Eriba Touring Troll 530, Rockabilly, retro campingvogn Eriba Touring Troll 530 findes både i en rød og en blå udgave. PR-foto
Retrovogn

Campingvogn får smilet frem

Den er lille. Den er smart. Den minder om camping i gamle dage, men den er også topmoderne. Erwin Hymer hiver en gammel storsællert op af skuffen og givet modellen nyt liv. Eriba Touring Troll fås både i blå og rød, og det skaber opmærksomhed.
Annonce

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen 

Det er 61 år siden, Hymer rullede den første Troll-model af produktionsbåndet i Tyskland, og stort set intet har forandret sig – i hvert fald hvad angår indretning. Begge modeller, den blå Ocean Drive og den røde Rockabilly, har en lille siddegruppe i front, et lille kompakt badeværelse og køkken i midten og en tværstillet, stor dobbeltseng bagest, som naturligvis kræver gode aftaler om, hvem der helst vil sove inderst.

Eriba Touring Troll 530, Rockabilly, retro campingvogn
PR-foto


Det er ganske imponerende, at alt det, vi også finder i de store campingvogne, også findes her. Og ja, det er kompakt, men det skaber også en helt særlig nærhed og hygge, og det understøtter designet også, fordi det får tankerne tilbage til de glade 60’ere eller en amerikansk diner, hvor Elvis kunne træde ind ad døren når som helst. Det sker selvfølgelig ikke, men til gengæld kan man trække det lille hyggelige hjem lige derhen, hvor man drømmer om at holde ferie.

Der er imponerende meget plads til opbevaring, og alle faste senge i soveværelset kan klappes op og forbliver oppe i sikkerhedsposition, så du nemt kan fylde udstyr i. Udstyret kan også nås via en serviceluge udefra. Overskabene ser små ud, men de går hele vejen rundt, så der er god plads. 

Eriba Touring Troll 530, Ocean Drive, retro campingvogn
PR-foto


Kørekomforten er helt i top, fordi campingvognen ikke er så høj under transport. Til gengæld får du næsten to meter i ståhøjde, når du kommer frem og hæver taget. Der er myggenet i taget, og det gør, at du har et skønt indeklima døgnet rundt. Blæser det, lukker du bare til. Taget er i øvrigt let at åbne og lukke. 

Det, som gør campingvognen topmoderne, er konstruktionen, hvor bl.a. glasfibertag (GFK) og Al-Ko-chassis er noget af det, som er kommet til siden 1950’erne. Køleskab og varmt vand er også noget, vi opfatter som en selvfølge i dag. Så alt i alt en perfekt blanding fra to tidsperioder, hvor retro-hygge blandes med moderne campingteknologi. Det er svært ikke at få lyst til at trille ud på campingeventyr i en af disse to charmerende og velkonstruerede modeller.

Eriba Touring Troll 530, Rockabilly, retro campingvogn, badeværelse
PR-foto
Fakta

Grundmodel: Eriba Touring Troll 530

Rød model: Rockabilly

Blå model: Ocean Drive

Udvendig farve: Hvid/blå eller hvid/rød

Egenvægt: 1.300 kg

Tilladt totalvægt: 1.400 kg

Udstyr: 30 liters vandtank, 90 liters Dometic-køleskab, Al-Ko-chassic