• DA
  • EN
  • DE
  • NL
  • EN-GB
  • FR
  • IT
  • PT-PT
  • ES

Royale København

København er en royal by og hjemsted til verdens ældste monarki. I og omkring byen kan du finde slotte, paladser, royale statuer og monumenter. Hver dag kl. 12.00 kan du opleve vagtskifte på Amalienborg. Den Kongelige Livgarde forlader kasernen ved Rosenborg Slot omkring kl. 11.30, hvorefter de marcherer gennem byen til Amalienborg Slot, som er hjem til den danske monark Dronning Margrethe II. Her er nogle royale højdepunkter.

Amalienborg Slot

Amalienborg blev bygget i 1700-tallet, og er en af de mest imponerende rokokobygninger i Danmark. Amalienborg består af fire identiske palæer. De benævnes med uret fra kolonnaden: Christian VII’s palæ (også kaldes Moltkes Palæ, gæstepalæ), Christian VIII's Palæ (også kaldet Levetzaus Palæ, gæstebolig for Prins Joachim og Prinsesse Benedikte), Frederik VIII's Palæ (også kaldet Brockdorffs Palæ, kronprinsefamilien bolig) og Christian IX's Palæ (dronningens og prinsgemalens bolig).

I midten af slotspladsen er der rejst en statue af Kong Frederik V fra 1771. På Amalienborgmuseet i Christian VIII’s palæ kan du opleve det kongelige liv i fortid og nutid. Museet præsenterer de seneste konger og dronningers private værelser og en udstilling om monarkiet med dets mange traditioner

Amalienborgmuseet

Fuldend besøget på Amalienborg slotsplads – træd indenfor i palæet og oplev det kongelige liv i fortid og nutid. Amalienborg præsenterer de seneste konger og dronningers private værelser og en udstilling om monarkiet med dets mange traditioner. Amalienborgmuseet rækker 150 år tilbage i tid til Christian 9. og Dronning Louise, der blev kendt som "Europas svigerforældre", fordi fire af deres børn besteg Europas troner som henholdsvis kejserinde af Rusland, dronning af England, konge af Grækenland og konge af Danmark.

Som i en tidsrejse står Christian 9. og Dronning Louise samt deres efterkommeres værelser intakte. Hvert rum vidner om tidens trends og beboeres personlige smag – det være sig i klunketidsstil, militærstil eller ridderligt inspireret. I Havesalen kan du få et indblik i kongeligt liv og monarkiet i det 21. århundrede. Med en kongelig titel følger mange opgaver og traditioner, hvilket udstillingen giver rig mulighed for at udforske, så den besøgende får en fin forståelse af, hvad det vil sige at være kongelig i dag.

Om lørdagen er der adgang til beletagen med Gallsalen og de øvrige pragtrum, der stadig bliver brugt som repræsentationslokaler af den kongelige familie. Husets maskot, elefanten Hannibal, møder børnene i øjenhøjde på skilte henvendt specielt til dem.

Frederiksberg Slot

Frederiksberg Slot ligger på toppen af Valby Bakke med udsigt over smukke Frederiksberg Have i københavnerbydelen Frederiksberg. Slottet daterer tilbage til begyndelsen af 1700-tallet og er inspireret af den tids italienske byggestil. Kong Frederik 4. anvendte Frederiksberg Slot som sommerslot, mens Kong Christian 6. boede fast på slottet i en periode, mens Christiansborg Slot blev bygget færdigt.

Den sindssyge Kong Christian 7. blev født på Christiansborg Slot 29. januar 1749 og boede i første halvdel af sit liv på Christiansborg sammen med sin unge hustru Dronning Caroline Mathilde. Ægteskabet hindrede ham dog ikke i at holde vilde fester på Frederiksberg Slot. Parret og deres livslæge Johan Friedrich Struensee, som samtidigt var dronningens elsker, flyttede også senere ind på Frederiksberg Slot.

I 1768 fødte Dronning Caroline Mathilde sønnen, den senere Kong Frederik 6. Eftersigende elskede han Frederiksberg Slot og den tilhørende Frederiksberg Have, hvor han som voksen sejlede med sin familie på kanalerne. Det forlyder, at han går igen på slottet i form af en lille hvid hund.

Rosenborg Slot

Slottet i København huser nogle af Danmarks største kulturskatte. Slottet blev bygget 1606-34 af Christian IV som lystslot. I kælderen finder du de danske kronjuveler og kongekroner. Blandt de vigtigste attraktioner er Riddersalen med tronstolene, og de tre løver af sølv i naturlig størrelse, der står vagt om dem. Kongetronen er udført i narhvalstand med forgyldte figurer, og dronningetronen er lavet af sølv.

På væggene hænger en stor gobelinserie fra 1693, der viser berømte slag mellem Danmark og Sverige. Interiørerne er velbevarede og inviterer på en tidsrejse, hvor besøgende kan opleve kongens private skrivestue, badeværelse og voksfigurer af tidligere kongelige personer. Slottet huser også en imponerende samling af Flora Danica og en af verdens fineste samlinger af veneziansk glas, begge dele udstillede i tårnkamre.

Christiansborg Slot

Til Hendes Majestæt Dronning Margrethe II's 50 års fødselsdag i 1990 blev 11 gobeliner bestilt hos Le Mobilier National et les Manufactures Nationales des Gobelins et de Beauvais, Paris - i daglig tale les Gobelins - som en gave fra dansk erhvervsliv. Gobelinserien beskriver Danmarks- og verdenshistoriens gang og kommer blandt meget omkring vikingetiden, middelalderen, enevælden, reformationen, 2. Verdenskrig, nutiden og endog fremtiden.

Ruinerne

I kælderen under Christiansborg Slot, findes velbevarede ruiner af biskop Absalons Borg fra 1167 og det efterfølgende Københavns Slot. I et tilhørende udstillingslokale fortælles om de forskellige slottes historie med tekst, billeder og modeller af slottene. Det er usædvanligt, at en bygning som Christiansborg, Danmarks politiske centrum, også rummer rester af landets middelalderlige hovedborg. Da fundamentet til det nuværende Christiansborg Slot skulle støbes, stødte arbejderne på ruiner af flere bygninger og stykker af en ringmur. 

Nationalmuseets eksperter blev tilkaldt, og det viste sig, at ruinerne gik tilbage til omkring år 1167. Det var Biskop Absalons borg, der dengang lå på en lille ø uden for Købmændenes havn. Borgen var omgivet af en ringmur, og den stod i 200 år. I ruinerne er det muligt at følge, hvordan borgen gennem årene er blevet udviklet og fornyet

DCU-Copenhagen Camp "Absalon"

Korsdalsvej 132
2610 Rødovre
Danmark

+45 36 41 06 00

copenhagen@dcu.dk

Åbningstider

01.01-31.12
Se åbningstiderne i Informationen under OM OS

Læs vores pladsbrochure her