• DA
  • EN
  • DE
  • NL
  • EN-GB
  • FR
  • IT
  • PT-PT
  • ES

Attraktioner i og omkring København

Arken

ARKEN Museum for Moderne Kunst i Ishøj viser udstillinger med de største, modernistiske kunstnere og udstillinger af samtidskunst. ARKEN har også en stor museumsbutik og et børneværksted.

Botanisk Have

I Botanisk Have findes blandt andet 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Det er gratis at komme ind og gå en tur i den smukke have.

Experimentarium

Er du nysgerrig? Og elsker du overraskende oplevelser? Besøg Experimentarium og bliv klogere. Med 4.000 kvadratmeter byder Experimentarium på et utal af skæve og sjove udfordringer og eksperimenter for alle.

Frilandsmuseet

Tag på museum i fri natur. På Frilandsmuseet kan du besøge fortidens gårde og landejendomme. Frilandsmuseet er tilknyttet Nationalmuseet og består af omkring 100 originale huse og ejendomme fra hele landet.

Ny Carlsberg Glyptotek

Antikke skulpturer, betydningsfulde kunstværker og spændende arkitektur samlet på ét sted. Ny Carlsberg Glyptotek blev stiftet i 1888 af brygger Carl Jacobsen (1842-1914) og har en fast samling på ca. 10.000 kunstværker fordelt på to hovedsamlinger.

Tycho Brahe

Tycho Brahe Planetarium er Danmarks offentlige centrum for rumforskning og astronomi. Her er der lærerig underholdning om kosmologien for hele familien. Den permanente udstilling udforsker stjernebilledet, og IMAX-biografen (Rumteatret) viser medrivende natur- og stjernefilm på et 1.000 kvadratmeter stort lærred.

Rundtårn

Christian IV og Tycho Brahes Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatorium. Da Christian IV byggede Rundetaarn var Danmark kendt i astronomiens verden takket være astronomen Tycho Brahe. Da Tycho Brahe døde i 1601, ville Christian IV videreføre Brahes forskning med et universitetsobservatorium, hvilket resulterede i opførelsen af Rundetaarn.  Det er længe siden, at videnskabsmændene forlod Rundetaarn, men observatoriet bliver stadig flittigt brugt af amatørastronomer og tårnets mange gæster. Rundt om observatoriet løber en udendørs platform, hvor du finder den bedste udsigt over Københavns latinerkvarter. Vejen til toppen går via den hvidkalkede sneglegang, der er 268,5 meter lang i yderbanen og kun 85,5 m inde ved tårnets kerne.

Post & Tele Museum

På Post og Tele museet i København kan du følge kommunikationens udvikling fra de første breve og frimærker til den første e-mail. Fra Christian IV’s postvæsen, over telegrafen og fastnettelefonen til mobiltelefonen og internettets elektroniske motorvej. Hvordan var det lige vi kommunikerede, før mobiltelefon og internet holdt deres indtog i vores hverdag? Gå på oplevelse i 400 års kommunikationshistorie på Post & Tele Museum og hør H.C. Andersen fortælle om isbåde, diligencer og breve eller send en besked med telegrafen. Du kan også prøve de gamle telefoner med håndsving og opleve en mobiltelefon på 11,5 kg. Igennem hele udstillingen er der rig mulighed for at lytte, se, trykke, prøve, tale, føle, quizze og konkurrere, så alle sanser bliver aktiveret og hele familien underholdt.

Oversigtskort over attraktioner i København & omegn

DCU-Copenhagen Camp "Absalon"

Korsdalsvej 132
2610 Rødovre
Danmark

+45 36 41 06 00

copenhagen@dcu.dk

Åbningstider

01.01-31.12
Se åbningstiderne i Informationen under OM OS

Læs vores pladsbrochure her