• DA
 • EN
 • DE
 • NL
 • EN-GB
 • FR
 • IT
 • PT-PT
 • ES

Området ved campingpladsen

Vi kalder Nordsjælland for Kongernes Nordsjælland. Det er her, man finder de smukke slotte, de store skove, søerne og næsten 100 km kyststrækning med vidunderlige badestrande. Kronborg Slot er altid et besøg værd.

Købstaden Helsingør, med blandt andet det flotte Kronborg Slot, ligger kun 12 km væk og til København er der kun 45 km fra campingpladsen. Så der er rig mulighed for at opleve alle Nordsjællands og Københavns seværdigheder. Der er ikke langt til Esrum kloster, som er et besøg værd og turen omkring Esrum sø er en dejlig oplevelse. I Dronningmølle er der bla. Tegners museum, som ligger i naturområdet "Rusland".

Nyd kunsten og kulturen i Nordsjælland

I Nordsjælland ligger den smukke park Rusland, hvor en masse store og imponerende skulpturer udført af billedhuggeren Rudolph Tegner (1873-1950) viser sig frem. Udover statueparken er også det store Rudolf Tegners museum et besøg værd. Museet ligger i selve parken. Der vises over 250 arbejder i gips, ler, bronze og marmor.

Karen Blixens museum ligger i Rungstedlund få minutters gang fra Rungsted Havn. Karen Blixen (1885-1962) var og er, en af Danmarks største forfattere. Hun er født i huset og har boet der gennem sin barndom og en stor del af sit voksne liv. 

Nivågaards Malerisamling finder man i Nivå midtvejs mellem Rungsted og Humlebæk. Nivågaards Malerisamling er et af Danmarks fine, gamle museer, der især er kendt for en fremragende samling af ældre europæiske kunstnere, bl.a. landets eneste ægte Rembrandt.

Knud Rasmussens Hus finder man i den allernordligste del af Nordsjælland helt ude mod vest ved Hundested. Danmarks berømte polarforsker Knud Rasmussen byggede i 1917 huset ved Spodsbjerg Fyr, og her boede han mellem sine rejser til de nordelige polaregne. I dag står huset urørt siden Knud Rasmussens dage. Interiøreret er intakt med møbler, malerier og fotografier.

Hornbæk by

I Hornbæk by er der livlig aktivitet hele sommeren igennem - både for børn og voksne. Kun 50 km nord for Danmarks hovedstad finder du Hornbæk, en perle af en lille by, der har alt, hvad livsnydere og strandelskere kan begære.

Hornbæk er stedet, hvor det kræsne publikum kan få ro i sjælen og nyde omgivelser som stranden, lyset, den friske luft, naturen og samtidig få et rigt udbud af godt til ganen og inspiration fra et mangfoldigt kultur- og handelsliv.

Strand, havn, spisesteder, natur og handelsliv tiltrækker gæster fra et stort opland, bl.a. mange endagsgæster fra København og omegn. Der er levende musik på flere af byens restauranter.

Historie

Hornbæk omtales første gang i historien, som en afgiftspligtig samlet bebyggelse i Esrum Klosters Brevbog i 1497. Klosteret fastsatte fæsteafgiften for Olaf Bendtsen til 1 tønde fisk, andre kunne nøjes med ½ tønde. Indtægtskilden var ikke så meget landbrug, men fisken i Øresund, som var rigt på sild.

Siden da er der gået godt 500 år, hvorfra kan nævnes enkelte begivenheder: I 1737 blev den nuværende Hornbæk Kirke indviet. De to tidligere kirker havde ikke kunnet holde til det hårde klima med sandflugt på den nordvendte kyst. Kirken er omgivet af fiskerlejets huse i læ af plantagerne mod øst og vest og rummer fine seværdigheder som fx den middelalderlige døbefont med løvefigurer, 4 kirkeskibe fra Englandskrigens tid 1807 - 14 og et alterbillede af C.V. Eckersberg.

I 1774 strandede et engelsk fartøj i bugten ved Villingebæk. 5 besætningsmedlemmer druknede, men fra Hornbæk blev tilkaldt fiskere, som heltemodigt sejlede ud og reddede den sidste levende, skipperen, i land. Redningsdåden vakte stor opmærksomhed i den tids presse og senere skrev forfatteren Johs. Ewald skuespillet "Fiskerne", hvis handling havde Hornbæk som scene. I stykket synger en af fiskerne "Kong Christian stod ved højen mast", som senere, fra 1906, blev Danmarks officielle kongesang.

Hornbæk plantage

Man kan komme til stranden ved at gå igennem plantagen ad afmærkede stier. Hornbæk Plantage under Kronborg Statsskovdistrikt er en ung skov i forhold til de øvrige statsskove i Nordsjælland. De første fyrretræsfrø blev udsået på et 14 ha stort areal i foråret 1793, og i løbet af de følgende ca. 50 år blev det meste af plantagen tilplantet. Skovplantningen blev dengang foretaget for at modvirke gener af sandflugten. På daværende tidspunkt havde størstedelen af området langs nordkysten længe været dyrket; dvs. naturskovene var fældet og markerne lå åbne hen, blottede for vinden.

Områderne tættest ved kysten har dog formentlig været overdrev - arealer, hvor landsbyens kreaturer blev drevet på græs. Her har stået spredte grupper af buske og træer på græs- eller lyngklædt jordbund. Kreaturernes græsning og færdsel bevirkede, at der gang på gang gik hul på vegetationen, så sandlagene blev blottede og gav vinden frit spil til sandfygning. På samme måde ødelagde kreaturerne de risgærder og tangdækninger mm., som bønderne prøvede at dæmpe sandflugten med. Situationen var uholdbar: Bøndernes afgrøder blev ødelagt, og flere bebyggelser på stranden blev i tidens løb så plagede, at beboerne flyttede derfra.

I forbindelse med udskiftningen, hvor bønderne i Nordsjælland købte deres gårde af Kronen, skete der en adskillelse mellem skovene og landbrugsjorden. Kongen beholdt skovene og også det areal, hvor nu Hornbæk Plantage ligger. Her blev der, som ved de andre skove, opstillet stengærder ud mod markerne. Inde bag de beskyttende stengærder lykkedes det at starte plantagen.

I nærheden er der også: 

 • badestrand
 • minigolf
 • tennisbaner
 • golf
 • rideskole
 • bådudlejning
 • hestevognskørsel
 • fisketure 
 • put and take
 • museer
 • surfudlejning
Seværdigheder

Se flere seværdigheder på VisitNordsjælland

DCU-Camping Hornbæk

Planetvej 4
3100 Hornbæk
Danmark

+45 49 70 02 23

hornbaek@dcu.dk

Åbningstider

01.01-31.12
Se åbningstiderne i Informationen under OM OS

Læs vores pladsbrochure her