1. Kreds

Forsommerstævne på DCU Camping Rønne Strand Bornholm 2021

DCU 1. Kreds - Forsommerstævne og Folkemøde på Bornholm 14 juni til 24 juni 2021

-
3195.00

F Ø R S T   T I L   M Ø L L E  
Tilmelding lukker tirsdag 25. maj 2021

Forsommerstævne på DCU Camping Rønne Strand 14.- 24. juni 2021

Tag med 1. kreds til Forsommerstævne på DCU’s nye campingplads DCU-Camping Rønne Strand - Galløken på solskinøen Bornholm. Vi glæder os til at vise jer pladsen og omgivelserne.

Bornholm er kendt for sine mange seværdigheder, der alle kan nås indenfor max. 40 km (øens længde).

 

Visit Danmark Bornholms Middelalder Center


Efter ankomst mandag med fællesspisning om aftenen, starter vi tirsdag på en heldagsbustur rundt på øen. Første stop er Bornholms Museum i Rønne. Museets tre etager rummer bl.a. den bornholmske arkæologi, udstillinger om Bornholms søfart, russisk besættelse, klassiske bornholmerure, en gammeldags skolestue, nostalgisk legetøj og meget mere.
Herefter kører vi videre til Bornholms Middelalder Center.
Vi skal på en guided tur, hvor året er 1409, og købstaden Sundkøbing er fuld af liv og oplevelser. Sidste stop på turen er Bornholmertårnet, hvor vi med guide skal opleve et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område, der først blev åbnet for offentligheden i foråret 2015. På turen får vi en let anretning pr. person, samt noget at drikke.

Onsdag kører vi til Bornholms Tekniske Samling, museets udstillingsarealet på mere end 4.000 kvm. rummer maskiner, husgeråd, møbler, køretøjer og meget andet, der har tilknytning til Bornholm.

Det var vores oprindelige tanke at turen til Bornholm også skulle drejer sig om Folkemødet, men på grund af corona situationen er årets Folkemøde bliver både digitalt og for et begrænset antal siddende publikum under åben himmel på Bornholm. Publikum skal booke billet på folkemødet.dk for at deltage Folkemødet se mere om program på folkemødet her

Folkemødet er en gentagen tradition, som startede på Bornholm i 2011, og er siden blevet større og større. Bertel Haarder har kaldt det "en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak". Folkemødet afholdes i 4 dage, hvor der vil være Foreninger, partier, private borger og organisationer, afholder forskellige former for events som oplæg, debatter, workshops mm. i telte, på restauranter, på skibe og under åben himmel. Alle mulige og umulige ting I kan forestille jer.

Mandag kører vi i egen bil/ samkørsel til Gudhjem (17 km). Hvor vi skal på en sejltur med den historiske passagerbåd M/S Thor fra Gudhjem Havn langs klippekysten til Helligdomsklipperne. En guided tur hvor skipperen fortæller om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden. Denne sejltur er dog afhængig af vejret, så vi ønsker os rigtigt godt vejr.

 

 

Nysted Bådelaug Nysted Bådelaug

Tirsdag skal vi i egen bil/ samkørsel til Hammershus. Det er en tur gennem snoede og smukke områder, turen er ca. 6 km. Vi skal også besøge Hammershus besøgscenter der er bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft.

Fra besøgscenteret kan man se Hammershus i et helt nyt perspektiv med en helt fantastisk panoramaudsigt fra bygningens store vinduer.

Turen er ikke for dårligt gående, men der er mulighed for at i egen bil at køre helt op til Hammershus borgruin, og støde til gruppen af de gående. Efter vi har besøgt Hammershus går vi videre til Hammerhavn, hvor vi vil fortælle om Hammerværket, Hammerhavn og de Bornholmske granithavne.

Onsdag 23. juni afslutter vi stævnet med Sct. Hans bål på stranden.

Se programmet her.

Praktisk info

  • Der er plads til 23 enheder.

Prisen for dette stævne er:

  • 2 voksen personer, 10 overnatninger: Kr. 3195.-
  • 1 voksen person, 10 overnatninger: Kr. 1600.-
  • Stævnegebyr ved 10 overnatninger for ekstra person: Kr. 1600.-
  • Børn op til 12 år gratis
  • indbetaling på Kredsens bankkonto 1551-4420356447

Stævnet bliver afholdt, men på grund af coronasituationen er tilmeldingsfristen forlænget.

Det får I for prisen: Overnatning inkl. strøm, bustur, Bornholms Tekniske Museum, Sejltur med M/S Thor.
 

Tilmelding:

Tilmelding til dette stævne er "Først til mølle", dvs. tilmeldings kvitteringsmailen, du modtager efter succesfuld tilmelding, er et bevis på deltagelse.

Transport til Bornholm med færgen skal I selv stå for, og der er rift om billetterne, så jo før I bestiller, jo bedre tid får I til at vælge færge.
 

Stævneledere:

Hjalmar Benediktson, tlf.: 22 61 32 31, mail: hjalmar@benediktsons.dk

Svenning Wredstrøm, tlf.: 42 25 69 26, mail: mail@swredstrom.dk

Program

Se programmet her.

Du skal logge ind for at kunne tilmelde dig.

Log ind her