Danmarks Jernbanemuseum i Odense C, Fyn

Medlemsfordel

Danmarks Jernbanemuseum i Odense

Store oplevelser på Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum ligger i centrum af Odense og er et oplagt udflugtsmål for hele familien. I kan opleve den danske jernbanehistorie i en autentisk remisebygning fra 1954. Vi har 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse, se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868 og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Besøg også Drømmenes Kupé – vores udstilling om rejser med Interrail og Wagons-Lits. 

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i vores mange vogne og lokomotiver. I kan være lokomotivfører i det store damplokomotiv eller rejse på ferie i en gammel passagervogn. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Her kan de lege lokomotivfører, sælge billetter og lade fantasien få frit spil. Besøg også legeområdet med skinner, tog og klodser i lange baner eller det store udendørs lære- og legeområde med et kæmpe damplokomotiv i træ og et vandtårn, hvorfra børnene kan rutsche. Hver dag kører det populære minitog. Enten inde eller ude. I må prøve så mange gange, I har lyst. Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Åbent alle dage kl. 10-16 (lukket 24.-25.12, 31.12 og 1.1)

Vinterferie med mange aktiviteter og kørsel med veterantog

Tag børnene med i den gamle remise og løs ODIN-mysteriet, hvor I skal finde de rette talkoder. Sammen kan I også bygge et fint trælokomotiv i lokomotivværkstedet. Traditionen tro er der et stort legeområde for de mindste gæster med tog, skinner og klodser i lange baner. Minitoget kører hver dag, ligesom vi alle dage den 9.-17. februar fyrer op under kullene og kører veterantog på museets egen strækning. Trækkraften bliver leveret af damplokomotivet Hs 415 fra 1901. Vognene er opvarmede. Hver tur varer ca. 10 min. Der køres hver halve time, dog ikke kl. 12.30. Alle aktiviteter inkl. kørsel med veterantog er gratis, når entréen er betalt.

Rabat

25% rabat på entréen for op til to voksne og tre børn (5-17 år). Børn under 5 år - GRATIS entré.

Husk dit medlemskort.

Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
Tlf. 66 13 66 30
Tjek Danmarks Jernbanemuseum

 

 

 

Info

25 % rabat