DCU 1. Kreds Forsommerstævne på DCU Camping Rønne Strand Bornholm 2021

DCU 1. Kreds - Forsommerstævne og Folkemøde på Bornholm 14 juni til 24 juni 2021

1. Kreds - København og Bornholm
-
3195.00

Forsommerstævne på DCU Camping Rønne Strand 14.- 24. juni 2021

Tag med 1. kreds til Forsommerstævne på DCU’s nye campingplads DCU-Camping Rønne Strand - Galløken på solskinøen Bornholm. Vi glæder os til at vise jer pladsen og omgivelsene.

Vi har planlagt at gennemføre det Corona aflyste Folkemødestævne, der i 2020 var lagt op til, men da Corona endnu ikke har sluppet sit tag, vil vi løbende følge situationen, og være klar til at ændre programmet og tilføje nye aktiviter, såfremt Folkemødet ikke skulle bliver afholdt i 2021. Vi vil ihvertfald sikre, at I ikke kommer til at kede jer.

Folkemødet på Bornholm blev første gang afholdt 2011.

Bornholm er kendt for sine mange seværdigheder, der alle kan nås indenfor max. 40 km (øens længde).

Kom med til dette stævne, hvor vi skal opleve begge dele.

 

 

Visit Danmark Bornholms Middelalder Center

Efter ankomst mandag med fællesspisning om aftenen, starter vi tirsdag på en heldagsbustur rundt på øen. Første stop er Bornholms Middelalder Center. Vi skal på en guided tur, hvor året er 1409, og købstaden Sundkøbing er fuld af liv og oplevelser. Herefter kører vi til Bornholms Tekniske Samling, museets udstillingsarealet på mere end 4.000 kvm. rummer maskiner, husgeråd, møbler, køretøjer og meget andet, der har tilknytning til Bornholm. Sidste stop på turen er Bornholmertårnet, hvor vi med guide skal opleve et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område, der først blev åbnet for offentligheden i foråret 2015. På turen får vi en let anretning pr. person, samt noget at drikke.

Onsdag kører vi i egen bil/ samkørsel til Bornholms Museum i Rønne, der ligger 1.9 km fra DCU-Camping Rønne Strand - Galløkken. Museets tre etager rummer bl.a. den bornholmske arkæologi, udstillinger om Bornholms søfart, russisk besættelse, klassiske bornholmerure, en gammeldags skolestue, nostalgisk legetøj og meget mere.

Turen til Bornholm drejer sig også om Folkemødet, som vi skal opleve på egen hånd, eller sammen med nogle af de andre stævnedeltagere, se mere om program og folkemødet her

Folkemødet er en gentagen tradition, som startede på Bornholm i 2011, og er siden blevet større og større. Bertel Haarder har kaldt det "en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak". Folkemødet afholdes i 4 dage, hvor der vil være Foreninger, partier, private borger og organisationer, afholder forskellige former for events som oplæg, debatter, workshops mm. i telte, på restauranter, på skibe og under åben himmel. Alle mulige og umulige ting I kan forestille jer.

Speciel Folkemødebillet til busserne

Der kan købes en Folkemødebillet, som giver fri adgang til bustransport på hele øen i de fire Folkemødedage. Billetten koster kr. 200 pr. person og kan købes i bussen, i BATs webshop eller i turistinformationen Bornholms Velkomstcenter på Rønne Havn.
Se yderligere information på Folkemødet og Bornholm info, samt BAT.

Når Folkemødet er slut, genoptager vi Kredsens stævne.

Mandag kører vi i egen bil/ samkørsel til Gudhjem (17 km). Hvor vi skal på en sejltur med den historiske passagerbåd M/S Thor fra Gudhjem Havn langs klippekysten til Helligdomsklipperne. En guided tur hvor skipperen fortæller om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden. Denne sejltur er dog afhængig af vejret, så vi ønsker os rigtigt godt vejr.

 

 

Nysted Bådelaug Nysted Bådelaug

Tirsdag skal vi i egen bil/ samkørsel til Hammershus. Det er en tur gennem snoede og smukke områder, turen er ca. 6 km. Vi skal også besøge Hammerhus besøgscenter der er bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft.

Fra besøgscenteret kan man se Hammershus i et helt nyt perspektiv med en helt fantastisk panoramaudsigt fra bygningens store vinduer.

Turen er ikke for dårligt gående, men der er mulighed for at i egen bil at køre helt op til Hammerhus borgruin, og støde til gruppen af de gående. Efter vi har besøgt Hammershus går vi videre til Hammerhavn, hvor vi vil fortælle om Hammerværket, Hammerhavn og de Bornholmske granithavne.

Onsdag 23. juni afslutter vi stævnet med Sct. Hans bål på stranden.

Praktisk info

  • Der er plads til 23 enheder.

Prisen for dette stævne er:

  • 2 voksen personer, 10 overnatninger: Kr. 3195.-
  • 1 voksen person, 10 overnatninger: Kr. 1600.-
  • Stævnegebyr ved 10 overnatninger for ekstra person: Kr. 1600.-
  • Børn op til 12 år gratis
  • indbetaling på Kredsens bankkonto 1551-4420356447

Stævnet bliver afholdt, men på grund af coronasituationen er tilmeldingsfristen forlænget.

Det får I for prisen: Overnatning inkl. strøm, bustur, Bornholms Tekniske Museum, Sejltur med M/S Thor.
 

Tilmelding:

Tilmelding til dette stævne er "Først til mølle", dvs. tilmeldingskvitteringsmailen, du modtager efter succesfuld tilmelding, er et bevis på deltagelse.

Transport til Bornholm med færgen skal I selv stå for, og der er rift om billetterne, så jo før I bestiller, jo bedre tid får I til at vælge færge.
 

Stævneledere:

Hjalmar Benediktson, tlf.: 22 61 32 31, mail: hjalmar@benediktsons.dk

Svenning Wredstrøm, tlf.: 42 25 69 26, mail: mail@swredstrom.dk

Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.

Log ind her