskilt tilmelding.
Rundvisningen, som er til fods, varer ca. 4 timer og inkluderer busturen, guideassistance, 4 timers rundvisning til fods i Auschwitz-Birkenau samt frokost inkl. 1 stk. drikkevare.

Fredag 17.6.2022
Fridag. Om aftenen er der fællesspisning ved afskedsmiddag på hyggelig restaurant.

Lørdag 18.6.2022

Hjemrejsedagen efter individuel plan og behov. Pladsen skal være ryddet senest kl.12:00.
God tur hjem alle sammen – og på gensyn!

I ovenstående program er der indlagt dage til egen disposition. Ligesom vi også skal finde plads til det traditionelle langbord.

Alle udflugter er med dansktalende guide.

Pris

Arrangement pris for en enhed med 2 personer. kr. 7.700,00
Arrangement pris for en enhed med 1 person. kr. 5.700,00
Arrangement pris for gæst. kr. 2.000,00
Arrangement pris for hund. kr 180,00
Udflugten til KZ Auschwitz-Birkenau er en valgmulighed og koster kr. 350,00 pr. person.

BEMÆRK. Hunde må ikke medtages på udflugterne.

Tilmelding til turen ligger i perioden fra den 21.02. kl. 18:00 til den 27.02 kl. 23:59.

Ret til ændringer forbeholdes…

Turledere:
Anne-Birthe og Harry Christensen – tlf.: 2083 6052
Helle og Ebbe Søndergaard – tlf.: 2183 5089

Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.

Log ind her