DCU tester campingstole Torben Brandt har sammen med flere andre fra DCU testet 14 campingstole. Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Campingstole

DCU tester campingstole: SE VINDEREN

Det er skønt at være aktiv, men det er nu heller ikke så ringe endda at dase i en god stol. DCUs camping-journalist, Torben Brandt, tester 14 lækre campingstole, der afslører mange ligheder, men også ganske store forskelle.
Annonce

Tekst: Torben Brandt og Stefan Rosendal

Juli 2019

 

De fleste af os tilbringer formentlig flere timer, end vi bryder os om at indrømme, siddende i en stol. Derfor er det væsentligt, at de er behagelige at sidde i, uanset om det er på jobbet, i hjemmet eller på campingferien.

DCU tester 14 campingstole, hvor hovedparten af stolene er mere eller mindre skåret over den samme formel og i nogle tilfælde formentlig samlet på de samme fabrikker. Alligevel er der også forskelle både i kvalitet, stel, hyndestof, størrelse og naturligvis pris.

Langt de fleste af stolene er gode og er samlet i en kvalitet, der gør, at man vil kunne have glæde af dem i mange år. Der kan dog være stor individuel forskel på, hvordan en stol opleves fra individ til individ, fordi vores højde og drøjde er forskellig.

 

Hjælp til test af campingstole​

For at få en bredere vurdering bad DCUs testhold kollegaerne i DCU-huset, der er meget forskellige i størrelse, om at give deres uofficielle besyv med ved at afprøve alle 14 stole og give karakterer til de fem stole, de bedst kunne lide.

DCU-kollegaernes besvarelser viste sig at ligge meget tæt på de vurderinger af stolene, som testholdet var nået frem til.

Tallene for stolenes højde og bredde, der står opgivet, er ikke de officielle fra producenterne, men derimod nogle testholdet har målt. Dog er vægtangivelserne dem, vi har fået oplyst fra leverandørerne.

OBS. de nævnte priser er vejledende.

 

1. Ranger, Jem & Fix

Testens klart billigste stol, hvilket man fornemmer på visse punkter. Eksempelvis går stolens armlæn mere trægt end hovedparten af de øvrige stole i testen, og det besværliggør indstillingen af positioner.

Ranger, Jem & Fix
Ranger, Jem & Fix
Foto: Lasse Løndahl Henrikse
Stolens aluminiumsstel er en rundprofil og er derfor ikke udstyret med en tværstiver, der ellers både kan tilføre stabilitet og gøre det muligt at placere en fodstøtte.

Siddehøjden – det vil sige afstanden fra jord til sædet – er testens laveste, hvilket betyder, at man kommer til at sidde med knæende pegende let opad, hvis man har lange ben.

Såvel sæde som ryg er gråmønstret i stoffet textilene. Stoffet føles ikke så blødt, så en hynde i stolen vil være et plus – især hvis man sidder delvist afklædt.

Nakkestøtten er ikke flytbar og er forholdsvis blød, så støtten er begrænset. Stolen kan være udmærket til festivaller eller som ekstra stol, der kan hives frem efter behov, men går du efter høj komfort og lækre finesser, er det ikke denne stol, du skal vælge.

En stol, hvor det især er den lave vægt og skarpe pris, der taler til dens fordel.

Pris: 188 kr.

 

2. Camp+nature Siesta, thansen

Der er ikke noget luksuriøst over produktet, men det er faktisk en udmærket stol at sidde i. En ulempe er dog, at sædehøjden på 41 cm er forholdsvis lav, så har man lange ben, vil man også i denne stole føle, at knæene peger lidt opad, og at der er begrænset støtte under lårene.

Camp+nature Siesta, thansen
Camp+nature Siesta, thansen
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Hyndematerialet er en såkaldt Dura Mesh, der ikke føles speciel blødt mod huden, så vil man sidde lettere afklædt, vil en hynde være velkommen.

Armlænene er lette at løfte og sænke, så det er nemt at få indstillet positionen i ryggen. Der er en tværstiver mellem stolens forreste ben, som giver både stabilitet og mulighed for at placere en fodstøtte.

Stolen har en udmærket nakkepude, der giver en fornuftig støtte. Hynden kan tages af, så foretrækker man støtten nede ved lænden, er det således muligt at placere den dér.

En rimelig god stol til prisen.

Pris: 349 kr.

 

3. Luxuxy Modena, Kampa

Denne stol er opbygget med et gråt hyndestof, der er tyndere end i de fleste andre af testens stole.

Der er indlagt skum og ergonomiske zoner for at forbedre komforten i ryg og bagdel. Man sidder fint i stolen, der har tværstivere på stellet.

Luxuxy Modena, Kampa
Luxuxy Modena, Kampa
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Der kan tilkøbes en Kampa-fodstøtte, men også andre fodstøtter kan sættes på, fordi de som regel har standardstørrelser, som passer til de samme stel.

Stolen har som testens eneste den fede detalje, at nakkestøtten kører i en separat stofskinne, hvilket betyder, at den kan køres i bund på ryglænet uden at skulle afmonteres.

Armlænene løsner sig let og sættes nemt på plads igen, så det er uproblematisk at indstille ryglænet i én af de i alt syv positioner.

En fin detalje ved stolen er også, at den kan lægges langt ned, så den nærmest føles som en liggestol. Desuden er det rart, at den i sammenklappet tilstand kun er 10 cm høj, så den er let at pakke væk.

En god stol til en fornuftig pris, hvor stoffet er til den tynde side.

Pris: 628 kr.

 

4. Camp Out, Harald Nyborg

En ret robust stol, der er opbygget med skum og meget markante, fremstående komfortzoner på både ryg- og siddehynde.

Camp Out, Harald Nyborg
Camp Out, Harald Nyborg
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
DCU-husets største medarbejder gav (som den eneste) stolen topkarakter, fordi den ydede ham fin støtte i både ryg og bag, hvorimod komfortzonerne generede flere af de andre testpersoner, fordi zonerne ikke passede ret godt til deres kropsbygning og nærmest virkede generende.

Armlænene flyttes ikke så let, så man skal arbejde noget for at få dem til at sidde ordentligt og dermed få stolen i den ønskede position.

Tværstivere giver både stabilitet og mulighed for at tilføje en fodskammel. Den gode sædehøjde føles behagelig, hvis man har lange ben.

Stolen kan lægges meget langt ned, hvilket betyder, at man både kan bruge stolen til at sidde og ligge i.

Alt i alt en solid stol til pengene, men hvor testholdet ikke var så begejstret for de meget markante komfortzoner.

Pris: 398 kr.

 

5. Kenai, Outwell

En flot stol, hvor det sorte, pulverlakerede stel og den sorte hynde står godt til hinanden. Stolens hynde har hurtigttørrende, polstret skum med polyesternet udover. En ulempe ved det helt sorte lak er dog, at ridser ses forholdsvis let.

Kenai, Outwell
Kenai, Outwell
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Nakkestøtten yder en god støtte og køres op og ned på to metalskinner efter samme princip som i biler. Nakkestøtten kører lidt stramt, men det kan ikke være anderledes, fordi de ellers konstant vil glide ned.

Fra siddende stilling kræver det dog lidt kræfter at skubbe støtten, hvis man vil ændre dens position. Stoffet på nakkestøtten virker en anelse tyndt og er ikke så pænt afsluttet omkring metalskinnerne som en anden af testens stole med samme nakkestøtteprincip.

Armlænene er lette at løfte og går ubesværet ned i de forskellige positioner. Derudover er der lavet et fint frirum forrest på armlænene, hvilket betyder, at det er let for fingrene at komme ind under og løfte dem op.

En behagelig og pæn stol til en fornuftig pris.

Pris: 679 kr.

 

6. Lounge Firenze, Kampa

I denne stol er det elastiske bånd, der holder ryglænet på plads, og det gør de udmærket, for man sidder komfortabelt med god fasthed.

Som i den anden Kampa-stol føles hyndestoffet også i denne en anelse tyndt, men ellers er der fin siddekomfort med ergonomiske zoner i såvel ryg- som siddehynde.

Lounge Firenze, Kampa
Lounge Firenze, Kampa
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
De elastiske bånd sidder i øvrigt i små øjer på stellet, hvilket er en æstetisk måde at montere dem på.

I modsætning til testens anden Kampa-stol har denne stol ikke detaljen, hvor nakkestøtten kan rykkes helt ned i en separat stofskinne.

Nakkestøtten kan dog flyttes, men det kræver, at den spændes af og placeres løst i ryggen. Nakkestøtten er til den bløde side, men giver dog udmærket støtte, uanset om den sættes i nakke eller lænd.

Det er let at flytte armlænene og dermed indstille ryghynden i den ønskede position. Både i bredden og dybden af sædet er der god plads, hvilket gør den særdeles velegnet til store personer.

Det illustreres også af, at den er bygget til at klare op til 150 kg. En god stol til prisen.

Pris: 638 kr.

 

7. Advancer, Westfield

Det sorte stel og den sorte hynde ser godt ud sammen. Stolen har ergonomiske zoner indsyet i både ryg- og siddehynde, hvor det begge steder støtter godt. Stolesædet er højt og bredt, hvilket gør den meget velegnet til store mennesker.

Advancer, Westfield
Advancer, Westfield
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Der er 48 cm i forskel på ryglænet i oprejst og helt sænket tilstand. Det betyder, at man kan ligge næsten vandret og dermed bruge stolen som liggestol. Det er i øvrigt muligt at tilkøbe en fodstøtte til det formål.

Stolen har som testens eneste metalforstærkede armlæn, hvilket er en klar styrkelse af et ellers sårbart sted. En lille ulempe er, at der ikke er noget frirum til fingrene under armlænene, så når de løftes, er der ikke noget naturligt sted at placere fingrene.

Nakkestøtten er indsyet i ryglænet og kan ikke flyttes, men den yder alligevel fin støtte.

En lækker stol, hvis eneste alvorlige minusser er, at den er blandt testens dyreste, og at den med 16 cm i højden i sammenklappet tilstand fylder temmelig meget under transport.

Pris: 949 kr.

 

8. Campingstol, Biltema

Stoffet er gråt og fastgjort med elastiske bånd, der er snoet rundt om stellet. Det kraftige stel og de to tværstivere mellem de forreste ben giver både god stabilitet og følesen af fasthed.

Campingstol, Biltema
Campingstol, Biltema
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Den største anke er dog, at stolen knirker meget, når man flytter sig i den, hvilket er et irritationsmoment. Ingen af testens øvrige stole knirker bare tilnærmelsesvis som denne.

Armlænene er ret nemme at flytte, men de er ikke helt lette at få fat i, fordi der ikke er noget frirum til fingrene på den forreste del af armlænet.

Nakkehynden er flytbar, men den kan kun skubbes nogle få centimeter ned, inden dens vej blokeres af elastikkerne på siden af stellet. Vil man have puden i lænden, må man derfor løfte den af.

Stolen er en af testens letteste, så den er nem at flytte rundt på og snupper heller ikke for meget af vognens lasteevne. Men knirkeriet havde været rart at undvære.

Pris: 399 kr.

 

9. Thor, Isabella

En lækker og også pæn stol. Den testede stol er grå, men fås også med blå eller mørkegrå hynde. Både sidde- og ryghynde er opdelt i ergonomiske zoner.

Armlænene er nemme at løfte og placere i én af de i alt otte positioner. Det er let at få fat i håndtagene, fordi der er skabt plads til fingrene under armlænene.

Thor, Isabella
Thor, Isabella
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Nakkestøtten giver fin støtte og kan flyttes langt ned på ryghynden. Den kan dog ikke komme helt ned til lænden, fordi armlænene blokerer på den sidste del af ryglænet. Vil man have den derned, må man afmontere den og fysisk flytte den ned som lændestøtte.

To tværstivere giver en meget stabil stol og gør det muligt at placere en fodstøtte. Det kan være relevant, fordi man kan lægge ryglænet 43 cm bagud, så man nærmest føler, man befinder sig i en liggestol.

Stolen har plastben, der skåner gulvet. Denne stol blev samlet bedømt som testens næstbedste af kollegaerne i DCU-huset og var også blandt dem, som testholdet var mest begejstret for.

Pris: 749 kr.

 

10. Loke, Isabella

Også Isabellas anden stol var både komfortabel og pæn. Nakkestøtten er fast og kan tages af og placeres, hvor man ønsker det, så også lavere personer eller børn kan placere den behageligt.

Loke, Isabella
Loke, Isabella
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Et væsentligt plus er, at stolen kan klappes sammen, så den kun fylder 9 cm i højden, hvilket er bedst af alle i testen. Det gør det  naturligvis lettere at have den med på tur, uden at den optager al pladsen i bagage- eller lasterummet.

En dejlig detalje er, at armlænene er en smule bredere end på hovedparten af testens øvrige stole, så armene hviler på en stor flade. Armlænene er meget lette at løfte og skifte position i.

Man er ikke nervøs for, at de ikke er ordentligt på plads. Både sidde- og ryghynde har ergonomiske zoner, der former sig efter kroppen. Man ligger meget komfortabelt, når stolen er slået helt ned.

Et kvalitetsprodukt, der både af testholdet og det supplerende panel af DCU-kollegaer blev vurderet som et af testens bedste.

Pris: 749 kr.

 

11. Malaga Breeze, Reimo

En flot stol, hvor der er en fin sammenhæng mellem det sorte stel og det sorte hyndestof.

Malaga Breeze, Reimo
Malaga Breeze, Reimo
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Der er ikke mindre end en halv meters forskel på stolehøjden i oprejst position i forhold til, når den er lagt helt ned. Det betyder, at man næsten kan få stolen i vandret position, og tilkøber man den fodstøtte, som Reimo også har på hylden, har man således en liggestol.

Fodstøtten sættes nemlig ikke på under stolen, men derimod som en forlængelse af siddehynden, hvilket giver et langt, sammenhængende stykke som på en liggestol.

Hynden er behagelig med skum i både ryg og siddehynde, ligesom der er ergonomiske zoner. Det er let at få fat i armlænene og løfte dem, så stolen kan skifte positur.

Nakkestøtten er indbygget i ryghynden og kan derfor ikke justeres.

Malaga Breeze, Reimo
Malaga Breeze, Reimo
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Det største minus ved denne stol var i testholdets optik, at ryglænet ikke er så højt, hvilket betyder, at høje personer støder det øverste af nakken ind i toppen af stellet i stedet for hynden. Mange vil derfor blive nødt til at medbringe en pude som nakkestøtte, for det savner man.

Derudover er det en dejlig stol, som er bygget til at klare op til 120 kg.

Pris: 699 kr.

 

12. Model Air Deluxe med justerbar nakkestøtte, Crespo

Det spanske mærke er blandt markedets mest luksuriøse, men også dyreste. Derfor er det også forventeligt, at stolen er meget harmonisk i sit udtryk med helt gråt stel og sort stof.

Det er let at skifte position med armlænene, og man er på intet tidspunkt nervøs for, at de ikke sidder korrekt.

Model Air Deluxe med justerbar nakkestøtte, Crespo
Model Air Deluxe med justerbar nakkestøtte, Crespo
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Der er kraftige hynder med komfortable, ergonomiske zoner i såvel ryg som bagdel, hvilket giver en meget fin siddekomfort.

Nakkestøtten er på denne stol opbygget efter samme princip som i biler, hvor puden sidder på et stel, som man derpå hiver op og ned.

Som det også var tilfældet med den tilsvarende nakkestøtte fra Outwell, skal man også her bruge lidt kræfter for at flytte den, men det er uundgåeligt, for sidder den for løst, vil den konstant glide ned. Der er ikke mulighed for at bruge nakkestøtten i lænden, hvis man foretrækker det.

Hyndestoffet omkring nakkestøtten er meget elegant udført og dækker overalt, inklusiv hele den øverste kant.

En gennemført lækker stol, som testholdet var meget begejstret for, og som desuden høstede tredjeflest stemmer blandt det supplerende panel af DCU-medarbejdere. Men man får også lov at betale for det.

Pris: 1.148 kr.

 

13. Air Deluxe med indbygget nakkestøtte, Crespo

Stolen har en god fasthed i både sæde og ryglæn. Såvel sæde som ryglæn har ergonomiske zoner i det faste, kraftige skum.

Air Deluxe med indbygget nakkestøtte, Crespo
Air Deluxe med indbygget nakkestøtte, Crespo
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
En finurlig detalje er, at Crespo indgraverer sit firmanavn i armlænene. Det har naturligvis kun kosmetisk betydning, men tager sig alligevel godt ud. Nok så væsentligt er det, at armlænene er kraftige og lette at indstille.

Nakkestøtten er ikke flytbar, men er syet ind i ryghynden som en forhøjning.

Testholdet, der begge er ret høje, var ikke så begejstrede for den løsning i denne stol, fordi man som høj person kan mærke den indsyede nakkestøtte på den øverste del af ryggen.

Blandt vores kollegaer, hvoraf flere er forholdsvis lave, fik stolen derimod fjerdeflest stemmer blandt de i alt 14 stole. Det viser blot, at en ellers lækker stol ikke passer alle mennesker lige godt.

Det ændrer dog ikke på, at det er en kvalitetsstol, som er æstetisk udformet med sort hyndestof, der matcher det sorte stof fornemt. Stolen er testens næstdyreste.

Pris: 1.098 kr.

 

14. Rocket, Wecamp

TESTVINDER

Såvel hynde som stel er i pæne grå nuancer. Stellet er pulverlakeret og tager sig godt ud, men denne lakering betyder, at ridser og slag let kan ses.

Rocket, Wecamp
Rocket, Wecamp
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Både ryghynde og siddehynde har ergonomiske zoner, som giver en behagelig siddekomfort. Skummet i hynderne føles meget behageligt – nærmest som om man bliver ”pakket ind”.

Nakkestøtten giver en rigtig god støtte og fremhæves af flere af vores kollegaer som den klart bedste på netop det punkt. Den kan tages af eller flyttes.

Armlænene løftes og sænkes helt uproblematisk, så det er let at indstille ryglænet i den rette position. En fin detalje er, at armlænene har en lille fordybning dér, hvor man typisk har albuerne.

To tværstivere giver stolen en fin fasthed, og tilkøber man fodstøtten, som man har mulighed for, kan stolen omdannes til en liggestol.

Rocket, Wecamp
Rocket, Wecamp
Foto: Lasse Løndahl Henriksen
Stolen var den absolutte favorit blandt kollegaerne i DCU-huset. Dermed lå de helt på linje med testholdet, som vurderer, at kvaliteten sammenholdt med god siddekomfort, fast nakkestøtte og en skarp pris gør, at denne stol i hård konkurrence med flere andre kvalitetsprodukter får stemplet som samlet testvinder.

Pris: 599 kr.

Om de testede stole:

1. Ranger

 • Leverandør: Jem & Fix
 • Positioner: Fem
 • Vægt: 3,3 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 40 cm
 • Siddedybde: 41 cm
 • Siddebredde: 45 cm
 • Højde på ryglæn: 72 cm
 • Højde i oprejst position: 109 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 84 cm
 • Armlæn: 6,5 cm bredt og 42,5 cm langt
 • Stel: Rundprofil aluminium, ø-mål 22 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 12,5 cm
 • Pris: 188 kr.

 

2. Camp+nature Siesta

 • Leverandør: thansen
 • Positioner: Fem
 • Vægt: 4,3 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 42 cm
 • Siddedybde: 41 cm
 • Siddebredde 47 cm
 • Højde på ryglæn: 76 cm
 • Højde i oprejst position: 108 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 89 cm
 • Armlæn: 5,5 cm brede og 47 cm lange
 • Stel: Rundprofil, ø-mål 22 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 14 cm
 • Pris: 349 kr.

 

3. Luxuxy Modena

 • Leverandør: Kampa
 • Positioner: Syv
 • Vægt: 5 kg
 • Maks belastning: 150 kg
 • Sædehøjde: 44 cm
 • Siddedybde: 45 cm
 • Siddebredde: 47 cm
 • Højde på ryglæn: 74 cm
 • Højde i oprejst position: 121 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 67 cm
 • Armlæn: 7 cm i bredden og 44 cm i længden
 • Stel: Rektangulær aluminium, ø-mål 36 x 22 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 10 cm
 • Pris: 628 kr.

 

4. Camp Out

 • Leverandør: Harald Nyborg
 • Vægt: 5,25 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 48 cm
 • Siddedybde: 42 cm
 • Siddebredde: 50 cm
 • Højde på ryglæn: 82 cm
 • Højde i oprejst position: 122 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 75 cm
 • Armlæn: 6 cm i bredden og 48 cm i længden
 • Stel: Rektangulær aluminium, ø-mål 33 x 22 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 15 cm
 • Pris: 398 kr.

 

5. Kenai

 • Leverandør: Outwell
 • Positioner: Syv
 • Vægt: 5,7 kg
 • Maks belastning: 150 kg
 • Sædehøjde: 46 cm
 • Sædedybde: 43 cm
 • Siddebredde: 49 cm
 • Højde på ryglæn: 61 cm med nakkestøtten nede og 74,5 cm med støtten slået op
 • Højde i oprejst position med nakkestøtten nede: 110 cm
 • Højde over jorden i yderste position med nakkestøtten nede: 79 cm
 • Armlæn: 7,5 cm i bredden, 46 cm i længden
 • Stel: Pulvercoated, rektangulær aluminium, ø-mål 22 x 33 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 11 cm
 • Pris: 679 kr.

 

6. Lounge Firenze

 • Leverandør: Kampa
 • Positioner: Syv
 • Vægt: 6,1 kg
 • Maks belastning: 150 kg
 • Sædehøjde: 47 cm
 • Siddedybde: 48 cm
 • Siddebredde: 51 cm
 • Højde på ryglæn: 71 cm
 • Højde i oprejst position: 122 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 87 cm
 • Armlæn: 7,5 cm i bredden og 44 cm i længden
 • Stel: Rektangulært aluminiumsstel 22 x 35 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 9,5 cm
 • Pris: 638 kr.

 

7. Advancer

 • Leverandør: Westfield
 • Positioner: Fem
 • Vægt: 5,4 kg
 • Maks belastning: 140 kg
 • Sædehøjde: 50 cm
 • Siddedybde: 42 cm
 • Siddebredde: 50 cm
 • Højde på ryglæn: 77 cm
 • Højde i oprejst position: 126 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 78 cm
 • Armlæn: 6,5 cm i bredden og 44,5 cm i længden
 • Stel: Rektangulært aluminiumsstel, ø-mål 25 x 41 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 16 cm høj
 • Pris: 949 kr.

 

8. Campingstol

 • Leverandør: Biltema
 • Positioner: Fem
 • Vægt: 4,3 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 45 cm
 • Siddedybde: 42,5 cm
 • Siddebredde: 50,5 cm
 • Højde på ryglæn: 76 cm
 • Højde i oprejst position: 117 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 90 cm
 • Armlæn: 6 cm i bredden og 46,5 cm i længden.
 • Stel: Rektangulær aluminium, ø-mål 20 x 32 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 14,5 cm
 • Pris: 399 kr.

 

9. Thor

 • Leverandør: Isabella
 • Positioner: Otte
 • Vægt: 5,2 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 46 cm
 • Siddedybde: 43 cm
 • Siddebredde: 48,5 cm
 • Højde på ryglæn: 78 cm
 • Højde i oprejst position: 120 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 77 cm
 • Armlæn: 7 cm i bredden og 48 cm i længden
 • Stel: Rektangulært aluminium, ø-mål 22 x 36 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 13 cm
 • Pris: 749 kr.

 

10. Loke

 • Leverandør: Isabella
 • Positioner: Syv
 • Vægt: 5,4 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 47 cm
 • Siddedybde: 47 cm
 • Siddebredde: 48,5 cm
 • Højde på ryglæn: 72,5 cm
 • Højde i oprejst position: 122 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 79 cm
 • Armlæn: 8 cm i bredden og 46 cm i længden
 • Stel: Rektangulær aluminium, ø-mål: 22 x 36 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 9 cm
 • Pris: 749 kr.

 

11. Malaga Breeze

 • Leverandør: Reimo
 • Positioner: Seks
 • Vægt: 5,4 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 47 cm
 • Siddedybde: 44 cm
 • Siddebredde: 48 cm
 • Højde på ryglæn: 71 cm
 • Højde på ryglæn i oprejst position: 120 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 70 cm
 • Armlæn: 7 cm i bredden og 44 cm i længden
 • Stel: rektangulært aluminiums, ø-mål: 22 x 35 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 10 cm
 • Pris: 699 kr.

 

12. Model Air Deluxe med justerbar nakkestøtte

 • Leverandør: Crespo
 • Positioner: Syv
 • Vægt: 5,6 kg
 • Maks belastning: 140 kg
 • Sædehøjde: 49 cm
 • Siddedybde: 45 cm
 • Siddebredde: 51 cm
 • Højde på ryglæn: Med nakkestøtten nede: 61 cm – med nakkestøtten oppe: 74 cm
 • Højde i oprejst position med nakkestøtten nede: 105 cm
 • Højde i nederste position med nakkestøtten nede: 72,5 cm
 • Armlæn: 8 cm i bredden og 45 i længden
 • Stel: Rektangulært aluminium, ø-mål 20 x 40 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 11 cm
 • Pris: 1.148 kr.

 

13. Air Deluxe med indbygget nakkestøtte

 • Leverandør: Crespo
 • Positioner: Syv
 • Vægt: 5,2  kg
 • Maks belastning: 140 kg
 • Sædehøjde: 48 cm
 • Siddedybde: 45 cm
 • Siddebredde: 51 cm
 • Højde på ryglæn: 76 cm
 • Højde på ryglæn i oprejst position: 119 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 79 cm
 • Armlæn: 7,5 cm i bredden og 44 cm i længden
 • Stel: Rektangulært aluminium, ø-mål 20 x 40 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 10 cm
 • Pris: 1.098 kr.

 

14. Rocket

 • Leverandør: Wecamp
 • Positioner: Seks
 • Vægt: 5 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Sædehøjde: 44 cm
 • Siddedybde: 42,5 cm
 • Siddebredde: 49 cm
 • Højde på ryglæn: 73 cm
 • Højde i oprejst position: 120 cm
 • Højde over jorden i yderste position: 74 cm
 • Armlæn: 6 cm i bredden 47 cm i længden
 • Stel: Rektangulært aluminiumsstel, ø-mål 22 x 33 mm
 • Højde i sammenklappet tilstand: 13 cm
 • Pris: 599 kr.