• DA
  • EN
  • DE
  • NL
  • EN-GB
  • FR
  • IT
  • PT-PT
  • ES
Fredensborg Slot_foto: Kim Wyon

Seværdigheder i området

10 seværdigheder du skal se nær DCU-Camping Rågeleje

Området omkring DCU-Camping Rågeleje byder på et hav af skønne naturperler og oplevelser for alle aldre... 

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er Nordens største renæssanceanlæg og ligger i Hillerød, en halv times kørsel fra DCU-Camping Rågeleje. Her kan du opleve 500 års danmarkshistorie på Christian 4.s renæssanceslot fra 1600-tallet. Mød konger, dronninger og kulturpersonligheder i museets samling og lad børnene opleve Børnenes Danmarkshistorie. Glem ikke at besøge slottets mest imponerende pragtrum; Riddersalen, Audienssalen, Slotskirken og den imnponerende barokhave. 

Paragliding i Rågeleje

Sjælland byder på meget få egnede steder til paragliding, men skrænten i Rågeleje skiller sig positivt ud. Her kan man sagtens komme op i 150 meters højde med sin glider, der minder om en faldskærm. Her kan man svæve sammen med fuglene, som sjældent lader sig mærke af paraglidernes tilstedeværelse, når de er i luften. I Danmark kan man paraglide året rundt, selvom sommeren egner sig bedst, idet det skal være om dagen, og de som bekendt er længere på den årstid. Skrænten i Rågeleje udmærker sig ved, at vinden giver opdrift til skærmen, når man løber ned ad bakken. Det gør altså, at man kan svæve højt under skyen i selskab med fuglene og beundre det sydlige Kattegats møde med det skønne bakkede Nordsjælland.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland blev indviet i maj 2018, og er med et areal på cirka 26.250 ha den næststørste danske nationalpark. Nogle af landets artsmæssige mest mangfoldige løvskove, som blandt andet Gribskov ligger i nationalparken, men også Danmarks vandrigeste sø, Esrum Sø, og Arresø, der er Danmarks største sø målt efter areal, ligger i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Fra DCU-Camping Rågeleje er der en god halv times cykeltur til nationalparken, mens man i bil kan komme dertil på cirka den halve tid.

Den Danske Riviera

Kyststrækningen ved DCU-Camping Rågeleje er en del af den 120 kilometer lange ”Danske Riviera”, der strækker sig fra Sejerø-bugten i vest til Øresund i øst. I løbet af 1900-tallet fik flere af hovedstadens bedre stillede borgere sommerhuse ved Nordsjællands kyster, og de første badebyer i området opstod. De dyreste og mest fornemme badebyer var Hornbæk, Liseleje og Rågeleje. Den flade sandstrand ved Rågeleje er børnevenlig, bred og fladbundet i vandet, så man kan gå relativt langt ud, inden det bliver dybt.

Heatherhill

Udover ud over den børnevenlige Rågeleje Strand, byder Den Danske Riviera omkring Rågeleje også på skøn natur. Kun 500 meter fra DCU-Camping Rågeleje ligger Heatherhill, som er et åbent og fredet naturområde med store bakker, helt ud til Kattegat. Om sommeren græsser fårene på de lyngklædte bakker, mens området er fantastisk til kælketure for vintercampisterne på pladsen, når sneen falder. Terrænet med de markante bakker og dale, blev dannet under den sidste istid. Bakkerne er ca. 20 meter høje og hovedparten af området er dækket af hede og lyngplanter. Deraf navnet Heather Hill.

Maglehøje

Er man endnu ikke blevet mæt af al den friske luft, ligger Maglehøje 10-15 minutters cykeltur fra DCU-Camping Rågeleje. Maglehøje er en gruppe på 10-12 gravhøje fra bronzealderen, der oprindeligt talte mindst 34 tætliggende høje på op til otte meters højde. Højene ligger i et velbevaret og fredet landskab og kan dateres til ældre og yngre bronzealder 1700-1000 f.Kr. En 1,3 kilometer lang sti leder dig rundt til alle højene, og fra toppene af er der en pragtfuld udsigt over Nordsjælland og ud mod Kattegat.

Nordsjællands Veterantog

Nordsjællands Veterantog kører for dampende kedler hele året og i store dele af Nordsjælland fra Græsted, cirka 15 minutter i bil fra DCU-Camping Rågeleje. Børn fra 0 til 12 år kan blive medlem af Skildpaddeklubben, som giver en årlig frirejse til toget, samt invitation til børne-weekend på den gamle station i Græsted med masser spændende af aktiviteter for børn. Nordsjællands Veterantog råder derudover over en flot samling af damplokomotiver som blandt rangerlokomotivet Gungner fra 1883 samt alt fra motormateriel, passager- og godsvogne.

Gilleleje Havn og Kulturhavn

Gilleleje Havn er Sjællands største fiskerihavn med plads til 220 faste lystbåde. Den maritime stemning er intens med fiskere, der losser deres kuttere og ordner deres garn, mens skibe trækkes på bedding for at blive slebet og malet. Både havneområdet og Gilleleje by byder på et utal af gode spisesteder, og regner det, er Kulturhavn Gilleleje et oplagt udflugtssted. Her danner Gilleleje Bibliotek, Gilleleje Bio, Restaurant Bolværket, Mezzaninen, Kulturbroen og Galleriet, rammen om et hav af kulturelle og underholdende arrangementer og aktiviteter året rundt for både voksne og børn. Gilleleje er en god halv times på cykel langs den skønne Den Danske Riviera fra DCU-Camping Rågeleje og halvdelen af tiden i bil.

Kierkegaard by Nature

Når du nu er i Gilleleje, kan du gå i den verdenskendte danske filosof Søren Kierkegaards fodspor på en 12 kilometer lang naturskøn vandrerute, der starter og slutter i Gilleleje havn. Ruten kommer forbi Gilbjerg ved Gilleleje, der angiveligt var et af Søren Kierkegaards yndlingssteder, hvor han vandrede og filosoferede over livet og det der var større end ham selv. Er tiden eller konditionen ikke helt til samtlige 12 kilometer, kan ruten sagtens deles op i bidder og tages over flere gange. Kierkegaard by Nature er en interaktiv vandrerute og i løbet af de 12 kilometer møder du 12 Kierkegaard citater, der lægger op til refleksion og samtale. Alt, du skal gøre, er at downloade Kierkegaard by Nature-appen, snøre vandreskoene og komme afsted.

Tisvilde Hegn og Tibirke Kirke

Tibirke Kirke ligger lige øst for Tisvilde Hegn. Kirken er en smuk lille romansk kampestenskirke fra 1120-30’erne. De forskellige byggestile fra senere til- og ombygninger træder tydeligt frem i murværket. Området omkring Hvis vejret til det, kan en gåtur i Tisvilde Hegn stærkt anbefales. Tisvilde Hegn ligger otte kilometers cykeltur syd for DCU-Camping Rågeleje og er en rigtig troldeskov. Her finder du blandt meget andet Sjællands største hede, en gammel slotsruin og en forsvunden landsby dybt inde i skoven.

Oversigtskort over attraktioner i Nordsjælland

DCU-Camping Rågeleje

Hostrupsvej 2
3210 Vejby
Danmark

+45 48 71 56 40

raageleje@dcu.dk

Åbningstider

01.01-31.12
Se åbningstiderne i Informationen under OM OS

Læs vores pladsbrochure her