Camp-let'en fylder 50 år Tanja Nielsen har camperet i Camp-let fra barnsben af. Privatfoto
Camp-let

Tanja har et nært forhold til fødselar: Den er nem at køre med

I år er det 50 år siden, at den danske teltvogn Camp-let første gang sendte de danske campister på camping. En af dem, der har camperet i Camp-let fra barnsben af, er Tanja Nielsen.
Annonce

Tekst: Torben Brandt | foto: Rasmus Schønning

 

Det ligger i navnet, at det skal være let at campere. Sådan har konceptet været, fra de første Camp-let teltvogne begyndte at trille ud fra familievirksomheden i sønderjyske Arnum i 1969, og det er fortsat idéen i dag, hvor teltvognen er ejet af Isabella Group i Vejle.

Tanja Nielsen er sønderjyde og én af dem, der har et nært forhold til Camp-let. Hun var cirka 10 år, da hun begyndte at tage på camping med sine forældre i familiens Camp-let, og sådan fortsatte det i en årrække med ferier i både ind- og udland.

Da hun senere selv fik familie, lånte hun fortsat forældrenes Camp-let, indtil hun og manden til slut besluttede at anskaffe sig deres egen teltvogn. Valget faldt på en Camp-let Premium fra 2014, der kun var brugt få gange, og som siden har dannet rammen om adskillige ferier og weekendture.

­– ­Det tiltaler mig, at den er nem at køre med og hurtig at slå op. Jeg kan også godt lide, at man sover på nogle ordentlige madrasser, så man ikke ligger på jorden, og at man har et godt køkken. Man har en rigtig fin komfort, fastslår Tanja Nielsen.

 

En revolution af campingferien

Camp-let'en fylder 50 år
Den første Camp.let kom på markedet i 1969.
Foto: Isabella
Camp-let kom på markedet i en tid, hvor villatelte gradvist var blevet større og tungere, og hvor antallet af teltstænger var ligefrem proportionalt med teltenes størrelse. Det betød, at der skulle bruges mange stænger og kræfter for at rejse teltene, og samtidig fyldte teltene så meget, at flere campister begyndte at hægte en anhænger på bilen for at have plads til det hele.

Brødrene Hans og Poul Nissen havde luret, at det efterhånden var blevet ret besværligt at være teltcampist op gennem 60’erne.

De to havde sammen med deres far, Christian Nissen, grundlagt firmaet Camping Nissen i starten af 60’erne, og i 1969 havde de udviklet den første Camp-let i skikkelse af en Camp-let 300. Den blev slået op uden brug af løse stænger og var markant hurtigere at rejse end datidens villatelte.

Navnet Camp-let lå derfor lige til højrebenet, og selvom en række modeller i årenes løb er udgået, og nye er kommet til, er Camp-let navnet bevaret gennem alle 50 år siden – og det samme er filosofien om, at camping skal være let.

 

Masser af bagage i Camp-let'en

Et stort plus ved familiens teltvogn er, at man kan have næsten uanede mængder bagage med.

­– Med tiden lærer man at pakke det hele ordentligt, og der kan virkelig være meget. Det er jeg ret vild med. Man kan også have cykler ståede ovenpå teltvognen. Det er jo genialt, lyder det begejstret fra Taja Nielsen.

Et enkelt minus har teltvognen dog også, mener hun.

– Det skal være tørt, når man slår den sammen – eller også skal man være sikker på, man kan tørre den, lige når man kommer hjem. Vi har oplevet at måtte pakke sammen et par dage før, vi egentlig havde planlagt, fordi vejrudsigten varslede regn. Men det er også det eneste minus, jeg kan komme i tanke om, siger Tanja Nielsen.

 

Tæt på naturen

Camp-let'en fylder 50 år
Det ligger i navnet - det skal være let at campere.
Rasmus Schønning
Claus Ikjær, salgschef fra Isabella, er ikke i tvivl om, hvorfor Camp-let har været i stand til at klare sig i foreløbig 50 år.

– Man har mulighed for at være helt tæt på naturen i en vogn, som er let at køre med og hurtig at stille op, og hvor man alligevel bor enormt komfortabelt, siger Claus Ikjær.

Camp-let fås i modellene Passion og Dream, hvor sidstnævnte er tænkt som indstigningsmodellen, mens Passion er for campisten, der vil have lidt mere. Til begge modeller er der mulighed for at tilkøbe masser af ekstraudstyr, hvis man ønsker det.

 

Ender måske i campingvogn

Efter at have camperet i teltvogn i mere end et kvart århundrede, er Tanja Nielsen mere end almindelig trofast over for teltvogne i almindelighed og Camp-let i særdeleshed. Alligevel afviser hun ikke, at der kan komme en dag, hvor familien triller teltvognen i garage.

– Det kan da godt være, at vi om 10-15 år vil overveje at købe en campingvogn i stedet for en teltvogn. Men det er slet ikke aktuelt i øjeblikket, fastslår Tanja Nielsen, som glæder sig til pinse, hvor teltvogn og familien Nielsen sammen drager til Sverige.