• DA
  • EN
  • DE
  • NL
  • EN-GB
  • FR
  • IT
  • PT-PT
  • ES

Top 10 attraktioner

1. Den lille Havfrue

I 1909 så brygger Carl Jacobsen balletten Den lille Havfrue, baseret på H. C. Andersens eventyr af samme navn. Dybt betaget af denne forestilling bad han billedhuggeren Edvard Eriksen om at skabe en statue af den smukke havfrue. Edvard Eriksen brugte sin kone Eline som model og skabte Københavns vartegn Den lille Havfrue, som blev afsløret på Langelinie 23. august 1913 som en gave til byen. Hvert år fejres hendes fødselsdag med balloner, musik og havfruer.

2. Christiania

Christiania er en hippiefristad midt i København, og uden tvivl én af Danmarks største turistattraktioner. Christianias historie strækker sig helt tilbage til 1971, hvor en gruppe slumstormere klippede hul i hegnet til Bådsmandstræde Kaserne. I dag bor mange af de oprindelige indbyggere stadig i den kollektivt styrede landsby, og området har da også en umiskendelig 70'er aura. Området kan for nogen virke råt og navnlig miljøet omkring Pusher Street udpeges af politiet til at være styret af organiserede kriminelle. Christianitterne har selv vedtaget regler, som de af sikkerhedsmæssige årsager opfordrer besøgende til at overholde: De fraråder gæster at fotografere, løbe og tale i mobiltelefon på området, især i og omkring Pusher Street.

3. Nyhavn

Nyhavn er en af Københavns absolutte turistmagneter. Det er et perfekt sted at slutte en lang dag. Spis på en af de mange hyggelige restauranter eller gør som københavnerne og slå dig ned på kajen med en medbragt øl. Nyhavn hed oprindelig Den Nye Havn og stammer tilbage fra 1673. Den startede som en travl erhvervshavn, hvor skibe fra hele verden lagde til kaj. Livet i havnen var præget af sømænd, værtshuse, glædespiger og fest.

4. Strøget

Københavns største indkøbsområde er centreret omkring Strøget i hjertet af København. Strøget er verdens længste gågade med et væld af butikker, fra budgetvenlige kæder til nogle af verdens dyreste mærkevarebutikker. Strækningen er 1,1 kilometer lang og går fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget er et kælenavn fra 1800-tallet og dækker over gaderne Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet og Østergade samt torvene Nytorv, Gammeltorv og Amagertorv.

5. Amalienborg Slot

Amalienborg blev bygget i 1700-tallet og er en af de mest imponerende rokokobygninger i Danmark. Amalienborg består af fire identiske palæer. De benævnes med uret fra kolonnaden: Christian VII’s palæ (også kaldes Moltkes Palæ, gæstepalæ), Christian VIII's Palæ (også kaldet Levetzaus Palæ, gæstebolig for Prins Joachim og Prinsesse Benedikte), Frederik VIII's Palæ (også kaldet Brockdorffs Palæ, kronprinsefamilien bolig) og Christian IX's Palæ (dronningens og prinsgemalens bolig). I midten af slotspladsen er der rejst en statue af Kong Frederik V fra 1771.

6. Tivoli

Forlystelsesparken Tivoli er et must for alle børn og barnlige sjæle, der besøger København. Tivoli ligger kun få minutters gang fra Rådhuspladsen, og med Københavns Hovedbanegård som nærmeste nabo er det let at komme dertil. Tivoli blev grundlagt i 1843 og er blevet en national skat og en international attraktion. Eventyrforfatter H.C. Andersen besøgte haven mange gange, og det samme gjorde Walt Disney og mange andre berømtheder, som alle blev forelsket i havens magiske univers. En del af Tivolis hemmelighed er, at der er noget for enhver smag. Den gamle have er smukkere end nogen anden forlystelsespark med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Om aftenen skaber tusindvis af farvede lys en eventyrlig atmosfære, der er helt unik.

7. Bakken

Dyrehavsbakken er verdens ældste forlystelsespark, og siden oprindelsen i 1583 har det været et af Københavns foretrukne forlystelsessteder. I dag er Dyrehavsbakken eller Bakken, som det gamle sted kaldes i folkemunde, vor tids bedste eksempel på ægte, dansk folkelighed. Den gamle rutchebane af træ er fortsat en af de mest populære forlystelser på Bakken.

8. Zoo

Københavns Zoo har mere end 3.000 dyr fra hele verden og i alt 264 forskellige arter. Og uanset vejret udenfor, venter der dig et varmt og fugtigt klima inden i Regnskoven. Zoo har også Europas største Børnezoo, hvor børnene kan klappe geder og kaniner og se slanger. Zoo i København er desuden hjemsted for arkitekt Sir Norman Fosters fantastiske elefanthus, Dall Lindhardtsen A/S's flodhestehus, og en ny Polar Ring for de nordatlantiske dyr.

9. Den blå planet

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium er Nordeuropas største akvarium og tilbyder en unik oplevelse for børn og voksne. Med Den Blå Planet har Danmark igen fået et nationalt akvarium i verdenseliten og et nyt arkitektonisk vartegn. Den Blå Planet har vand på alle sider og skal give de besøgende en fornemmelse af at være under havets overflade. Det nye byggeri består af fem "arme", der går ud fra centrum. Det gør, at gæsterne selv kan bestemme deres rute rundt i akvariet for at se de eksotiske væsener under vand. 3.000 dyr er flyttet med fra det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund, og 17.000 nye er kommet til, så du kan komme tæt på i alt 20.000 fisk og havdyr, fordelt på 53 akvarier med i alt syv millioner liter vand.

10. Nationalmuseet

På Nationalmuseet i København kan du følge hele Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden til nutidens samfund.Nationalmuseet har til huse i Prinsens Palæ, der blev bygget i 1743-44 af hofbygmester Nicolai Eigtved til Kronprins Frederik V og Kronprinsesse Louise. En suite af elegante sale står stadig næsten som dengang, prinser og prinsesser havde deres gang i dem med paneler, stuk, lysekroner og møbler. I det kongelige 1700-tals palæ kan du se eller gense historiske klassikere som solvognen og Egtvedpigen og opleve udstillingen Danmarkshistorier 1660-2000. Hvert år er der én stor og flere mindre særudstillinger samt en lang række omvisninger og arrangementer.

DCU-Copenhagen Camp "Absalon"

Korsdalsvej 132
2610 Rødovre
Danmark

+45 36 41 06 00

copenhagen@dcu.dk

Åbningstider

01.01-31.12
Se åbningstiderne i Informationen under OM OS

Læs vores pladsbrochure her