• DA
  • EN
  • DE
  • NL
  • EN-GB
  • FR
  • IT
  • PT-PT
  • ES

Området ved campingpladsen

Bag campingpladsen ligger Vestvolden - en del af Københavns Befæstning. Som en næsten 15 kilometer lang slange strækker Vestvolden sig fra Avedøre til Utterslev Mose.

For 120 år siden, da volden blev anlagt, udgjorde den et af de mest omfangsrige ingeniørprojekter nogensinde. Omkring 2.000 ’voldbisser’ knoklede gennem fire år med at bygge forsvarsværkerne. For hver meter af den 14.361 meter lange vold skulle ca. 225 kubikmeter jord flyttes med håndkraft; med skovl, trillebør og tipvogne. Det svarer til i alt 3,15 millioner kubikmeter jord.

I dag er Vestvolden stadig et imponerende bygningsværk med voldgrav, magasiner og underjordiske gange. Men Vestvolden byder ikke kun på historiske vingesus. Det gamle forsvarsanlæg er også et stort rekreativt område fyldt med naturoplevelser. For eksempel kan du cykle eller løbe hele vejen langs volden fra Utterslev Mose i nord til Avedøre i syd, du kan finde cykeludfordringsbaner langs volden, gå på skattejagt eller spille mobilspillet "Forsvundet i tiden".

Som en del af Vestvolden ligger den store bunker i Ejby. Bunkeren har altid været omgærdet af mystik. Anlægget er ikke en del af Københavns oprindelige befæstning, men blev opført som kontrolcenter til Københavns nye luftforsvar i 1952.

Oplevelser lige bag pladsen

Gå på opdagelse: Vestvolden vrimler med gamle batterier, ammunitionsrum og kaponierer. Både langs voldgraven, på selve volden og ud til voldgaden kan du opdage de historiske bygninger.

Snør løbeskoene: Løb i grønne og historiske omgivelser. Næsten hele Vestvolden er blevet asfalteret og belyst, så det er trygt at færdes der, også når det er mørkt.

Sundhedssporet i Rødovre (2,3 km rundstrækning) er også en del af Befæstningen. Her kan voksne og børn fra 10 år gå eller løbe et par kilometer, uanset om du er rutineret løber, inkarneret stavgænger, eller ikke vant til at få så meget motion. Sundhedssporet kræver ikke god form. Faktisk er det meningen, at sundhedssporene skal hjælpe dig til en bedre form, ved at du kan aflæse din kondi og se dine forbedringer på tavlerne på startstedet efter en omgang.

Cykelture: Vestvolden er den ideelle baggrund for en cykeltur. Med sine 14 kilometer kan du på en gang få gang i benmusklerne og gå på opdagelse i voldens mange spændende bygninger.

Ejbybunkeren

Hemmelig koldkrigsbunker åbnet som oplevelsescenter.

På Vestvolden i Rødovre ligger et stykke danmarkshistorie: en stor bunker, der siden Den kolde krig har været omgærdet af mystik og helt lukket for offentligheden. I det nye oplevelses- og formidlingscenter kan man i bedste action-stil være kontraspion i et mobilspil og forsøge at forhindre 3. Verdenskrig som kontrolofficer ved det interaktive operationsbord. Eller man kan teste sin viden på ingeniørens levende skrivebord, grave volden ud sammen med Voldbisserne eller afprøve sine evner som cykelordonnans.

Alt sammen i nyskabende, digitale universer, hvor publikum selv spiller hovedrollen. Med det nye formidlings- og oplevelsescenter får beboere og turister i hovedstadsregionen adgang til en helt unik attraktion, som kan kombineres med spændende naturoplevelser på den historiske Vestvold. En oplevelse værd for både voksne og børn.

Hjertestien

Hjertestien er 3,6 km lang og går langs med pladsen. Stien er velegnet både til picnic og motion, så selv om man kommer til "byen", har man også naturen i baghaven.

Vestbadet

Har man lyst til at få dyppet tæerne, ligger Vestbadet tæt på campingpladsen. Her findes der Friluftsbad, Svømmehal, Kurbadsafdeling, Motionscenter, Café og Konferencelokaler. Stedet afholder masser af spændende arrangementer såsom ”Familiewellness” og ”Mor-datter-aften” (til nogle arrangementer kræves forhåndstilmelding og forhåndsbetaling).

 

DCU-Copenhagen Camp "Absalon"

Korsdalsvej 132
2610 Rødovre
Danmark

+45 36 41 06 00

copenhagen@dcu.dk

Åbningstider

01.01-31.12
Se åbningstiderne i Informationen under OM OS

Læs vores pladsbrochure her