Danmarks Jernbanemuseum Foto: Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum i Odense - 25 %

Medlemsfordel

I forbindelse med vedtagelsen af regeringens sommerpakke, er det besluttet at give 50 % rabat på entrébilletter til udvalgte museer, forlystelser, attraktioner, koncerter m.m.
Det gælder blandt andet for Danmarks Jernbanemuseum 
Det betyder, at du i perioden 27. juni til og med 9. august automatisk får 50 % rabat på entréen – men ikke yderligere rabat derudover.
Fra den 10. august får du som DCU-medlem igen ’almindelig’ DCU-rabat her.

 

Danmarks Jernbanemuseum i Odense

Store oplevelser på Danmarks Jernbanemuseum
Danmarks Jernbanemuseum ligger i centrum af Odense og er et oplagt udflugtsmål for hele familien. I kan opleve den danske jernbanehistorie i en autentisk remisebygning fra 1954.
Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse, se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868 og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Besøg også Drømmenes Kupé – udstillingen om rejser med Interrail og Wagons-Lits. 

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i de mange vogne og lokomotiver. I kan være lokomotivfører i det store damplokomotiv eller rejse på ferie i en gammel passagervogn.
De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Her kan de lege lokomotivfører, sælge billetter og lade fantasien få frit spil. Besøg også legeområdet med skinner, tog og klodser i lange baner eller det store udendørs lære- og legeområde med et kæmpe damplokomotiv i træ og et vandtårn, hvorfra børnene kan rutsche. Hver dag kører det populære minitog. Enten inde eller ude. I må prøve så mange gange, I har lyst. Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Åbent alle dage fra kl. 10-16 
Vi glæder os til at se jer. Vi har indført en række initiativer, så vi kan passe bedst muligt på hinanden og gøre museumsbesøget til en tryg oplevelse. Læs mere her.

Se video om veterantogene

Sommerferie med veterantog, veteranbus, drejeskive og det røde lyntog
27. juni – 9. august

På Danmarks Jernbanemuseum er der masser af gode oplevelser for hele familien. Fra tirsdag til torsdag i uge 27-32 kører veterantoget for fuld damp på museets egen strækning. Der fløjtes til afgang i tidsrummet kl. 10.30-12.00 og kl. 13.00-15.30. En kørsel varer ca. 10 minutter.
Hver mandag og fredag i uge 27-32 står chaufføren klar til at tage børn og voksne med på en tur rundt i Odense i museets flotte DSB-bus. Den er fra 1966 og har tidligere været i drift i Odense frem til 1987. Bussen kører begge dage i tidsrummet kl. 11-14, og en tur varer ca. 20 minutter.
Alle dage i sommerferien er det også muligt at opleve museets drejeskive i funktion. Drejeskiven bruges stadig aktivt på museet, når der flyttes vogne eller lokomotiver fra ét spor til et andet. Der er i alt 21 spor i den gamle rundremise fra 1954, som i dag huser museets udstillinger, men som oprindelig var depot for DSB og de nordfynske privatbaner.
Normalt har publikum ikke adgang til det røde lyntog, men hver dag i sommerferien får museets gæster lov til at komme indenfor i det ikoniske tog.

Film fra Danmarks Jernbanemuseum
Se en video fra deres veteranbus eller hop på en tur med veterantoget Odin - en kopi af Danmarks første lokomotiv.  

DCU rabat
25% rabat på entréen for op til to voksne og tre børn (5-17 år). Børn under 5 år - GRATIS entré.

Husk dit DCU-medlemskort.

 

Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
Tlf. 66 13 66 30
Tjek Danmarks Jernbanemuseum

 

 

 

Info

25 % rabat